Co s cuketami?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
27.7.16 13:38

Co s cuketami?

Ahoj vsem, muzete mi poradit, co mam udelat s cuketou? Nechci buchtu, gulas, s masem.. Spis by se mi hodily nejaky tipy jak ji zavarit, co z ni udelat a uskladnit ve spajzu atd.. Nejaky zavareny smesi a tak. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4421
27.7.16 13:40
@Hosnovka píše:
Ahoj vsem, muzete mi poradit, co mam udelat s cuketou? Nechci buchtu, gulas, s masem.. Spis by se mi hodily nejaky tipy jak ji zavarit, co z ni udelat a uskladnit ve spajzu atd.. Nejaky zavareny smesi a tak. Diky

Babička to zavařuje normálně jako lečo :) papriky, rajčata a přidá do toho i cuketu na kostičky. Když to pak ohřeješ, ochutíš, tak ani skoro není poznat že tam je cuketa :) jen to tím jakoby nabyde takže toho máš hodně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
27.7.16 13:42

Čalamáda s cuketou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
27.7.16 13:46

Cuketový „tatarák“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
27.7.16 13:47

Jakkolinzeleninova smes… cuketa je co do chutinspis vypln, myslim, ze ani z toho nalevu by nic moc smotna nenasakla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
27.7.16 13:52

Kamarádka to zavařuje jako okurky. A jinak já dávám cukety kamarádům v noci tajně do schránky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
27.7.16 14:01

No, nemám s cuketou zkušenosti ohledně zavařování. Nicméně, právě mám v troubě cuketovou pizzu. Není tam ani gram mouky, těsto (placka) je z cukety.

Dělám to podle tohoto receptu a super :palec: :

https://www.facebook.com/…mena/photos/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
27.7.16 14:06

Mě nejvíc chutná zapečená v troubě.
Buď brambory + cuketa + cibule + smetana + česnek

nebo cuketa + paprika + rajčata + olivy + balkánský sýr

Nebo pokud chceš zavařit - osmahnout cibuli a česnek, přidat cuketu na kostičky, rozvařit, okořenit, přidat jakoukoli další zeleninu.
Výborný k pečenýmu masu.

Nebo to lečo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
27.7.16 14:08
@ProfZav píše:
Kamarádka to zavařuje jako okurky. A jinak já dávám cukety kamarádům v noci tajně do schránky.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
27.7.16 14:33

Já dělám nadívanou cuketu, překrojím napul, vydlabu prostředek a vyplním mletým masem - koření dle chuti. Upéct v troubě. Jednoduchý a chutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.16 14:53

Dobrý je z toho i bramborový salát (místo brambor se dá cuketa)je to podle Kořínkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
27.7.16 15:08

Mam take hodne cuket letos a nasla jsem recept, ktery budu delat ted vzdy a hodne.chutna nam.Hodi se k masu, nebo jen tak jako salat.
Cuketa 3 kg
mrkev 3 ks
Protlak 500 g nebo 1,5 kg rozmackanych rajcat
Paprika ci kapie 3 ks
cesnek 100 g
cukr 180 g
sul 2 lzice
ocet 180 ml
paliva paprika 1 ks nebo jak vam chutna.

Ja brala trochu vic cesneku a pridala jsem susene chilli papricky, protoze palivou papriku nemela.Mame radi hodne ostre a z toh jsem vychazela.

Cuketu muzes krajet na kosticky nebo ja nakrajela na pulkesicky. Mrkev nastoruhat. Protlaku muze byt i 400 g, jak jsem usudila sama, ale kdyz mate radi vic stavy, tak 500 g.Vse smichat, nechat na hodinku, az pusti stavu.Pak postavit na ohen, michat a varit 40 min.Tim casem sterilizuji sklenickya vicka.JA to delam v troube-sklenicky. A vicka v hrnci varim. Plnim do horkych sklenic, zavickuji, obratim dnem vzhuru, az vystydnou.
Nam to tak zachutnalo, ze cekam, az dorostou dalsi 3 kg a udelam opet. Musim hodne se krotit ted, aby nebrala hotovou zasobu. Manzel je hidne vybiravy, a tot mu moc zachutnalo. I proto, ze tam neni cibule.
Jeste chci skusit jeden salat, kde je cibule.Tak uvidime, kolik jeste budu mit cuket.At chutna. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
27.7.16 15:10

Jo, a delam z cukety cuketaky-to jako bramboraky.VSe stejne, jak u bramboraku, cuketu nastrouhas, vymackas ale, aby nebylo tolik vody.Dal vse stejne, i majoranka take…Smazis a se zakys. smetanou :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
27.7.16 15:59

Ja uz par let zavaruji takhle: http://www.apetitonline.cz/…a-bomba.html
Davam pak na topinky s balkanem, do testovin, s kuskusem,…cokoliv :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
27.7.16 16:07

@Apaji to vypada bozsky :potlesk: zitra zkusim, diky!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie