Šicí stroj Brother - který vybrat?

15.6.16 08:47

Sici stroj Brother - ktery vybrat?

Zdravim vsechny, chtela bych poradit s vyberem siciho stroje. Nekolik diskuzi jsem uz procetla, ale vetsinou jsou uz nekolik let stare a proto bych chtela znat nazor, jak se po letech pouzivani stroje osvedcily :) Jsem naprosty zacatecnik - nikdy jsem na troji nesila, ale rada bych se to naucila a sila jak veci do domacnosti tak nejake jednoduche kousky obleceni, treba pro pripadne budouci potomky :) Po prectenych recenzich se rozhoduji mezi stroji Brother BN 2700 a elektronickymi DS 140 a NV 15… Budu rada za jakoukoliv radu ci zkusenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25179
15.6.16 10:01

Čistě můj soukromý názor je ten, že by ti stačil ten základní - nešiju sice nějak moc, ale šiju už nějaký ten pátek. Stehů má až až, stejně je nevyužiješ. Spíš, pokud se fakt rozšiješ a chceš šít pro děti, tak by to chtělo pak časem overlock s tím jdou teprve dělat divy :D Já mám BROTHER M1034D a jsem max. spokojená.
Ale hodně tady umí poradit @steeve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
15.6.16 10:05

Pro začátek bych i pořídila nějaký levný stroj a pak když se ti osvědčí a budeš ho používat hodně koupit dražší a pak i ten overlock

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
15.6.16 11:00

@Charlie.Suz BN 27 a DS 140 jsou menší stroje, lehoučký, takže méně stabilní, v tomto výběru bych šel určitě do NV 15, je to už kus stroje, větší, těžší stabilnější, a když je stroj větší, je tam i více prostoru na manipulaci s látkou. Celkově u Brotheru je NV 15 už několik let nejprodávanější, a kdyby byl špatný tak nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.16 11:04

Urcite bych radeji levnejsi stroj se zakladnimi funkcemi, o mnozstvi stehu mi ani moc nejde, ale spis aby ovladani bylo jednoduche a intuitivni. Na druhou stranu se bojim aby levnejsi nebyl vylozene sunt a ja se jen netrapila a nakonec me to neodradilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
15.6.16 11:10

@Charlie.Suz vemte tu NV 15, ovládání je díky té elektronice jednoduché, nastavíte steh a stroj si sám již upraví ideální délku, šířku, napoví jakou patku máte nasadit, zde zkoukněte video: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a kvalitou je dobrý, vyhrál i D-Testu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.16 11:34

@steeve dekuji za radu. Verim, ze velikost a vaha stroje je v tomto pripade spis plus - ze bude stroj vice stabilni. Neco vylozene lehkeho a hopsaciho po stole bych poridila nerada.. Rozhodovala jsem se hlavne jestli mechanicky nebo elektronicky..ale rekla bych, ze v dnesni dobe sehnat opravare (na cokoliv) uz neni jako to byvalo driv a ze mechanicky nebude zarukou delsi vydrze.. Ale mozna se pletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
15.6.16 11:54

@Charlie.Suz tak ono s tou opravou je to pokaždé jinak, dnešní opraváři už určitě umějí jak mechanické tak i elektronické stroje, a ohledně dílu záleží co se pokazí, a nikdo nezaručí že za 10-20 let se sežene určitý díl ať mechanický nebo elektronický, jako tomu bylo u starých strojů, kde bylo jen pár součástek, dnes čím více funkcí stroj má, tím více součástek tam je a čím ten stroj je levnější a nebo lehčí, tak tím je v něm větší množství plastových částí, které se dříve opotřebují než ty kovové, proto ty těžké litinové stroje co se vyrobili přes 100 lety fungují dodnes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
15.6.16 13:26
@steeve píše:
@Charlie.Suz vemte tu NV 15, ovládání je díky té elektronice jednoduché, nastavíte steh a stroj si sám již upraví ideální délku, šířku, napoví jakou patku máte nasadit, zde zkoukněte video: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a kvalitou je dobrý, vyhrál i D-Testu

Té vypadá dobře škoda že u těchto strojů není automaticky odstřih nití a nožní zdvyh patky :mrgreen: :lol: jinak úplně super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
15.6.16 13:37

@stáťáva odstřih nití a kolenová páka na zdvih patky jsou funkce průmyslových strojů, ale i v domácích se to dá pořídit, u Brotheru ostřih nití mají stroje od modelu NV 100 a výše :http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
kolenovou páku navíc pak modely od NV 1100 a výše:
 http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
15.6.16 16:28

@steeve ty jo tak to je super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie