Sípání při dýchání, po dráždivém kašli

Anonymní
13.6.25 14:00

Sípání při dýchání

Zdravím, chtěla bych se zeptat dcera měla teď několik dní suchy dráždivý kašel včera se jí k tomu přidala i rýma a dneska jsem si všimla že při dýchání chvílemi trochu jakoby sípe a chrčí a teď když spinká tak úplně rychle dýchá. Je to normální když je nachlazená nebo to může být neco vážného? Děkuji :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1847
13.6.25 15:33

Lékař ji musí poslechnout, zdali to nemá na pruduškách. Nechápu dotaz zde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
13.6.25 16:03
@Anonymní píše: Více

Nejspíše bude mít zánět průdušek (obstrukční bronchitidu). Určitě zajeďte někde na pohotovost, a to ještě teď odpoledne. Pokud se zánět průdušek potvrdí, měla by dostat celkově kortikoidy a k tomu Ventolin (v sirupu nebo inhalačně).

V případě opakování distančního sípání už jsou indikovány inhalační léky a alergologické vyšetření, mohlo by se totiž jednat o asthma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2274
13.6.25 16:05

Zánět hrtanové záklopky? Může být nebezpečné. Mrkni na to, jestli to není pro jistotu na doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
13.6.25 16:36

@Okta… JESTLI to není na doktora?…To nemyslíš vážně, že ne.

@Doctus
Jako astmatik jsem nechtěla astmu vzpomenout, jen se divím mamince, že nejde k doktorovi, ale ptá se zde :think: :think: Samozřejmě pohotovost, já mám těžký týden, ani nevím, že je pátek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2274
13.6.25 16:42
@BeaL píše: Více

Ano, to myslím vážně. Jestli to není na doktora, musí matka bohužel sama zvážit. Sama jsem to u svých dětí musela zvážit asi 100× a tu hrtanovou záklopku jsme řešili taktéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí