SIO plenky - prosím poraďte

11.7.14 11:25

SIO plenky - prosim poradte

Zdravim vas! Prosim o radu maminek, ktere maji dobrou zkusenost s SIO plenkami. Doma mam jiz nakoupene ctvercove, nejake AIO, bambusove skladaci a jeste bych chtela par SIO, a le nevim, ktere jsou „nejlepsi“.
Hodne ctu, ze pop in jsou tvrde…chapu, ze kazda to ma jinak.
Ma predstava je: svrchni PUL kalhotky (do kterych mohu vlozit i poskl. ctvercovku/skladaci bambus. plenu)s bambusovou plenou na pricvaknuti, abych prala prevazne ty vkladaci pleny.
Mnohokrat dekuju vsem maminkam za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1974
11.7.14 11:49

Ahoj, podle toho, jaké máš požadavky, by asi nejlépe vyhovovaly Bamboolik nebo Petit Lulu. Svrchňáky vypadají jako klasické svrchní kalhotky, pouze jsou v nich druky na přicvakávání savých jader a vkládaček. Navíc do nich pasuje většina SIO plen. Mám oboje, plus ještě Anavy, ale nejlépe asi vyhovuje Petit Lulu. Svrchňáky jsou lemované flísem, takže neotlačují nožičky, přitom kolem nožek pevně drží, savé jádro je dobře tvarované a do svrchňáků padne jak ulité. Anavy se mi neosvědčily, protože jsou dost tenké, malé, nevím, jak to napsat. A Bamboolik malé zase netěsní kolem nožiček, „vaječinka“ mi několikrát přetekla, navíc to savé jádro je dost nešikovně tvarované, pokud si kalhotky zmenším, nejde do svrchňáků pořádně nacpat.

Jen ještě dodám, že pořizovat výbavu pouze ze SIO (AIO) plen není asi moc dobrý nápad. Mě taky lákalo prát jenom jádra a vkládačky, rychlost přebalování, pohodlnost. Ve finále jsem zjistila, že přebalováním do SIO plen ztratím víc času, protože když jádro nechytne stolici, tak se drbkám v umývadle ještě se zašpiněnými svrchňáky. Takže jsem nakonec dokoupila klasické látkové kalhotkovky (Anavy a Petit Lulu), na ně dávám obyč svrchňáčky a maximálně to vyhovuje mně i malé. :-) SIO jsou dobré k doktorovi nebo na výlet, přebalím, frknu to do sáčku a jdeme dál. :-)

Ale je to všechno indi-vindy… :-) Někdo zase na SIO systémy nedá dopustit. Vyzkoušíš, uvidíš, případně dokoupíš, co ti sedne. Já si myslela, že mám výbavu před porodem komplet, měla jsem nachystané čtvercovky, SIO i klasické látkové kalhotky s tím, že to budu střídat. A nakonec jsem dokupovala hromadu těch kalhotkových plínek. Ať se daří! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.14 11:55

Dekuju Leli 83. Muzes mi prosim poslat odkaz na „klasické látkové kalhotkovky (Anavy a Petit Lulu)“ - nevim, ktere to jsou :( a nerada bych neco objednala spatne. Zatim mam nejvic ctvercovek, ale prave chci doplnit par jinyma, vyzkouset to, nez jich objednam treba vice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
11.7.14 12:07

Takže odkazy:
http://www.petitlulu.cz/…tkove-pleny/
http://www.anavy.cz/…na-patentky/
http://www.ekopleny.cz/…otkove-pleny?…

První dva odkazy jsou přímo na stránky výrobce. Já mám jednovelikostní plenky, dcera se mi narodila dost velká (přes 4 kg), takže jí sedly hned od narození. U obou si volíš druky nebo suchý zip. Oboje má svá pro i proti - druky se hůř zapínají, musí se „vychodit“, suchý zip je sice rychlejší, ale zase se opotřebovává a při praní zachytává o ostatní prádlo. Jinak Anavy i Petit Lulu jsou české značky. ;-)

Ten třetí odkaz je na e-shop, kde mají plínky od více výrobců (pro rychlejší hledání použij filtr). Sice tam není tolik vzorů jako přímo na stránkách výrobce, ale zase můžeš ušetřit na poštovném. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
11.7.14 12:11

Ještě dodám, že u obou (Anavy i Petit Lulu) jsou součástí pleny taky savá jádra, takže nemusíš nic dokupovat. Plena je prakticky „hotová“, na ni dáš jen svrchňáky. U Anavy jsou dokonce savá jádra dvě, jedno menší - kojenecké, jedno větší - batolecí. Za mě - od narození používám to větší, menší mi přijde celkem nedostatečné. Petit Lulu má jako součást dlouhé savé jádro a flísovou separačku. Tu ale nepoužívám, mám klasické rozložitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.14 12:53

Leli 83, mockrat dekuju!!! To jsou odkazy a vysvetleni jake jsem hledala, tak koupim par vzorku a uvidim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
15.7.14 20:43

Leli 83: Výborně popsané, taky chci malému dávat látkové plenky a měla jsem v tom trošku guláš a hledala nějakou jednoduchou variantu, všechno mi přišlo moc složité a spíš přidělávající práci. SIO plenky od Petit Lulu jsem někde našla a zaujaly mě, jen mi chyběla něčí konkrétní zkušenost. Na vaši radu asi koupím i ty kalhotové plenky a vyzkouším je. Nemáte náhodou vyzkoušené i látkové ubrousky? Je to lepší, než jednorázové? Pamatuju si, že nejmladší brácha byl po jakékoliv chemii opruzený a všichni 3 sourozenci jsme trpěli na ekzémy a kožní problémy, tak kdyby náhodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
16.7.14 15:13

@Šmušmu S látkovými ubrousky zkušenost nemám, ale ty vlhčené jednorázové používám taky jen sporadicky. Na předporodním kurzu mi porodní asistentka poradila mimču umývat prdelku čistou vodou v umývadle. Že sice v porodnici dětské sestry učí otírat vlhčenými ubrousky, ale čistá voda je nejlepší. Mamka mi pak říkala, že to tak kdysi taky dělala. Takže při přebalení malou odnesu do koupelny, přehodím si ji přes ruku, šoupnu ji pod tekoucí vodu, druhou rukou pošudlám zadeček i pipinku a je hotovo. :-) Na přebalováku potom otřu flanelovou plínou. V tomto mě mrzí, že nemám přebalovák přímo v koupelně, bohužel v paneláku se nevešel. Jinak na cesty nebo když nám teď netekla teplá voda, používám vlhčené ubrousky z DM Babylove, čisté, nejsou parfemované ani s přídavkem žádné další chemie navíc.

Jinak jsem ráda, že rady byly co k čemu, sama jsem totiž při nakupování plenkové výbavy dost tápala a proseděla nad tím hodin a hodin, než jsem to dala dokupy. A ideál to stejně nebyl. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
16.7.14 19:16

Jo, s tou vodou na tom asi něco bude. Já jsem z téch všech možností byla taky dost zmatená, ale opravdu už mám asi vybráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
16.7.14 21:42

@bedrunkav13 Za mě Bamboolik. Jenom nejsou vhodné na novorozence. Tedy mi se zdají na ně trochu velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí