Silná menstruace nevím co dělat

6
20.2.23 07:15

Silná menstruace 15 let

Ahoj je mi 15 a menstruaci mam cca 1 rok mam menstruaci hodne silnou a bolestivou ty prvni 3 dny je to nejhorší pak uz je lepsi mam to cca 7 dni potřebovala bych poradit protoze mi vložka nevydrží skoro nic cca 1 h jsem hrozne unavená a nevim jaky typ vložek teda používat chodím do skoly a tam je to nejhorší nejake rady tipy prosim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25080
20.2.23 07:20

A co na to říká doktor? Můžeš být klidně anemická. Jinak bych poprosila mamku o koupi menstruačních kalhotek a kombinovala to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.2.23 07:23

U lékaře jsem ještě nebyla, takze nevim a mam z toho i docela strach a kalhotky mam objednané tak snad budou dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
20.2.23 07:24

Pokud jste bohatá rodina, lze řešit chirurgickým odstraněním dělohy. Ušetříš si tím spoooustu nepříjemností. Jediná nevýhoda, pokud budeš chtít dítě, bude ti ho muset odnosit náhradní matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25080
20.2.23 07:25

Poradila bych se s dětskou lékařkou, pokud se na gyndu bojíš. Aspoň by ti vzala krev na tu anémii, ta únava by tomu odpovídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25080
20.2.23 07:25
@Sisika9 píše:
Pokud jste bohatá rodina, lze řešit chirurgickým odstraněním dělohy. Ušetříš si tím spoooustu nepříjemností. Jediná nevýhoda, pokud budeš chtít dítě, bude ti ho muset odnosit náhradní matka.

Vy jste dnes vstala levou nohou, co? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.2.23 07:29

@lucad77 moc dekuji zkusim to nejak probrat, mamka anemii mela řešilo se to zelezem pak vše bylo v poradku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80436
20.2.23 07:29
@Sisika9 píše:
Pokud jste bohatá rodina, lze řešit chirurgickým odstraněním dělohy. Ušetříš si tím spoooustu nepříjemností. Jediná nevýhoda, pokud budeš chtít dítě, bude ti ho muset odnosit náhradní matka.

jsi d e bilní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
20.2.23 07:30
@Sisika9 píše:

co jí to proboha radíte :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
20.2.23 07:33

Dojdi si na gynekologii, zkus menstruační kalíšek nebo kalhotky. Hormony bych do sebe ještě necpala zbytečně, pokud tedy nejsi už sexuálně aktivní. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
20.2.23 07:47

@Sisika9 8o to myslíš vážně? Holce je 15, má problém, třeba se o tom nemá doma s kym poradit. Styď se

@k117 taky mám první 2-3 dny hodně silné. Určitě bych zašla na gynekologii. Stejně bys tam v 15 měla jít na první kontrolu. A poradit se jestli bys během menstruace neměla brát železo. Z nedostatku ti může být zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
20.2.23 07:53
@GirlsNick píše:
Dojdi si na gynekologii, zkus menstruační kalíšek nebo kalhotky. Hormony bych do sebe ještě necpala zbytečně, pokud tedy nejsi už sexuálně aktivní. :-)

V 15 kalíšek, to asi fakt těžko :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
20.2.23 07:56
@stinga píše:
jsi d e bilní?

Já bych bolestivou MS teda netrpěla. Jen kvůli „úžasné“ možnosti rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80436
20.2.23 07:57
@Sisika9 píše:
Já bych bolestivou MS teda netrpěla. Jen kvůli „úžasné“ možnosti rodit.

v 15ti letech? jsou i jiné možnosti, než odoperovat dělohu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
20.2.23 08:02

Předepisuje se Algifen proti křečím, je to při menstruaci účinnější než paraleny, ibuprofeny apod. Taky můžeš zkusit brát hořčík, trochu to může na křeče pomoct. A železo, pokud ho budeš mít málo, což je možné. Myslím, že můžeš i k normální dětské doktorce, Algifen ti napsat může i ona a železo ti taky může změřit i ona (ideálně by sis ho asi měla nechat změřit ke konci menstruace). Nebo na gynekologii, tam udělá to samé, ale navíc ti pravděpodobně bude cpát hormonální antikoncepci, protože s tou je menstruace slabší a pro doktora je to nejjednodušší a bezpracne řešení. Já bych ale bezdůvodně antikoncepci nebrala, ve tvém věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí