Sexuální půst před spermiogramem

Anonymní
20.11.11 19:32

Sexuální půst před spermiogramem

Manžel jde v úterý na spermiogram. V sobotu večer jsme měli pohl.styk. Dnes jsme si uvědomili, jestli to nebude mít vliv na výsledek. Nikdo nás neinformoval, jestli by něměl mít před těmito testy manžel půst. Nevíte popřípadě kolik dní před spermiogramem by neměl mít pohl. styk?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
20.11.11 19:35

Dva, tři dny… Víc nemá význam.
Tak to jste v limitu=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
20.11.11 19:39

Nám řekli aspoň tři, takže jste akorát. A už se nechte :mrgreen: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
20.11.11 19:56

tak muj muž byl 2×. poprvé měl 5dní pust a p druhé jen jeden den a ten druhý dopadl mnohem lépe. ale info žádné dopředu nedostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
20.11.11 20:16

nám říkali 3 dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
20.11.11 20:38

Obvykle doporučují ty tři dny, víc je spíš na závadu. My za ty roky vyzkoušeli snad všecko a fakt je, že sex den před spermiem sice snížil počet spermií, ale zase nádherně vylepšil jejich pohyblivost a morfologii :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
20.11.11 20:39

nám taky tuším 3-5dní

za podstatnější pro výsledek považuju dlouhodobě se nestresovat, takže určitě ani nějakým půstem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
21.11.11 07:00

My jsme měli poprvé 5 dní a podruhé snad týden,ani jeden nic moc a ten s delším půstem byl o dost horší.Je pravda,že pokud se spermie delší dobu neobnovují,tak odumírají (zmenší se hodně jejich životnost a pohyblivost).Myslím,že je to asi hodně individuální,ale po našich zkušennostech doporučuji tak 3 dny.Otěhotněli jsme nakonec normálně,takže ve skutečnosti na tom manžel asi tak špatně nebyl :-)
Přeji hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.5.14 10:48

podobný dotaz

Zdravím, mám v podstatě podobný dotaz jako je uvedený výš. Ohledně sexuálního půstu před inseminací. Jdeme v pondělí na inseminaci. Partner byl týden pryč a tím pádem by doba byla delší. A teď bychom taky nesměli… Tak teď vůbec nevím co s tím :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.16 08:08

Holky, máme jít v pondělí na spermiogram, ale my se dneska v noci pomilovali :oops: :mrgreen: řekli nám, že máme mít půst čtyři dny, takže se to o jeden den zkrátí. myslíte, že to nevadí? jako my by jsme se nechali bejt, jenomže já to předtím měla (přítel přes MS nechce), no a už jsme to prostě nevydrželi :mrgreen: a hlavně jsme spolu fakt nespali už tak cca 8 dní, plus by teď byl bez i ty čtyři dny a to už taky není dobrý, že? :think: jde mi o to, aby to mělo cenu tam jít nebo ho dneska ještě přeobjednat. díky za reakce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5358
21.10.16 08:20

To je asi v pohodě. Muž byl 2× na spg a 2× na iui, vždy pauza max 3 dny. I před iui a jednou nám vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.16 08:24
@masinka9 píše:
To je asi v pohodě. Muž byl 2× na spg a 2× na iui, vždy pauza max 3 dny. I před iui a jednou nám vyšlo.

takže by to snad mělo být ok. právě že jsem četla, že všude i říkají spíš ty tři dny, možná že nám řekli čtyři dny jen pro sichr. takže to nebudeme řešit a snad bude všechno ok :dance: díky

• Citovat
  • Upravit
72725
21.10.16 10:56
@Anonymní píše:
Holky, máme jít v pondělí na spermiogram, ale my se dneska v noci pomilovali :oops: :mrgreen: řekli nám, že máme mít půst čtyři dny, takže se to o jeden den zkrátí. myslíte, že to nevadí? jako my by jsme se nechali bejt, jenomže já to předtím měla (přítel přes MS nechce), no a už jsme to prostě nevydrželi :mrgreen: a hlavně jsme spolu fakt nespali už tak cca 8 dní, plus by teď byl bez i ty čtyři dny a to už taky není dobrý, že? :think: jde mi o to, aby to mělo cenu tam jít nebo ho dneska ještě přeobjednat. díky za reakce :kytka:

má to cenu jít, ale teď už fakt půst, výsledky by nemuseli odpovídat realitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.16 12:01

@martina.se to je mi už jasný. já jsem právě se vás chtěla zeptat, jestli to má vůbec cenu, že bych ho případně přeobjednala, ale snad to bude ok. díky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.17 07:37

Zítra ráno (patek)jde přítel na spermiogram a my měli sex včera (streda).bude to hodně vadit na výsledky? Řekli nám dva dny abstinence, nějak jsme to nevydrželi :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.