Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To není zlehčování, to je realita - kalíšek pomáhá produkci poševního sekretu, proto se zdá, že tekutiny je více.
Jestli ti gynekoložka nevyhovuje, tak hledej jiného lékaře.
Jinak teda užívej hemové železo a hlídej si dostatek vitamínu C - ideálně z ovoce a zeleniny a zkus si vařit nějaký čaj, kde bude kontryhel, malinové listí a řebříček.
Bych ti spis navrhovala poradne se najist kvalitniho masa a zeleniny a neřešit mililitry. Pokid nemas myom, tak to.koc reseni nema, mozna HA…
Já mám tak 200ml denně když to pozoruju, hlavně první dva dny, to vstanu a můžu se jít rovnou prevliknout
a nikdy jsem to neřešila, prostě jen vydržet. Spíš jestli tam nemáš ještě jiný problém, ale ultrazvuk apod už ti nejspíš dělali..
A kolik Ti je? Já sama a i řada mých kamarádek máme problém s hodně silnou menstruací zhruba od čtyřicítky. U mě to taky vedlo k anémii, sledují to na hematologii, beru železo ve velkých dávkách. Gynekologicky jsem v pořádku, žádný myom nebo jiný problém. Mělo by to řešení v podobě hormonální antikoncepce, ale tu nemůžu užívat kvůli jiným zdravotním problémům. Nehormonální řešení moc není. ![]()
Je mi 28 let, hormony také nemohu a z gynekologického pohledu mám vše prý v pořádku… Právě moc nehormonalnich řešení není a to mi přijde smutné
@Safira77 píše:
Je mi 28 let, hormony také nemohu a z gynekologického pohledu mám vše prý v pořádku… Právě moc nehormonalnich řešení není a to mi přijde smutné
A proc tedy myslis, ze je duvod zmenit gynekologa, kdyz zadne zazracne reseni nejspis ani nemuze najit? Predpokladam, ze hysterektomii podstoupit nechces.
@Safira77 píše:
Trebato smutné přijde i tomu gynekolog o i. Ale to je asi tak všechno, co s tím udělá…
Co tedy čekáš? Otazníků plný text, ale dotaz nechápu.
@Safira77 píše:
jenže na tohle sou jedině hormony
Pak jedině vyzkoušet byliny a nic moc jiného prostě není ![]()
@Safira77 také po čtyřicítce jsem začala mít velmi silnou menstruaci, která nyní vedla k snížení železa a hemoglobinu. Zkusila jsem bylinnou kombinaci kontryhel, řebříček a fenykl. První menstruace byla slabší a další uvidím. Ale zkouším to teprve krátce, tak nemohu říct z dlouhodobého hlediska.
Otazníky jsou tam proto, že se mi tak změnily smajlici, ty jsem tam nedávala já 🤔
Ja te chapu. Po HA jsem mela problemy s menstruaci, dlouho jsem ji nedostala i nekolik mesicu po sobe a muj gyn se me vzdy jen zeptal, jestli chci injekci a ze to snad z te HA ani nemuze byt
tak jsem si koupila gynex, ktery mi poradila sestricka u onoho gynekologa, a ejhle cyklus se rozjel, ale brala jsem ho celkem nepravidelne a kratce. I tak dostavam ms kazdy mesic, ale mam ji treba jen 1,5 dne a to si vymenim tampon max 3× denne a ani to by nebylo potreba kdyby se nemuselo…Chceme dite, zatim se nedari a ja myslim, ze nemam sliznici kdyz krvacim takovy nic…a muj gynekolog mi rika, ze mam byt rada, ze me to aspon neobtezuje
tak jsem si znovu koupila gynex, ted uz ho beru poctive a je mi daleko lip, ovulace krasne probehla a menstruace mi trosku zesilila…pomaha ale i na zeslabeni pokud ji mas silnou…proste harmonizuje hormonalni system…doporucuju ho, precti si vic na netu.
Změnila bych gynekoložku