Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nedala bych. V základním tvaru nesourodé, zdrobněliny podobné - Nela a Ela. Bude se to plést.
@Lalelale píše:
@Havran007 jméno dávají rodiče, ty Elišky se tak samy nepojmenovaly.
Ale oblíbenost jména o něčem svědčí. A Eliška je teď nejoblíbenější.. těžko říct, jaké jsou nejoblíbenější jména u dětí. Já to jako kluk vůbec neřešil a to si myslím, že jméno Radim není zrovna z nejhezčích.. ale ženské uvažování je úplně jiné, takže je možné, že holky si křestní jména mezi sebou závidí.
100 lidi - 100 chuti. Za me: Vuuubec se mi jmeno Eliska nelíbí. Jedno z nejhorsich jmen. Pro me.
@Havran007 jé, jméno Radim se mi líbí nejvíc ze všech, není moc obehráté a je takové mužné, když jsem byla těhotná, tak na chlapečka se mi líbilo nejvíc (ale jmenuje se tak můj šéf, tak jsem napsala jiné jméno) a dítě bylo beztak holčička ![]()
@Havran007 Radim je hezke jmeno. Kamarad Radim je jeden z nejzabavnejsich lidi vubec. Hezka asociace. ![]()
a pro zakladatelku, Eliška k Nele - nelíbí, Eliška vůbec - nechápu, co se na ní tolika lidem líbí, když už tak znám sestry Nelu a Elenu, to by k sobě líp šlo
Já tedy měla psa Nelinku a mamka dala poslední sestřičce jméno Eliška a bylo to občas šílené
asi bych vybrala jiné jméno ![]()
@KamisB píše:
moc krásné jméno, ale mne vždycky přišlo, že to je jen jméno pro holčičku.
Třeba u dospělého a ještě cizího mi Eliška prostě přijde divné no, ale to jen názor
a taky jich je teď mraky.
Přesně. Je jich mraky a podle mého se k dospělákovi nehodí. Ale pokud se zakladatelce líbí, tak ať ho dá. ![]()
No podle mě ty rodiče dávají svým dcerám zdrobnělá jména, protože chtějí, aby se jim říkalo pořád hezky, ale je pravda, že u dospělé ženy to zdrobnělé jméno působí divně…
@Havran007 píše:
Většina Elišek by Nele její jméno nezáviděla. Tak hovoří statistiky..
Nelinka už je taky hodně populární jméno u nás a na Slovensku populárnější ještě více. Jen pro info Slovensko Nelinka šesté nejčastější holčičí jméno a Eliška je sedmá za ní za rok 2017. Takže statistiky mluví za vše jak kde ale … takže Eliška může opravdu jméno závidět Nelči, ale stejně tak to může být aj opačně…
Nela a Lena a nebo Nela a Nina
. Ale vážně, Nela a Adéla nebo Nela a Nikola, Nela a Sára ![]()