Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, potřebuju poradit. Menstruaci mám dva a půl roku. Mívám menstruaci celkem na čas ale nehorázně silnou. Je to tak silné, že jsem začala používat super tampony, ale ani ty mi nevydrží déle jak tři hodiny. Beru Ascorutin, který mi doporučili v lékarně. Trochu to zmírní, ale stejne se musím v noci budit, protože mi vložka prostě nevydrží. Nevím, jestli s tím mám zajít ke gynekoogovi nebo jestli se to srovná. Nedá se to vydržet mám strašné bolesti… Děkuju.
Doporučila bych Kontryhelový čaj. Já ho pila před otěhotněním, jelikož je dobrý na úpravu cyklu a zmírnění bolestí apod. Četla jsem, že by ho měli gynekologové doporučovat holkám spíš, než antikoncepci na úpravu cyklu. Za zkoušku nic nedáš..mě i chutnal.
@marketak5
O tom jsem ještě neslyšela. Snad pomůže. Děkuju moc!:)
Bohuzel te neuklidnim, mam to taky tak, 3 dny jsem na brufenu, protoze kdyz ho v sobe nemam, tak mam pocit, ze se mi rozjizdi porod, v noci pravidelne protekam, ani kalisek to vse nezvladne
dle doktorky to tak nektere zeny proste maji, resenim je jedine antikoncepce, ale tu uz nechci nebo mozna ty bylinky, kontryhel by na to mel byt opravdu dobry, ja jsem zatim nikdy nevydrzela pit ho dlouhodobe
Je velká pravděpodobnost, že to srovná porod, já to mívala, tři dny na práškách proti bolesti, byla jsem jak průtokáč týden, po porodu lehce 4 dny a bez bolesti.
@TehotnaTerezka
Mám to přesně takhle. Je to na nic. Ale když už nebudu vědět co, asi pujdu do tý antikoncepce.. Díky:)
@terinka4444
Do porodu mám doufám ještě čas, ale doufám, že aspoň tohle pomůže když už nic. Nedá se to prostě vydržet. Děkuju:)
Ad kontryhel, existuje kontryhel v kapkách, stojí to do stovky, objedná to každá lékárna, na rozdíl od čaje, jen si vzpomenu na ty litry hnusného čaje, hodila bych šavli, je jeho užití super, pole návodu pár kapek do malinko vody, poválet na jazyku a polknout, užívání super.
Ovšem jestli zabere na to, aby byla menstruace slabší a bezbolestnější, to já osobně si nejsem jistá. Za ta léta snažení o dítě znám hodně holek, co ho jako já užívaly, ale bere se v první polovině cyklu na růst sliznice, a skutečně hodně holkám po něm ta sliznice rostla, takže když se bude užívat u někoho, komu sliznice roste sama o sobě, a je jí dost, což čím víc sliznice, tím víc se děloha čistí, tím víc cucků a krve, ještě se to podpoří kontryhelem, tak nevím. Tím neodrazuju, jen píšu své myšlenky.
@Ivca0203 píše:
@terinka4444
Do porodu mám doufám ještě čas, ale doufám, že aspoň tohle pomůže když už nic. Nedá se to prostě vydržet. Děkuju:)
jo, to znám, mně pomohla až fakt antikoncepce. To bylo klidné období, pak zase po vysazení to naběhlo stejně, jako před tím a srovnal mi to do přijatelné formy až porod.
@terinka4444
Tak na ty kapky se asi podívám spíš! No a pak kdyžtak antikoncepce. Děkuju moc za rady.
Ja to mam v podstate hrozny cely zivot, jen za mlada to nebylo tak silny, ale bolesti taky hrozny, mozna mi prijde, ze po porodech je to jeste horsi
co se tyce kontryhelu, tak jsem cetla, ze by ho zenska mela v podstate pit cely zivot, pred detmi, aby se dobre otehotnelo, pak aby byl cyklus pravidelny a vse ok, a ve finale i kvuli menopauze, proste uzasne srovnava hormony
asi udelam dalsi pokus a znovu ho zkusim
@TehotnaTerezka
Já jsem si ho teď běžela koupit a celkem mi i chutná. Jestli to má opravdu takové účinky jak všude čtu, tak z něj budu nadšená. Radši tyhle problémy řeším „přírodní“ cestou než tou antikoncepcí..
@Ivca0203 ja uz prave antikoncepci nechci, pred detmi jsem ji brala 10 let a je sice fakt, ze problemy s menstruaci zadne, ale za to mi to nestoji, nechci se k ni vracet, pouzivam uz par let kalisek, tak aspon s nim je to o neco lepsi, i kdyz mi obcas pretece ten, ale furt lepsi nez vlozky nebo tampony
Trpím taky na velmi silé bolesti a křeče, někdy je to tak hrozný, že jsem si přála radši umřít. Naštěstí mi pomáhá tohle: jím pupálku v tabletách a taky rhodiolu, před menstruací alespoň 5 dní piju 3× denně čaj na menstruaci (seženeš ho v bylinkách, tam, kde prodávají sypané čaje), potom si i předem dávám rozpustný horčík do vody (ten je na křeče), když to dostanu a vím, že už mě začíná bolet břicho, vezmu si ibalgin (nesnáším tyhle léky, ale říkám si, že jeden měsíčně mě snad nezabije
) a potom si lehnu a dám si na břicho zahřejvací dečku nebo můžeš teplou láhev - teplo na břicho je důležitý, pomáhá to hodně.
A díky tomuhle přežívám
ale ty tablety jako je pupálka a rhodiola musíš brát alespoň měsíc, aby to pak bylo znát. Hodlám je už brát pořád!
Protože pro mě je období menstruace fakt hrůza, dva dny doma ležím
a ještě bych ti moc nedoporučovala tampony, z těch tě taky může víc bolet břicho, používám aniované vložky, seženeš je na internetu nebo ve speciálních prodejnách, jsou moc příjemný a nasáknou hodně krve
(mám to taky silné
)
Doufám, že alespoň po porodu tyhle bolesti vymizí
jestli ne, střelím se do hlavy ![]()
Měla jsem to samé, až po porodu syna. Dcera byla předtím císařem. V noci vstávačka každé dvě hodiny, nejsilnější tampon i vložka proteklá. Takže já 2-3 noci nevyspalá. Pak se interval prodlužoval po 3h, 4h, a 6.den jsem mohla spát celou noc. Ale co jsem chtěla říct, že moje mamka to měla taky. Nakonec to dopadlo po 40roce odebráním dělohy. Mě pomohlo nitroděložní tělísko mirena. Ale zase mi zadržuje tak 8kg vody. Takže po 4 letech to dopadne tak, že ji vyndám a ten kolotoč začne asi zase znovu. Nevím co s tím. Jsem zvědavá, jestli se to nějak upraví.