Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dneska jsem na netu našla recept na koktejl z placenty. A to mě teda zajímá zda to někdo pil nebo jaký na to mate názor.
Já osobně bych to asi nezvládla ani ochutnat.
![]()
@xxprincesscz píše:
Dneska jsem na netu našla recept na koktejl z placenty. A to mě teda zajímá zda to někdo pil nebo jaký na to mate názor.![]()
![]()
Nepila. Taky bych to nezvládla. Jestli budou moje děti jednou tolik alternativní, ať mi to raději neříkají.
Já jsem ho sice neměla, ale nic proti tomu nemám. Možná jsou lepší tablety na polykání, posiluji organismus po porodu. Myslím, že horší je sníst parky nebo paštiku z obchodu ![]()
@Zuzanec píše:
Já jsem ho sice neměla, ale nic proti tomu nemám. Možná jsou lepší tablety na polykání, posiluji organismus po porodu. Myslím, že horší je sníst parky nebo paštiku z obchodu
Čím posilují ten organismus? Vždyť je to v podstatě mrtvá, vyšťavená tkáň.
@lucad77 píše: Čím posilují ten organismus? Vždyť je to v podstatě mrtvá, vyšťavená tkáň.
antioxidant vitamin E podporuje krevní oběh a hojení, hormony kortizon a CRH fungují jako prevence poporodní deprese stejně jako vitamin B6, který má navíc pozitivní vliv na pleť a vlasy. Placenta dále obsahuje prolaktin stimulující tvorbu mateřského mléka, železo a bílkovinu cytokin důležitou pro obranyschopnost organismu. A také „hormon štěstí“ oxytocin, který napomáhá zavinutí dělohy a tím snižuje krvácení
@lucad77 píše: Čím posilují ten organismus? Vždyť je to v podstatě mrtvá, vyšťavená tkáň.
Ty jo a proč jíme jako lidi maso? Taky je mrtvé a vystavené ![]()
@Zuzanec píše:
antioxidant vitamin E podporuje krevní oběh a hojení, hormony kortizon a CRH fungují jako prevence poporodní deprese stejně jako vitamin B6, který má navíc pozitivní vliv na pleť a vlasy. Placenta dále obsahuje prolaktin stimulující tvorbu mateřského mléka, železo a bílkovinu cytokin důležitou pro obranyschopnost organismu. A také „hormon štěstí“ oxytocin, který napomáhá zavinutí dělohy a tím snižuje krvácení
No když tomu věříte…
@Zuzanec píše:
Ty jo a proč jíme jako lidi maso? Taky je mrtvé a vystavené
Protože ke konzumaci určeno je?
@Capelucia píše:
Naše fena svoji placentu vždy sežrala.
Ano, to je přírodní pud, aby ji nenašel nějaký predátor a neohrozil ji ani štěňata.
Kdybych po tom touzila, nechala bych si udelat ty tabletky. Pit to jakoze syrove rozmixovane s dzusem mi prijde divne. Asi bych nebyla schopna to spolknout ![]()
Ale vzit si ji a zakopat ji pod strom me prijde docela fajn, ackoliv jsem to neudelala.
@xxprincesscz píše:
Dneska jsem na netu našla recept na koktejl z placenty. A to mě teda zajímá zda to někdo pil nebo jaký na to mate názor.![]()
![]()
Fuj. ![]()
@Zuzanec píše:
Kortizolu vyprodukuje organismus při porodu dost sám o sobě. CRH, cytokiny (neexistuje jedna bílkovina cytokin), prolaktin a oxytocin jsou peptidy/bílkoviny, takže při příjmu perorálně se stráví a nijak nefungují. Vitamín E a B6 se dají přijmout i jinou, bezpečnější cestou. Ale pokud to někoho láká, nechť si se svou placentou dělá co uzná za vhodné ![]()
Ale přijde mi to podobné, jako popíjet svoji menstruační krev, v té je zase hodně železa ![]()