Šití, jak začít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Šití, jak začít?
Ráda bych si doma ušila tuniku. Nemám, ale moc zkušeností poradíte mi jestli se dá v galanterii koupit střih nebo ho musím objednat na netu? A když bych chtěla šít z Burdy zvládnu to jako úplná začátečnice podle jejich návodu? Kde případně najdu nějaké video v češtině, na youtube jsou na sukně, ale na halenky ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mívají, co já znám, po kuse střihy z burdy. Ale pokud chceš šít, co si koupit celý časopis. Tady mi byl doporučen ottobre. Mám jeden dětský a jeden dospělý. Staší čísla jsou kolem 250 kč a máš tam toho víc, a časem se naučíš z toho, co je, udělat vlastní variantu = členění, úprava délek (z trička tuniku)… atd.
A co se týče postupu, to nevím. Můžu si napsat, co sešít, co olemovat, ale na tunice nic moc těžkého není. Pokud to bude úplet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo můžeš zkusit Burda - Škola šití, tam jsou návody opravdu podrobné. Mivají ji i v knihovnách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pufik20
Ahoj, šít se určitě naučíš. Za mě rada: nekupuj na první pokus drahé látky ![]()
Jinak já si dělám střihy sama. Ale kupuji časopis Dianu -móda… Oblečení pěkné a skvěle pak padne. Stojí kolem 100
A má jeden + už má ve střihu připočítané záševky a švy, takže jen obkreslíš a můžeš stříhat.
Burdu seženeš skoro všude, v galanterii nebo v prodejně látek i jednotlivé střihy. Cena je do 100 za jeden střih.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@morinka7 Ta Diana je normálně v trafice, nebo někde přes net? Že bych ještě něco zkusila. Taky umím střihy sama, ale není nad to jen nastříhat a šít, když víš, že to sedne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pufik20 kdybys nechtěla moc utrácet, tak burda se dá sehnat se střihy i v antikvariátu…ony se ty střihy moc nemění…a pořád se to vlastně vrací ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doporucuji knizku Laska na prvni steh…moc pekne a pochopitelne napsano…jinak zakladni strihy se daji sehnat na netu zdarma…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6
Dá se sehnat v trafice
Ale u nás ji mají jen někde
Vychází 4× ročně
podle období
- načítám...
- Citovat
- Zmínit