SIPZ ČVUT

GGL
5
19.5.21 13:10

SIPZ ČVUT

Ahoj,

chtěla bych se zeptat, studujete/studoval někdo tento obor? Chtěla bych se příští rok přihlásit na kombinované studium, hodí se to k mému vzdělání a náplni práce. Hlavně bych se ráda zlepšila ve statistice. Jak vidíte studium?
Hledala jsem na internetu informace, a v jedné diskuzi byla opravdu nepěkná recenze na tento obor (i fakultu). Tak bych se ráda zeptala, zda takový názor sdílí i více lidí. Našla jsem, že na zápočet/zkoušku se vypisuje jen jeden termín, pokud se nezdaří, tak další pokus až v dalším ročníku, že vyučující nechtějí vypisovat více termínů v daném semestru. To mě dost zarazilo, na UK se člověk mohl spolehnout na tři termíny. Je to pravda? Pracuji na služby, tak by mě dost mrzelo, kdyby mi pokus nevyšel, protože po službě budu ko.. Díky za info :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
405
19.5.21 13:41

Na fakultu jsem chodila ale na jiný obor a prezenčně. Nevím jak je to teď ale myslím, že pořád stejně. Je jeden řádný termín a pak jeden opravný. Tato změna se dělala kvůli tomu, že velká část lidí se chodila na první termín jen kouknout. Celkově jsem s fakultou byla spokojená a hodně věcí ( termíny, náhradní přednášky) se dá s vyučujícími vykomunikovat. Jasně, že nás něco štvalo ale je to VŠ. Buď se člověk kousne a nebo to nedá. :) Přímo k sipz podrobnosti nevím, jen takhle obecně o fakultě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
GGL
5
19.5.21 13:48
@Housenka2021 píše:
Na fakultu jsem chodila ale na jiný obor a prezenčně. Nevím jak je to teď ale myslím, že pořád stejně. Je jeden řádný termín a pak jeden opravný. Tato změna se dělala kvůli tomu, že velká část lidí se chodila na první termín jen kouknout. Celkově jsem s fakultou byla spokojená a hodně věcí ( termíny, náhradní přednášky) se dá s vyučujícími vykomunikovat. Jasně, že nás něco štvalo ale je to VŠ. Buď se člověk kousne a nebo to nedá. :) Přímo k sipz podrobnosti nevím, jen takhle obecně o fakultě.

Díky za odpověď, trochu mě to uklidnilo. Samozřejmě, že bych chtěla vše dát na první pokus, ale to je zbožné přání. Přece jen už jsem pár let ze školy, mozek mi zakrňuje, plus práce a dítě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.21 14:25

Ptej se, na co potřebuješ, pracuji tam ;) Na oboru jsem i učila. Je to vždy na ucitelich, oficiálně jsou dva termíny, navic mas možnost ještě 4× třetího terminu za studium. Statistika tam nějaká je, stejně tak jako základy matematiky. Občas tam na blba narazis, ale jinak jsme mala škola, je tu přátelské prostředí a spoustu věcí se da dohodnout, zvláště u kombiku..

• Citovat
  • Upravit
GGL
5
19.5.21 14:39
@Anonymní píše:
Ptej se, na co potřebuješ, pracuji tam ;) Na oboru jsem i učila. Je to vždy na ucitelich, oficiálně jsou dva termíny, navic mas možnost ještě 4× třetího terminu za studium. Statistika tam nějaká je, stejně tak jako základy matematiky. Občas tam na blba narazis, ale jinak jsme mala škola, je tu přátelské prostředí a spoustu věcí se da dohodnout, zvláště u kombiku..

Ahoj, moc děkuji za reakci. Snad jsem neurazila Tvé pracoviště, to jsem nechtěla. Poctivě jsem si projela na stránkách oboru náplň studia a požadavky. Tam mě taky trochu zaskočilo, jak tvrdě je vyžadována prezence na přednáškách. Opravdu je to tak přísné, nebo se to taky dá dohodnout s vyučujícím? Může se stát, že se neposkládají lidi do služeb a budu muset pracovat (třeba dvakrát do semestru). Jak se pak něco takového řeší? A pak by mě zajímala angličtina, na jaké úrovni tam je vyučována? Asi se předpokládá, že jsem na úrovni maturanta, nebo je to takový „doplněk“ (nevím, jak to říci :lol: )Zvládne to člověk, který angličtinu nějakou chvíli nepoužíval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.21 15:28

Obecně jsou přednášky nepovinné, co se týče prezenčního studia. Na kombicich se dochazka dela, ale je pouze na vyučujícím, zda resi, kolik lidi mel na přednášce. Většina resi jenom cvičení. Nevím o nikom, kdo by řešil přednášky, ale zas tak moc se s těmi vyucujicimi neznam :) Jinak po zkušenostech z covidu to vypadá nadějně v tom, ze budou mít kombici přednášky a i některé semináře online pres teams, takze prezenční si myslím bude jen par tydnu.
Angličtina je úplně pohodová, te se vůbec neboj ;) Resi se spis odborná angličtina, psaní článků atd. Anglictinarky jsou nejpohodovejsi ze školy a upřímně studenti na tom moc dobre nejsou, takže jestli si v pohode odmaturovala, budeš patřit mezi lepší :)
Ja sama kdysi studovala jiny obor, ale mela jsem par spolužáků, co studovali sipz jako druhý obor a asi patří mezi ty jednodušší, tak bych se nebála. Jinak najdi si na fb skupinu fbmi a poptej tam nějaké studenty sipzu kombi, pres zprávy ti určitě řeknou vic ;)

• Citovat
  • Upravit
GGL
5
19.5.21 15:36
@Anonymní píše:
Obecně jsou přednášky nepovinné, co se týče prezenčního studia. Na kombicich se dochazka dela, ale je pouze na vyučujícím, zda resi, kolik lidi mel na přednášce. Většina resi jenom cvičení. Nevím o nikom, kdo by řešil přednášky, ale zas tak moc se s těmi vyucujicimi neznam :) Jinak po zkušenostech z covidu to vypadá nadějně v tom, ze budou mít kombici přednášky a i některé semináře online pres teams, takze prezenční si myslím bude jen par tydnu.
Angličtina je úplně pohodová, te se vůbec neboj ;) Resi se spis odborná angličtina, psaní článků atd. Anglictinarky jsou nejpohodovejsi ze školy a upřímně studenti na tom moc dobre nejsou, takže jestli si v pohode odmaturovala, budeš patřit mezi lepší :)
Ja sama kdysi studovala jiny obor, ale mela jsem par spolužáků, co studovali sipz jako druhý obor a asi patří mezi ty jednodušší, tak bych se nebála. Jinak najdi si na fb skupinu fbmi a poptej tam nějaké studenty sipzu kombi, pres zprávy ti určitě řeknou vic ;)

díky moc za info. Maturovala jsem právě z němčiny, u nás na VŠ jsme si museli vybrat zkoušku z maturitního jazyka. Takže jsem angličtinář samouk, proto jsem se trochu (dost) obávám. Mám aspoň důvod na tom zapracovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.21 15:45

Tak asi hlavně trenuj porozumění textu, to se hodně řešilo, pak se jednou za semestr q0 minut prezentuje a konec.. ;)

• Citovat
  • Upravit
GGL
5
19.5.21 18:22
@Anonymní píše:
Tak asi hlavně trenuj porozumění textu, to se hodně řešilo, pak se jednou za semestr q0 minut prezentuje a konec.. ;)

to trénuju čtením článků v angličtině.. tak se můžu obávat už jen matiky a tak :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze