Šilhání v 1 roce dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6865
8.8.18 09:59

@Nicol-ostrava raději by jsem šla k jiné oční,nám bylo řečeno že očka mohou utíkat cca do roku, pak už je to probléma je třeba jej řešit. Jsem také z Ostravy kde jste byli na očním? Dcerka šilhala stejně, ve třech letech měla astigmatismus a 9 dioptrii , cca rok okluzor a poté ještě několikrát opakovaně speciální oční cvičení a to jí očka nějak extra neutíkaly . Ale tím tě nechci strašit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.8.18 10:29

@brumi
U Ječmínkové, je to u zastávky Dům Energetiky. Určitě neshazuju posudek oční lékařky a její závěr, jen mám prostě strach. Já právě astigmatismus mám, ale v dětství to semnou nikdo asi moc neřešil… proto nechci nic podcenit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
8.8.18 11:19
@blumen píše:
U toho se rozkapavaji oci? Mam dojem, ze jsem o tom slysela, ale kvalitni vysetreni v tomto pripade je nanahraditelne.

Ne. Nerozkapavaji. Dite sedi na kline a pani doktorka mu zamiri do oci tim pristrojem. (S trochou fantazie vypada trochu jako ctecka kodu). Vysledek je hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
8.8.18 11:38
@Magaly píše:
Ne. Nerozkapavaji. Dite sedi na kline a pani doktorka mu zamiri do oci tim pristrojem. (S trochou fantazie vypada trochu jako ctecka kodu). Vysledek je hned.

No, takze nekvalitni. Male deti dokazi bez problemu zaostrit 12 dioptrii a nepoznas to na nich.

Nas ocni nam to vysvetloval a ukazal nam prave vysledek pred rozkapanim a bez, pristroj ukazoval nesmysly. To ji bylo 10 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
8.8.18 11:59

@Nicol-ostrava mohu doporučit na fno je super primářka a poté ve staré bělé paní Petra Pastorová, můžete si zažádat o druhý názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
8.8.18 12:17
@Magaly píše:
Ne. Nerozkapavaji. Dite sedi na kline a pani doktorka mu zamiri do oci tim pristrojem. (S trochou fantazie vypada trochu jako ctecka kodu). Vysledek je hned.

My jsme zkouseli jit rovnou na vysetreni na detske ocni,ale bylo nam receno,ze do tri let to nema smysl. Ze mame prijit na vysetreni az bude starsi. Tak jsme prave hledali alternativu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
8.8.18 12:37

Tak ještě jedna zkušenost. Malá šilhá cca od 1 roku. Na kontrolu chodíme pravidelně cca po 5 měsících. Pokaždé očičko rozkapávají a doktorka mi říkala, že to dělají i kvůli tomu, že šilhání může způsobit nádor na očním nervu (i když je to velmi nepravděpodobné), ale že kontroluje právě případné změny (alespoň, tak jsem to pochopila). Teď na dvou letech už dostala korekční brýle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
8.8.18 13:06
@Magaly píše:
My jsme zkouseli jit rovnou na vysetreni na detske ocni,ale bylo nam receno,ze do tri let to nema smysl. Ze mame prijit na vysetreni az bude starsi. Tak jsme prave hledali alternativu.

Pekna blbost, bohuzel. Asi nemeli zkusenost s detmi a zadnou trpelivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
8.8.18 13:31
@Magaly píše:

To je opravdu blbost, ale už jsem to slyšela vícekrát, že tohle některé oční tvrdí. Naše dcera nosí brýle od jednoho roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
9.8.18 06:51

Dekuju za radu holky. Zkusim to na ocnim znovu a tentokrat se nenecham odbyt. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí