Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mně by se to pletlo, Neli a Eli. Ale každému ti vadit nemusí, taky jim můžete říkat jinak. Co se týče zdrobneleho jména, známí ze stejného důvodu pro druhé dítě vybrali jméno jiné. Mně by to třeba bylo jedno, zdrobnit de dani obe, nadávat se taky dá oběma:)
Elišku bych nedala. El, Eli, Neli, Elen je tolik, že mám dojem, že ani jiná jména se nedávají…
Na Elišku už mám alergii
každá druhá je Eliška, nedala bych ani za nic, to bych na ní radši volala Karle.
Nedala bych. Přijdou mi, že jsou ta jména v základním tvaru nesourodá (nehodí se k sobě) a jejich zdrobňováním budou znít dost podobně.
My doma mame Elisku a je pravda, ze neni snad vylet do zoo, nebo nakup, aby nekdo nevolal na dote Elisko anebo neprosel se slovy - je, my mame taky Elisku
ale nejak to neresim, ve vsech skolach, kam jsem chodila bylo me jmeno 2×-3× ![]()
@Anonymní píše:
Máme doma už jednu pětiletou Nelinku a teď bude mít sestřičku. Co říkáte na jméno Eliška? Myslíte, že by se to moc pletlo? Nebo je blbý dát jedno jméno více zdrobnělé?
Nedávala bych. Jako Eliška bych velice záviděla Nele její hezčí jméno. Elišku znám sice jen jednu, ale své jméno hodně neměla ráda. Též se mi spíš nelíbí.
moc krásné jméno, ale mne vždycky přišlo, že to je jen jméno pro holčičku.
Třeba u dospělého a ještě cizího mi Eliška prostě přijde divné no, ale to jen názor ![]()
a taky jich je teď mraky.
Eliška se mi nelíbí a nikdy nelíbilo, nechápu tu šílenou popularitu tohoto jména. Takže za mě ne.
a já bych je dala … Byla kdysi reklama teda kamarádky od školky Nelca a Elca a my si tak říkáme s kamarádkou a … Kdybych měla dvě holčičky,tak bych chtěla ,aby se jména nějak hodily nebo rymovaly
a tohle je krásná varianta … Píšou tu hodně,že Elišek je hodně,ale když se mi to jméno líbí taky,tak by to byla jen moje Eliška
![]()
@Lalelale píše:
Nedávala bych. Jako Eliška bych velice záviděla Nele její hezčí jméno. Elišku znám sice jen jednu, ale své jméno hodně neměla ráda. Též se mi spíš nelíbí.
Většina Elišek by Nele její jméno nezáviděla. Tak hovoří statistiky..
Máme doma už jednu pětiletou Nelinku a teď bude mít sestřičku. Co říkáte na jméno Eliška? Myslíte, že by se to moc pletlo? Nebo je blbý dát jedno jméno více zdrobnělé?