Signál pro potápění miminek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
146
20.9.12 10:56

Signál pro potápění miminek?

Maminky právě dokončujeme lekci plavání ve vaničkách. Bohužel se nemůžeme naučit potápět. Nějak nám to nejde lektorka kurzu říkala že malý odmítá reagovat na signál pro potopení. Nejprve nás na signál kropila konvičkou první hodinu, pak při potopení se málem utopil a při každém další si vždycky lokne vody.Je to stejné každou hodinu, potopení rovná se lapání po dechu a následný brek. Signál je ( áááááááááááá žbluňk) Myslela jsem si že nás to naučí a tak si říkám jestli nás to naučí třeba jiná lektorka, záleží na signálu? Jak to probíhalo u vás když vás učili potápění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
20.9.12 10:58

A uvazovala si nad tim ze se syn treba potapet nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
20.9.12 10:59

Taky mi přijde, že mu je to asi nepříjemný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.9.12 10:59

Souhlasím.. Nenutila bych..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.9.12 11:01

Upřímně mě se to nelíbí vůbec.. Moc v tom smysl nevidím.. My na žádný plavání nechodily, celý léto jsem s malou strávila u přehrady, do vody se hrnula, hlavu si potápěla v podstatě sama od sebe - vždycky tak srandovně nakrčila celej obličej.. Nikdy si nelokla - přišla na to úplně sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436

A proč ho potápíte tak brzy, když to evidentně nezvládá? My jsme prošli celým kurzem - 12 lekcí na bazéně, než se syn poprvé potopil. Tři měsíce se jen na signálek políval, pak se potápěla jen pusinka. Signál máme „áááá vlna“ - cvičíme to i doma ve vaně. Ono i u malých dětí je nutné to opakovat, aby to nezapomněli. Ale tvůj malej nemá evidentně zvládnutou abecedu, takže bych pokračovala dál jen v polívání. Takové potápění totiž absolutně nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331

Asi tak..kluk nechtěl a teď plave jak o život.. naše heslo : Nádech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
20.9.12 11:03

My máme taky áá žbluňk. u dcery v pohodě, a le u syna, dneska už mu je rok a půl platí to, že lektorka ho v žádném případě nesmí potopit. strašně rád skáče do bazénu, nebo se sám potopí, a le nikdo jiný ho potopit nesmí, jen on sám. užívej plavča a na potápění se vykašlete zatím. pkud končíte vaničky, tak je mimčo ještě určitě malé a jednou to přijde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
20.9.12 11:07

Děkuji za reakce, souhlasím že se mu do potápění moc nechce když jsem o tom mluvila s lektorkou tak mi řekla že to musí zvládnout do 12měsíců jinak se ten reflex ztratí a už se to nenaučí? Plavat by jsme asi nechodili tak brzy nebýt pohybových problémů. Máme za sebou již 18 lekcí připláceli jsme si za další hodiny. Voda ho baví moc se mu líbí jen mu vadí to potápění, a já prostě věřila té lektorce. Přeci to nemůže dělat jen tak někdo musí být proškolené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
20.9.12 11:08

@aničkakytička je nám 10 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
20.9.12 11:10

Já si taky myslím, že je špatné dítě potápět. Má se potopit samo když chce. Však co to je za blbost ho topit - to by mou důvěrou v rodiče dost otřáslo. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
20.9.12 11:12

Vfzdycky ver svemu zdravemu usudku a rozumu…dneska je vsechno byznys..at jde o cokoliv..a zrovna plavani mimin dle me muze delat kdokoliv kdo ma kde…ja proskolena nejsem ale kdyz se zamyslim tak je to proste totalni blbost…spousta deti se zacne potapet mnohem pozdeji az k tomu dospeji samy…takovy maly miminko bych potapeni kdyz nechce vubec netrapila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
20.9.12 11:13

@Bruklin Co to je za blbost! Tak se mu reflex ztratí, ale rozhodně ho zase získá!!! Copak s tebou rodiče snad chodili na nějaký plavání když ti bylo míň než rok? Topili tě a říkali přitom nějakej přiblblej signálek? Asi ne viď? A hádám, že se přesto vždy nadechneš než máš hlavu pod vodou. :roll: Mysli prosimtě! Jak jí na něco takovýho můžeš skočit? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
20.9.12 11:14

Moje dcera plave od trech mesicu (bez kurzu) proste spolu chodime blbnout do bazenu…zatim stale vodu do oci nesnese…ja se ji nedivim dle me to zadny terno neni mit hlavu pod vodou..preci jen nejsem ani ryby ani obojzivelnici ze :mrgreen: …ale uz zacina skakat do bazenu apod..takze to nebude trvat a dojde si k tomu sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2023
20.9.12 11:15

Ahojky! řekla bych, že dítě na to musí přijít samo. malýmu jsou 3roky a potápět se taky nechce.do plavání chodíme od jeho půl roku. prostě některý děti nechcou pod vodu. nám lektorka řekla, že prostě celej pod vodu nemusí. budem postupně pusu-zkusí zabublat atd.
Tvůj je ještě fakt malej-chce to čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care