Šetříte či nikoliv?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
533
2.4.19 06:26

Neušetřím, taky nemám z čeho. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.19 06:42

15t mame jako rodina na jidlo a naftu. Poplatky 25-hypo, barak, tarify. Dalsich 5-10t za veci-porad dodelavame dum a setrit neni z ceho. Pokud nemame tak ten mesic neinvestujeme nic do domu atd. Ale stejne mame tech 40t na mesic zaklad, se 45 je to lepsi to muzeme i na vylet. Vydelava manzel, ja jsem doma v domacnosti. Vlastne jedine ted usetrime dane co nam vrati, to jsme rekli ze tentokrat do baraku ani nahodou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.4.19 06:53

Tak ja vydelavam na castecny uvazek 18tis,z toho dam 5tis do spolecne hypoteky,1700,– na stavebko a 2tis na svuj sporici ucet.Ze zbytku vychazim nekdy v poho,jindy s odrenyma usima (2 deti,platim denni nakupy jidla a drogerie,lekarnu,mensi vydaje pro deti do skoly, litacku,telefon,antiko, svoje konicky,semtam benzin).Platit z 15tis bydleni,poplatky a tyto dalsi vydaje,tak brzy zacnu nekde krast :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
22817
2.4.19 07:53

@Olkipe Tak záleží jaké máš výdaje, zda bydlíš sama, nebo s rodiči/ přítelem?
Těžko posuzovat na čem ušetřit, když nepíšeš za co utrácíš? :nevim:
Doporučím 1 měsíc opravdu sepisovat za co utrácíš a na konci měsíce se zamyslet, jestli to bylo opravdu nutné.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
2.4.19 08:00

Dávám si na penzijko a trochu bokem do investic, jinak od výplaty do výplaty ;) Jako nárazník mám kreditku. Je nám kolem 30-ti … takový ten věk, kdy pořád ještě pořizuješ to, co chybí dovybavit - když to není gauč, tak je to plot a když to není plot, tak je to stromek na zahradu … ty peníze se moc v kapse neohřejou, ale co už. Žiješ jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
2.4.19 08:07

Snažím se šetřit, ale žádné závratné sumy to nejsou. Jsem doma s dětmi a partnerka je v ID.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.4.19 08:23

Mě teda za svobodna a bezdětna nevadilo jet tzv. od výplaty k výplatě, když jsem šetřila, tak jen na něco konkrétního (telefon, dovolená, nábytek do bytu…). Od té doby, co máme děti a hypotéku a další závazky, bych si nedovedla představit nemít na konci měsíce nic na účtě..Na konci rodičáku jsem to tak měla (ale pojistku tvořil samozřejmě manžel), byla jsem z toho nervní jak sáňky v létě. Za mě alespoň ten jeden měsíční plat mít pořád bokem je nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
2.4.19 08:30

No, vydělávám docela slušně, ale manžel je na RD, máme hypo, i s energiema je to 11k, 3k za benzín, jídlo odhadem 8k?, cca 2k za internet, TV + mobily, no a co zbyde tak výlety, oblečení, dovolené, koníčky. Omezila jsem se v nákupu kosmetiky a drogerie (teď nejdu přes 1k měsíčně), přestala jsem kupovat fast fashion a koupím si třeba jednou za měsíc jen jednu dvě dražší věci od českých výrobců, dcera roste pomaleji, takže méně často kupujeme oblečení a boty, prakticky si nekupuju kávičky na ulici a Starbucks obří přeslazené latté s obskurními příchutěmi za 150 si dám jen jednou do měsíce :mrgreen: tím už teda něco ušetříme, ale stejně mám pořád takovou tu mentalitu že co mám, rozfrcám - s rozmyslem, za pro nás důležité věci, ale rozfrcám :mrgreen:
Edit - nicméně dostatečnou rezervu samozřejmě pořád máme, jet od nuly k nule bych si netroufla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat