Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kolik je dítěti? Na pohotovost bych určitě nejela. Jen ho hlídej, myslím, že max. to vyzvrací nebo vyprůjmuje. Ale s největší pravděpodobností se nestane vůbec nic.
Mně to z té fotky nepřijde jako plesnivé nebo shnilé, zdá se mi to jako poškození bramboru od drátovce ![]()
Prosím tě, uklidni se, toto není pravděěpodobně plesnivé, víš co toho tvůj synek sní až mu bude rok nebo dva roky, věř mi, že děti si pochutnávají na písku a dalších jinych mnamkách, svíčky, voskovky,
![]()
takže klid, maximálně bude zvracet nebo mít průjem, ale jinak mu myslím nic nehrozí
, pl
@prcekniky @prcekniky @přírodní Děkuji vám, ale znáte to… strach o dítě je ten nejhorší.
@tumpach píše:
Prosím tě, uklidni se, toto není pravděěpodobně plesnivé, víš co toho tvůj synek sní až mu bude rok nebo dva roky, věř mi, že děti si pochutnávají na písku a dalších jinych mnamkách, svíčky, voskovky,![]()
takže klid, maximálně bude zvracet nebo mít průjem, ale jinak mu myslím nic nehrozí, pl
Ano, každé dítě si musí sníst svoje kolečko hnoje, aby bylo zdravé. Tak říkával náš děda ![]()
@přírodní taky si myslím
, že je to škůdce, a není to nikterak nezávádné ![]()
Taky si nemyslim, ze je to plisen. Jinak spolehat na to, ze kupovany prikrm je bezzavadny je blbost staci spatne utesnene vicko a prikrm klidne zplesnivi, pouceni pro priste detem stravu poradne prohlidnout a nejlepe i ochutnat, ikdyz je to kupovana sklenicka. Na pohotovost nejezdi, byla bys za hysterku, maximalne se malej pokadi…
@Iustitia omnibus můj taťka to říká taky, a možná proto, že moji rodiče nebyli úzkostliví na hygienu tak nejsem tak často nemocná ![]()
@Kriss Tina Ale to víčko klasicky klaplo, čili sklenička byla uzavřená dobře. Myslela jsem, že ta zelenina do příkrmů a celkově ten obsah skleničky je testovaný a že je to lepší než zelenina někde ze supermarketu…
Tak nikdy to nemas 100% jestli chces mit jistotu tak si kup zeleninu a uvar prikrm sama, pak vis co tam mas…
@Kriss Tina Asi to udělám, ale jak jsem říkala - skleničky jsou testované (třeba na pesticidy atd.), což zelenina v obchodě není. Myslela jsem, že pro jeho zdraví dělám to lepší. Ale tímto směrem tu diskuzi směřovat nechci.
Plíseň je škodlivá stejně jako hniloba. nicméně u obojího se jedná většinou o dlouhodobé působění většího množství. z jedné nahnilé/plesnivé brambory se nic nestane. až bude větší, sní toho spousty.
ale také si myslím, že ta brambora je spíš jinak poškozená než plesnivá.
a mimochodem proto nesouhlasím s tím, že „kupované je vždy přísně hlídané“. možná sledujou dusík, ale jinak prostě vezmou vagon zeleniny a brambor a rozemelou to. ne jako já doma, kdy každý kousek loupu/krájím/kontroluju…
Hezký den, maminky,
stala se mi nemilá věc a nechci působit jako nějaká nezodpovědná matka, tak raději anonymně…
Dávala jsem malému synkovi příkrm ze skleničky a našla jsem tam po snědení asi půl porce černou bramboru (asi shnilá nebo plesnivá).
Udělalo se mi z toho dost špatně, myslela jsem, že toto se v dětské stravě nemůže stát.
Nevím, zda syn nějakou takovou při jídle snědl, ale každopádně byla jistě celá porce kontaminovaná.
Nechci působit jako hysterka a jet na pohotovost, ale mám o syna velký strach. Vím, jak je plíseň toxická.
Myslíte, že mu hrozí nějaké nebezpečí? Máte zkušenost?