Placentový koktejl

1402
15.2.23 17:28

Placentový koktejl

Dneska jsem na netu našla recept na koktejl z placenty. A to mě teda zajímá zda to někdo pil nebo jaký na to mate názor. :mrgreen: :potlesk: Já osobně bych to asi nezvládla ani ochutnat. :mrgreen: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
15.2.23 17:41
@xxprincesscz píše:
Dneska jsem na netu našla recept na koktejl z placenty. A to mě teda zajímá zda to někdo pil nebo jaký na to mate názor. :mrgreen: :potlesk: Já osobně bych to asi nezvládla ani ochutnat. :mrgreen: :poblion:

Nepila. Taky bych to nezvládla. Jestli budou moje děti jednou tolik alternativní, ať mi to raději neříkají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
15.2.23 17:44

Fuj. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12236
15.2.23 17:45

Nemusim mit vsechno…. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1635
15.2.23 17:48

Já jsem ho sice neměla, ale nic proti tomu nemám. Možná jsou lepší tablety na polykání, posiluji organismus po porodu. Myslím, že horší je sníst parky nebo paštiku z obchodu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
15.2.23 17:52
@Zuzanec píše:
Já jsem ho sice neměla, ale nic proti tomu nemám. Možná jsou lepší tablety na polykání, posiluji organismus po porodu. Myslím, že horší je sníst parky nebo paštiku z obchodu :D

Čím posilují ten organismus? Vždyť je to v podstatě mrtvá, vyšťavená tkáň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
15.2.23 17:54

Naše fena svoji placentu vždy sežrala :lol:.

• Citovat
  • Upravit
1635
15.2.23 18:01
@lucad77 píše: Čím posilují ten organismus? Vždyť je to v podstatě mrtvá, vyšťavená tkáň.

antioxidant vitamin E podporuje krevní oběh a hojení, hormony kortizon a CRH fungují jako prevence poporodní deprese stejně jako vitamin B6, který má navíc pozitivní vliv na pleť a vlasy. Placenta dále obsahuje prolaktin stimulující tvorbu mateřského mléka, železo a bílkovinu cytokin důležitou pro obranyschopnost organismu. A také „hormon štěstí“ oxytocin, který napomáhá zavinutí dělohy a tím snižuje krvácení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1635
15.2.23 18:01
@lucad77 píše: Čím posilují ten organismus? Vždyť je to v podstatě mrtvá, vyšťavená tkáň.

Ty jo a proč jíme jako lidi maso? Taky je mrtvé a vystavené ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
15.2.23 18:16
@Zuzanec píše:
antioxidant vitamin E podporuje krevní oběh a hojení, hormony kortizon a CRH fungují jako prevence poporodní deprese stejně jako vitamin B6, který má navíc pozitivní vliv na pleť a vlasy. Placenta dále obsahuje prolaktin stimulující tvorbu mateřského mléka, železo a bílkovinu cytokin důležitou pro obranyschopnost organismu. A také „hormon štěstí“ oxytocin, který napomáhá zavinutí dělohy a tím snižuje krvácení

No když tomu věříte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
15.2.23 18:16
@Zuzanec píše:
Ty jo a proč jíme jako lidi maso? Taky je mrtvé a vystavené ;)

Protože ke konzumaci určeno je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
15.2.23 18:17
@Capelucia píše:
Naše fena svoji placentu vždy sežrala :lol:.

Ano, to je přírodní pud, aby ji nenašel nějaký predátor a neohrozil ji ani štěňata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
15.2.23 18:19

Kdybych po tom touzila, nechala bych si udelat ty tabletky. Pit to jakoze syrove rozmixovane s dzusem mi prijde divne. Asi bych nebyla schopna to spolknout :D
Ale vzit si ji a zakopat ji pod strom me prijde docela fajn, ackoliv jsem to neudelala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.2.23 18:21
@xxprincesscz píše:
Dneska jsem na netu našla recept na koktejl z placenty. A to mě teda zajímá zda to někdo pil nebo jaký na to mate názor. :mrgreen: :potlesk: Já osobně bych to asi nezvládla ani ochutnat. :mrgreen: :poblion:

Fuj. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9766
15.2.23 18:26
@Zuzanec píše:

Kortizolu vyprodukuje organismus při porodu dost sám o sobě. CRH, cytokiny (neexistuje jedna bílkovina cytokin), prolaktin a oxytocin jsou peptidy/bílkoviny, takže při příjmu perorálně se stráví a nijak nefungují. Vitamín E a B6 se dají přijmout i jinou, bezpečnější cestou. Ale pokud to někoho láká, nechť si se svou placentou dělá co uzná za vhodné :nevim:
Ale přijde mi to podobné, jako popíjet svoji menstruační krev, v té je zase hodně železa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí