Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Kdyz to vis, tak proc se ptas? Sestinedeli neni jen o krvaceni. ![]()
Když to je dobré tak to zkus. Já měla sex po sekci za tři týdny.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem 10 dní po interupci a už vůbec nekrvácím, myslíte že bych mohla mít sex s přítelem? samozřejmě s kondomem. jinak vím že se má dodrzet šestinedělí. Tak jestli to třeba taky zkoušel někdo takhle brzo
Tak samozřejmě, že to pár blaznivek zkouší. Dělej si co chceš, je to tvoje tělo. Případný následky jako zánět atd si poneses sama.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem 10 dní po interupci a už vůbec nekrvácím, myslíte že bych mohla mít sex s přítelem? samozřejmě s kondomem. jinak vím že se má dodrzet šestinedělí. Tak jestli to třeba taky zkoušel někdo takhle brzo
No dost Riskuješ svoje zdraví. Co budeš dělat když nastanou problémy třeba zánět? Řekneš doktorovi že jsem to nevydržela??
Já bych počkala
To je individualni..zalezi v jakem stadiu teh. jsi sla na interupci, doporucuje se ale 4-6 tydnu. Zalezi i na tobe, tve psychice…
Hele, to jako vy sama těch 6 týdnů nevydržíte? To máte až takové chutě? Nebylo by lepší to do konce šestinedělí řešit autoerotikou?
@Anonymní píše:
Vzala bych si pláštěnky radši 2 a ještě jednu přes hlavu. Ať za chvíli zase nesedíš v čekárně ![]()
Dříve se vyžadovala zdrženlivost po celé šestinedělí. Pro mladé ženy, které jsou zvyklé na pravidelný intimní život, je to ale stěží splnitelný požadavek. Proto se dnes, pokud žena nekrvácí a nemá jiné potíže, připouští sex za použití kondomu. Ten chrání nejen před zavlečením infekce, ale také před dalším otěhotněním. Plodnost po interrupci se obnovuje velmi rychle a další potrat je u nás povolen až po půl roce. Teď tedy musíš být velmi opatrná a půl roku v Tobě nesmí být přítel ani na chvilku neoblečený.