Léčba po gyn-onkologické operaci

61
19.2.23 10:00

Léčba po gyn-onkologické operaci

Zdravím za pár dní mě čeká operace odstranění dělohy, vaječniků, vejcovodů z důvodu rakoviny dělohy :( je mi 44 let výhledově mæm dobrou šanci to zvládnout ale nevím co mě čeká dál? Jaká léčba. mě čeká? Mám fyzicky náročnou práci tak mě zajimá jak dlouho bývá rekonvalescence po takové operaci a jestli mám případě nárok i na lázně po ukončeni léčby. děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35488
19.2.23 10:10

Na tohle by ti mel odpovedet lekar, od nikoho jineho nedostanes lepsi informace, ktere se tykaji konkretne tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
19.2.23 11:16

@petrasch Operace je to narocna, rekonvalescence delsi. Zalezi na tve soucasne kondici. Tyden v nemocnici, 6-8 tydnu doma, nekdo i dele.
Pokud je nador bez metastaz, tak by vyhlidky mohly byt dobre. :hug: Co rikaji lekari na onkogynekologii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.23 11:33

Ahoj, jsem také oonoperaci, podstoupila jsem jí loni v květnu. Rekonvalescence mi trvala déle, určitě půl roku. Na lázně nárok máš, zeptej se svého gynekologa a potom obvodního. Léčba, tam je to těžko, někdo dochází „pouze na kontrolu“ někdo má hormonální či biologickou léčbu. Já tu hormonální, ale dělohu mám ponechanou, odstraněn vaječníky vejcovod, střevo… Ale než problém fyzicky, já bojovala s psychikou, již nemůžu mít děti.

• Citovat
  • Upravit
61
19.2.23 11:42

@cecetka šance je prý velikæ že to zvládnu jen se pan doktor divil že v mým věku mám tenhle druh rakoviny :,( ale stejně se hodně bojim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
19.2.23 11:53
@petrasch píše:
Zdravím za pár dní mě čeká operace odstranění dělohy, vaječniků, vejcovodů z důvodu rakoviny dělohy :( je mi 44 let výhledově mæm dobrou šanci to zvládnout ale nevím co mě čeká dál? Jaká léčba. mě čeká? Mám fyzicky náročnou práci tak mě zajimá jak dlouho bývá rekonvalescence po takové operaci a jestli mám případě nárok i na lázně po ukončeni léčby. děkuji za odpovědi

Další léčba závisí od patologického nálezu po operaci. Může být nic, nebo samotná brachyterapie, nebo ozařování+brachyterapie (U menší části pacientek se přidává i chemoterapie).Víš histologii z biopsie/kyretáže? Opravdu tahle diagnóza ve tvém věku není úplně běžná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
19.2.23 12:21

@Hrnekmleka ano bohužel to mám potvrzený z histereskopie :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
19.2.23 13:23
@petrasch píše:
@Hrnekmleka ano bohužel to mám potvrzený z histereskopie :,(

A histologie je jaká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
19.2.23 13:59

@Hrnekmleka středně diferencovaný endometrioidni adenokarcinom endometria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
19.2.23 14:16
@petrasch píše:
@Hrnekmleka středně diferencovaný endometrioidni adenokarcinom endometria
:palec: to je ta lepší varianta. Už jenom aby rozsah nebyl nějak strašlivý… Neboj, operaci dáš.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
19.2.23 14:24

@Hrnekmleka dėkuji nějak to musím dát ale řeknu ti dostat na moje narozeniny na Valentýna oznámení že mám rakovinu tak to byla pořádná rána

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
19.2.23 14:36

@petrasch :hug:
Planuji ti LAVH? Je to narocne, ale s podporou rodiny zvladnutelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
19.2.23 14:40

Vy @cecetka vyoperuji mi dělohu vaječniky, vejcovody jen doufám že to nemám ještě někde jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24868
19.2.23 15:44

Napište mi SZ, mám tohle za sebou a jsem v podobném věku. Ráda vám podrobně popíšu, jak to probíhalo a co potom. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
19.2.23 23:41

@petrasch Věřím, že operace dopadne dobře. Po operaci je dobré se šetřit asi 6 až 8 týdnů. Nezvedat těžké věci atd. Na lázně nárok máš. Pokud bys jela na gynekologickou diagnózu, můžeš jet do Františkových Lázní nebo do Klimkovic, pobyt trvá obvykle čtyři týdny. Na onkologickou diagnózu se jezdí do lázní na 21 dnů a je možné jet např. do Luhačovic nebo Františkových Lázní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí