Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
budu moc ráda, když mi někdo z vás poradí ![]()
Za měsíc mne čeká stěhování. Strávíme cca 7 hodin v autě a dalších 18h v letadle a na letišti. Zrovna v tento den mám dostat menstruaci. Jsem si téměř jistá, že to bude právě tento den, protože již několik let ji mám pravidelnou a začátek je vždy očistec, takže už jen ta představa mne děsí.
Neberu antikoncepci, takže touto formou ji oddálit nemohu. Řešil někdo z vás oddálení menstruace jiným způsobem, popř. jakým. Děkuji za odpovědi.
Můžeš si u gynekologa nechat napsat léky na oddálení, ale je to driak.. zvaz, jestli je to pravdu třeba.. nedala by se cesta posunout? A nebo doufej, že se sama opozdí/ urychlí vlivem stresu
@Ferdina
no, do této situace bych právě léky na oddálení nebrala ---- riziko trombosy znásobené dlouhou cestou letadlem, nestálo by mi to za to
Já někde slyšela, že se dá menstruace oddálit vysokým příjmem vitamínu C. Kámoška to jednou zkoušela a podařilo se. Ale tak mohla to být náhoda… Když nic, aspoň bys byla na dovolené zdravá
![]()
Řešila bych spíš než oddálení eliminaci průvodních jevů. Nevím, co konkrétně zazivas, já jednu dobu mívala fakt šílený průjem, trávila jsem na WC třeba dvě hodiny.. pak jsem narazila na Imodium a preventivně ho brala první den měsíčků. Klidně bych se výjimečně „nadopovala“ léky na bolest, silné krvácení pojistila kalíškem a třeba menstruačními kalhotkami..
@ProfZav píše: Řešila bych spíš než oddálení eliminaci průvodních jevů. Nevím, co konkrétně zazivas, já jednu dobu mívala fakt šílený průjem, trávila jsem na WC třeba dvě hodiny.. pak jsem narazila na Imodium a preventivně ho brala první den měsíčků. Klidně bych se výjimečně „nadopovala“ léky na bolest, silné krvácení pojistila kalíškem a třeba menstruačními kalhotkami..
Souhlasím, dokonce mi to kdysi doporučovala i Dr., když jsem si stěžovala na silnou bolest, ať začnu brát malé dávky Algifenu už den před MS (aby se vytvořila „hladina“ -fungovalo to, když jsem to dostala, stačily mi menší dávky leku)
Také jsem brala před MS malou dávku ibuprofenu a bylo to o poznání lepší.
@Ferdina já třeba takhle řešila loni dovolenou. Šla jsem dostatečně dopředu a doktor mi napsal dvě balení antikoncepce. Začala jsem brát o cyklus dřív a nevysadila, rovnou jsem najela na druhé plato. Pak jsem další už nebrala. Ale kvůli jednomu dní bych tohle neřešila. Záchody jsou všude
To céčko mi fungovalo. Posunula se o 3 dny. Pokud tě teď čeká ms a pak při stěhování další zkus oddálit už tuhle.
Můžeš si nechat napsat prášky na oddálení, ale je to driák. Já je měla napsané, nakonec jsem to nechala být a vyšlo to dobře a dostala jsem to až po dovče.
No ale jednu dovču jsem to zase měla dostat až asi za 4 dny od začátku cesty, jelikož vím, že stres z cesty a celkově dovolená menstruaci velmi „láká“ (a veškerý další akce, prostě chce být v centru dění
), tak jsem se dopovala céčkem… No a hádej kdy jsem to dostala, 2. den dovolené ![]()
Takže pokud chceš riskovat případné nežádoucí účinky (plus riziko trombózy z dlouhé cesty letadlem), tak prášky na oddálení. Jinak zkusit to céčko, ale být připravena, že se nemusí podařit…
Domlivila bych se přímo s gynegologem, ten asi poradí nejlíp ![]()
Pokud by byl s oddálením problém, zkisila bych ty menstruační kalhotky, jak tu někdo navrhoval, nejlíp noční, vzala bych si aspoň dvoje, abych je mohla převlíct a t
Akovej tan zavírací sáček na to - udrží fakt hodně krve. A vzala bych si flašku vody (na letišti pak vylít a vzít prázdnou), abych se mohla na záchodě trošku opláchnout.
Přeju hodně štěstí, ať cestacproběhne bez komplikací.