Šicí stroj závada
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Šicí stroj závada
Rozumí někdo prosím šicím strojům? V této době ho do servisu nedostanu. Jde ztěžka, zasekává se, muchlá se nit, netvoří steh. Přijde mi chyba ve vložení člunku, ale podle návodu to mám
Namazala jsem, vyčistila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Janajanap mám tam takovej šroubek na utahování nitě. Nevím teda jak u toho tvýho
a i nahoře na stelovani mám utahování nitě, dnes sem to měla taky dost utažený a dělalo mi to takovej nedotaženy steh. Ale jsem amatér taky sem se učila jen z návodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím si, že je někde v člunku zaseknutá nit, zkusila bych projít níásledující stránky https://www.raj-siti.cz/reseni-zavad Případně nějakou skupinku holek co šijí- fb skupiny apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer, na šicím stroji vůbec neumím a šila jsem ted roušky v ruce a tchýně mi dala domů tedy stroj, abych mohla na něm roušky došít. Je to starý stroj Veritas, tak jsem se podle návodu na internetu do toho dostala, zprovoznila ho a ušila asi 5 cm a obšila taky 5 cm a stroj už nejde. když šlapu na pedál, tak se jen točí to boční kolo s tím řemenem, ale jehla se nehýbe
vy zkušené je to nějaká banalita, co jsem přehlédla nebo je to spíš funkční problém/rozbité? Servis teda samozřejmě řešit nelze. děkuji moc za radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U Veritasky se stává, že má uvolněný řemen. Je potřeba sundat plastový kryt nad tím řemenem (jeden šroubek) a dva šroubky co drží plech, na něm je motor, povolit. Netřeba sundávat úplně. Pak motor i s řemenem lehce natáhnout. Pozor jenom lehounce. Přílišné natažení je taky špatné. Motor by to neutáhl a netočil by stroj taky tak. Pak zase všechno dotáhnout, vrátit kryt a mělo by to fungovat. Je dobré ten řemen zkontrolovat. Bývá občas zdeformovaný, zpuchřelý a ztvrdlý. to doporučuji koupit nový Na Veritasku se dá sehnat i dnes.
Martin
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozpadá se mi steh po siti
Dobrý den neví někdo proč se mi začne rozpadat steh kdož došiji na šicím stroj? Celé se mi to rozpáře. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anonimka21 píše:
Dobrý den neví někdo proč se mi začne rozpadat steh kdož došiji na šicím stroj? Celé se mi to rozpáře. Děkuji
Je to jedno-niťový nebo dvou-niťový steh?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
SOS,
Nevíte, co je se strojem, když dělá toto? Hlavně, když se přechází mezi různou tloušťkou vrstev. Díky moc!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejčastěji to dělá křivá jehla. Určitě vyměnit za novou. Pokud to nepomůže znamená to, že může být špatně ještě několik věcí. Dál bych zkusil jinou nit, jiného výrobce. Když ani to nepomůže ještě je možnost zvolit jehlu s větším průměrem. A když ani to ne, je pravděpodobné, že stroj narazil jehlou do chytače a ten bude potřeba seřídit. To bych ale nechal na servis.
Dejte vědět jestli něco pomohlo. Ať se daří to opravit.
Martin
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martin174 píše:
Nejčastěji to dělá křivá jehla. Určitě vyměnit za novou. Pokud to nepomůže znamená to, že může být špatně ještě několik věcí. Dál bych zkusil jinou nit, jiného výrobce. Když ani to nepomůže ještě je možnost zvolit jehlu s větším průměrem. A když ani to ne, je pravděpodobné, že stroj narazil jehlou do chytače a ten bude potřeba seřídit. To bych ale nechal na servis.
Dejte vědět jestli něco pomohlo. Ať se daří to opravit.
Martin
Moc děkuji za rady, ale bohužel nic nepomohlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit