Shellac operační sály administrativní pracovník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@eviku-miluna píše:
A vrchni sestra je tvuj primy nadrizeny?
Co myslíš? Primář to nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyhláška 306/2012
c) na pracovištích, kde je prováděna chirurgická nebo hygienická dezinfekce rukou, nesmí zdravotničtí pracovníci nosit na rukou žádné šperky. Zdravotničtí pracovníci v operačních provozech nesmí nosit na rukou hodinky. Úprava nehtů nesmí ohrožovat zdravotní stav pacienta zejména s ohledem na možné šíření infekcí spojených se zdravotní péčí a nesmí bránit poskytování zdravotní péče v plném rozsahu. Přirozené nehty musí být upravené, krátké, čisté;
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
Co myslíš? Primář to nebude.
Tak pokud je administrativni pracovnik, tzn. dokumentatorka, tak vrchni sestra jeji primy nadrizeny nebude. Ta je snad nadrizena sestram, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eviku-miluna píše:
Tak pokud je administrativni pracovnik, tzn. dokumentatorka, tak vrchni sestra jeji primy nadrizeny nebude. Ta je snad nadrizena sestram, ne?
Ne, v podstatě všem nelékařům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vrchní sestra je má přímá nadřízená, ale já NEJSEM zdravotník, ale THP. Nemám zdravotnické vzdělání, dělám kancelářskou práci s PC. Proto se ptám.
- Citovat
- Upravit
Zakladatelka
Máte prosím někdo další zkušenosti? Ráda bych věděla na co se mám připravit, jestli mi může dát kvůli nehtům nějaký postih.
Shrnutí zde:
- pracuji na operačních sálech v kanceláři
- dělám kancelářskou práci s PC
- mám udělané nehty shellakem, ruce si pravidelně myjí a desinfikuju
- má nadřízená vrchní sestra s tím má problém (asi kvůli hygieně)
- já si stojím za svým, že nejsem zdravotník, tak je mít můžu
- k operacím nechodím, na pacienta nesahám, ochranné pomůcky používám (sálové oblečení, boty, roušku, pokrývku hlavy)
Můžu kvůli tomu mít nějaký problém?
Osobní ohodnocení nemám, takže mi ho neseberou. Vše plníme bez problémů.
- Citovat
- Upravit
Ad desinfekce. na akcích s UV lampou obsluhující sestra říkala, že pod světlem je vidět, že gelovky nebývají tak dobře vydesinfikované, jako normální nehty. já mám nehty obyč, takže neposoudím, moje packy byly pod světlem vždy čisťounké ![]()
jinak podle mého názoru se ten vládní zákaz gelovek týká zdravotníků, kteří o pacienta přímo pečující, tedy kancelářských krys ne. nicméně je možné, že vaše pracoviště může mít vlastní hygienické standardy zpracované přísněji
tak si zkus pročíst, co máte ve směrnicích a standardech vy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
raději anonym, netuším jestli sem chodí někdo z práce.
Pracuji nyní jako administrativa v kanceláři na operačních sálech a nechávám si dělat nehty shellakem (relativně neutrální a světle barvy a na krátko).
Nedávno přišla vrchní sestra s tím, že mám lak sundat. Jsem z toho celkem vykolejená. Chápu, že zdravotníci je mít nemohou, ale já se k pacientovi nedostanu ani na něj nedávám, mnohokrát denně desinfikuje ruce.
Jde mi spíš o to, jestli si můžou na základě toho mají záminku a vyhodit mě.
Ráda bych znala relevantní názory. To, že je dám dolů, je až úplně poslední možnost.