Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nejela jsem takhle na hromadný zájezd, ale byla jsem předloni sama v Řecku. Nebylo to špatné, ale znovu takhle nepojedu - jsem sice introvert, ale zároveň velmi ukecaná a chybělo mi s kým si povídat. A to jsem se tam seznámila s pár lidma a trošku jsme pokecali, ale nebylo to ono.
Takže kdybych někdy jela někam sama, tak leda právě na takto hromadný zájezd, kde bych měla možnost s těmi lidmi trávit víc času dohromady. Na druhou stranu bych se bála, že si nesednem.
Zpětně hodnotím dovolenou jako hezkou, ale ty pocity po dovolené a během dovolené byly smíšené. Ale dobrá zkušenost.
Klidně bych jela sama, ale asi spiš se známou prověřenou cestovkou než s nějakými holkami z Malediv. Nebo ony mají nějakou firmu s recenzema? Na instagramu je hromada fejkových profilů, jak by taková dovolená probíhala? Holky by ti řekly pošli peníze sem na účet a my ti tu zařídíme ubytování a program?
@Anonymní píše:
byla jsem předloni sama v Řecku…chybělo mi s kým si povídat.
Zpětně hodnotím dovolenou jako hezkou, ale ty pocity po dovolené a během dovolené byly smíšené. Ale dobrá zkušenost.
Tohle nebude problém single dovolené ale spíš potřeby sdílet podobné zážitky s někým blízkým. Ty tu potřebu máš, jiný lidé ji mít nemusí. To je vidět na současném trendu solo cestovatelů, kteří cestují po světě s batohem a sami a všude to vychvalují. To pozná člověk nejlépe sám, názor jiných lidé je v tom zbytečný. Já jsem zažila solo dovolenou a taky musím přiznat že vím že kdybych tam byla s někým mě blízkým tak bych si jí užila o 50% více. A byla jsem rada že jsem jela a neseděla doma na zadku. Přitom nemám problém jít sama do kina, do divadla, do kavárny, najíst se někam nebo do zoo.
Já jsem takhle jezdila po rozchodu s ex, tady u nás hory, Vary, dokonce i Řecko a bylo to super. Člověk si vyčistí hlavu, podívá se kam chce a kdy chce.
Vždy jsem si udělala plán, který den kam a bylo to fakt super.
Jen nevím, Maledivy jsou tak nějak dost z ruky ![]()
@chloe07 píše:
Tohle nebude problém single dovolené ale spíš potřeby sdílet podobné zážitky s někým blízkým. Ty tu potřebu máš, jiný lidé ji mít nemusí. To je vidět na současném trendu solo cestovatelů, kteří cestují po světě s batohem a sami a všude to vychvalují. To pozná člověk nejlépe sám, názor jiných lidé je v tom zbytečný. Já jsem zažila solo dovolenou a taky musím přiznat že vím že kdybych tam byla s někým mě blízkým tak bych si jí užila o 50% více. A byla jsem rada že jsem jela a neseděla doma na zadku. Přitom nemám problém jít sama do kina, do divadla, do kavárny, najíst se někam nebo do zoo.
To máš pravdu, ale je to dobrá zkušenost a bez ní bych nevěděla, že potřebuji opravdu parťáka na dovče.
Je pravda, že krátká (třeba dvě noci) je ok. Třeba takhle jsem byla na wellness. Takže je to potřeba vyzkoušet.
Doufám, ze nikdy nebudu muset jet na dovolenou sama, tedy, ze to nebudu muset řešit. Nic pro mě.
Nejsem single ale byla jsem na dovolené s manželem loni a pak i sama.
Jelikož měl nařízenou dovolenou kdy jí jsem nemohla mít já v zimě tak neměl tolik dnů a mě se chtělo k moři ještě.
Nechtěla jsem s nikým sdílet pokoj. Byla jsem v egyptě bylo to super, vůbec jsem se nenudila často jsem šnorchlovala a taky jsem se tam s češkou potkala a pak jsme si semtam pokecali a tak takže pohoda.
Takhle přes cestovky bývá hodně čechů. Za sebe to doporučuji.
Jediná nevýhoda že pro jednoho je to dražší protože jsou pokoje minimálně pro 2 a za ten se doplácí ale nebylo to zas tak hrozny. Taky se dá domluvit dopředu dle hotelu přes fb kdo tam pojede a už se domluvit dopředu že se k někomu přidáte třeba na výlet šnorchl atd. Hezkou dovču! vůbec se toho nebojte a pokud umíte něco anglicky tak budte ještě víc
v klidu.
Pokud s cizími lidmi, tak jedině na organizovaný zájezd od cestovky. Na nějaké soukromé inzerce bych nekývla.