Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jeste bych mela dotaz zda by se tedy jednalo o prolaps, muzu požádat o operaci? Samozrejme bych si ji zaplatila, ale nechci s tim zit. Vim ze se to casem muze zhoršit do úplného extrému…
@Anonymní píše:
Ahoj,
Jsem po porodu jiz 6 let a je to cim dal tim horsi. Co se tyce vzhledu podvozku tak je to sileny a nehlede na to, ze jsem nekolik let opakovaně resila i kvuli tomu problemy s hemoroidy (dr.mi rikala, ze je to pravděpodobně z toho). Tak se jeste přidávají problemy s panevnim dnem. Vcera se mi po sexu objevil tesne pod mocovou trubici(ta pres to neni ani videt) takova boule a je mela jakoby balónek, je to cerveny. Vypada to strasneNestalo se to nekomu? Muze to byt napriklad prolaps? Ja jsem z toho uplne vyrizena, je to i dost nepříjemné ldyz jdu na wc a bojim se trochu zatlačit, kdyz jdu na velkou. Dr jsem volala ma dovolenou do března a nevim zda s timhle jit na ambulanci nekam jinam. Je mi teprve 23. Docela ted lituji přirozeného porodu i kdyz jsem mela moznost císařského řezu:(
Anonym, protoze se za to stydim
Je to močový měchýř. A ano, prolaps delohy kdy se při dlouhém nebo intenzivním tlaceni utrhnou vazy. Mám to taky a překvapivě se mi to po druhem porodu nějak extra nezhorsilo. Je mi to dost neprijemne. Po prvním porodu jsem cca po roce mohla začít běhat, ale teď dost pochybuju. Mala má 8m a popobehnuti je dost neprijemne
@Anonymní píše:
Jeste bych mela dotaz zda by se tedy jednalo o prolaps, muzu požádat o operaci? Samozrejme bych si ji zaplatila, ale nechci s tim zit. Vim ze se to casem muze zhoršit do úplného extrému…
To vám řekne gynekolog, zda je operace nutná. V nějakém soukromém zařízení by vám ji asi za peníze udělali, nevím. Pánevní dno cvičíte?
@hospodki A resila si to s dr? Ja tam tedy jdu az 9.března, ale mam strach, ze mi rekne ze se s tim nic neda delat a bude to takhle proste na porad. Nehlede na to, ze sex je pro me od včerejška nemyslitelný. Protoze to vubec nevypada lákave.
@lucad77 Cvicim uz 3 roky, byla jsem i u fyzioterapeuta. Celkove cvicim dost a ani nemam nadvahu, proto me to dost zarazilo.
@Anonymní píše:
@hospodki A resila si to s dr? Ja tam tedy jdu az 9.března, ale mam strach, ze mi rekne ze se s tim nic neda delat a bude to takhle proste na porad. Nehlede na to, ze sex je pro me od včerejška nemyslitelný. Protoze to vubec nevypada lákave.
Zatím neresila, jelikož stále kojim tak mají na moje tělo dost vliv hormony. Pokud by me to třeba ještě rok od ukončení kojeni obtezovalo, tak asi bude třeba operace. Dost me na tom štve, ze ani ta není definitivní a muže se to zase urvat
@Anonymní píše:
Ahoj,
Jsem po porodu jiz 6 let a je to cim dal tim horsi. Co se tyce vzhledu podvozku tak je to sileny a nehlede na to, ze jsem nekolik let opakovaně resila i kvuli tomu problemy s hemoroidy (dr.mi rikala, ze je to pravděpodobně z toho). Tak se jeste přidávají problemy s panevnim dnem. Vcera se mi po sexu objevil tesne pod mocovou trubici(ta pres to neni ani videt) takova boule a je mela jakoby balónek, je to cerveny. Vypada to strasneNestalo se to nekomu? Muze to byt napriklad prolaps? Ja jsem z toho uplne vyrizena, je to i dost nepříjemné ldyz jdu na wc a bojim se trochu zatlačit, kdyz jdu na velkou. Dr jsem volala ma dovolenou do března a nevim zda s timhle jit na ambulanci nekam jinam. Je mi teprve 23. Docela ted lituji přirozeného porodu i kdyz jsem mela moznost císařského řezu:(
takže jsi rodila v 17?
Muže to být ucpaná Bartoliniho žláza, osobní zkušenosti nemám, ale jedna kamarádka na to trpí. S porodem to souvislost úplně nemá (kamarádka nikdy nerodila), jde spíše o zánět. Pokud je to ono, bude se to zvětšovat až do velikosti golfového míčku a hodně bolet. Nutné dojít na gynekologii a podle rozsahu pak na menší zákrok.
@LuisaHelena Takze by asi bylo lepsi dojit na gynekologicko ambulanci nez cekat skoro mesic? Ja mam z tozo fakt strach.
@Anonymní píše:
@LuisaHelena Takze by asi bylo lepsi dojit na gynekologicko ambulanci nez cekat skoro mesic? Ja mam z tozo fakt strach.
Já bych šla.
@Ahep píše:
Může to být i jen cysta.
Která jí vyrostla najednou zničehonic během chvilky? To dost pochybuju.
Dá se to operovat. S císařským řezem bys to taky moc nevyhrála. Jizvu spraví jen plastika a je vidět, kdežto dole vidět není.
Ahoj,
Nestalo se to nekomu? Muze to byt napriklad prolaps? Ja jsem z toho uplne vyrizena, je to i dost nepříjemné ldyz jdu na wc a bojim se trochu zatlačit, kdyz jdu na velkou. Dr jsem volala ma dovolenou do března a nevim zda s timhle jit na ambulanci nekam jinam. Je mi teprve 23. Docela ted lituji přirozeného porodu i kdyz jsem mela moznost císařského řezu:(
Jsem po porodu jiz 6 let a je to cim dal tim horsi. Co se tyce vzhledu podvozku tak je to sileny a nehlede na to, ze jsem nekolik let opakovaně resila i kvuli tomu problemy s hemoroidy (dr.mi rikala, ze je to pravděpodobně z toho). Tak se jeste přidávají problemy s panevnim dnem. Vcera se mi po sexu objevil tesne pod mocovou trubici(ta pres to neni ani videt) takova boule a je mela jakoby balónek, je to cerveny. Vypada to strasne