Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Lepsi prohlidka od lekare ale ja to mela take to hned prvni den kdy mi skoncilo sestinedeli, bylo to hrozne, sem nevedela jestli vic litat na zachod a sprchy nebo za mimcem
a silne to mam doted a to je malemu 8 mesicu a porad kojim 5 krat denne ![]()
Já jsem taktéž 9 týdnů po porodu a plně kojím a zatím se mi menstruace nedostavila, ale v tvém případě bych si raději zašla k doktorovi pro jistotu. Dle mého názoru to bude jen silnější menstruace a odchází ti tam zbytek očistků.
Já to tak měla taky po prvním porodu. Při plném kojení, hned po šestinedělí mi naskočila ms která chodila pravidelně co 28dní a šileně silná. Cca po roce se to upravilo do normálu.
Měla jsem to stejně, vždy 3-4 dny velké množství, až pak se to zmírnilo. Dle doktora je to po porodu běžné. Malá má teď rok a je už to lepší.
Od porodu mám na mnohonásobně silnější než dřív. Musela jsem prejit na tampony velikosti super a stejně mi v noci proteče a přes den měním a max 2 hodiny..
Moje první menstruace od porodu a v době plného kojení byla naprostá katastrofa. Nemohla jsem ani vylézt z postele jak mi bylo zle. Krev se ze mě doslova lila. Vložky jsem musela mít dvě na sobě a měnit každou chvíli. Myslela jsem, že snad vykrvacim. Trvalo to asi tři dny a pak se to zlepšilo. Místo běžných 4 dní, jsem krvácela 8. Další menstruace přišla až za půl roku a byla dost podobná. Teď už je to, ale mnohem lepší.
Zkus pít vodu a citronem, to mne hodně pomáhá.
@Oliverka28 já se právě vrátila z kontroly po šestinedělí a dr mi říkala, že jakmile se omezí noční kojení, tak většinou žena začne menstruovat, takže to, že plně kojíš nic neznamená. Nicméně o síle neporadím, první jsem nekojila a tam to bylo vše stejné jako před porodem, teď uvidíme.
Ano mela jsem to taky tak. První MS při plném kojení hned po šestinedělí. Silna je proto, že se tělo docistuje po porodu. Je to uplne normální.
Holky moc vam vsem. dekuji, nakonec mi to nedalo a vlitla jsem pro jistotu do nemocnice, dostala jsem injekci, pry deloha neni po porodu na menstruaci pripravena a neumi se stahovat, proto menstruace neslabne, ale sili a proto jsou i prvni menstruace skoro bezbolestive. Po injekci prisli opravdove menstruacni bolesti, dneska pry jeste muzu silne krvacet, ale postupne to pujde do ztracena. Tak snad to bude v pohode. Moc vam vsem dekuju
![]()
@Oliverka28 to jsem rada, je pravda, ze byly prvni bezbolestive ale za to mne bolelo cele telo
kazdopadne silna menstruace u nas mela vliv na kojeni a malej rval cely tyden u nej, ale nevzdala jsem to a ted je vse ok, UM nepotreboval.
@Ketty655 Injekce to trosku zmirnila, ale zadne zazrak to teda zatim neni, asi nemuzu cekat, ze prestanu krvacet z hodiny na hodinu, pry to bude pomalu ustupovat do ztacena, tak uvidime zitra, snad to bude ok
U nas kojeni zatim v pohode, jen ten prvni den kdyz zacala menstruace se porad otrhaval.
Ahoj holky jdu si k vám pro radu
Jsem devět týdnu po porodu císařským řezem, plně kojím. V pondělí mi začala první menstruace po porodu, začala jsem slabě krvácet a od včera už se to dost rozjela, takhle silnou menstruaci jsem nikdy nezažila, každou chvilku měním vložky lezu do sprchy, je to normální? Krvácím jasně červenou krví a občas se mi stane, že tam jsou světlé kousky čehosi.. K doktorovi se pro jistotu chystám zítra, dneska neordinuje. Na prohlídce po šestinedělí bylo všechno v pořádku. Moc vám všem děkuju.