Šití - odkud objednáváte látku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
224
14.1.15 13:26

šití - odkud objednáváte látku

Dobrý den maminky které šijete, odkud prosím objednáváte látku? Případně je výhodnější v kamenném obchodě? Chci si objednat a nějak se v tom ztrácím :) děkuju za radu, případně i typ kolik a jakou koupit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
shellmyska
14.1.15 13:33

Ahoj, a na co konkretne. Obchodu je neurekom, ale zalezi, co bys chtela sit.

• Citovat
  • Upravit
Billi
14.1.15 13:39

Šití čeho? Oblečení, povlečení, hračky? Pro děti pro dospělé?
Bez těchto informací se odpovídá dost těžko. ;)

• Citovat
  • Upravit
72725
14.1.15 13:41

Jak co, softshel a úplty na gabinka.cz (jestli jsem to nezvorala).. :mrgreen: pro bavlnu a spol chodím do místní galantérky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
14.1.15 13:42

Úplety jsou krásné např. na Chameleon.cz, unuodesign.cz. Na dumlatek.cz mají všechno možné.

• Citovat
  • Upravit
224
14.1.15 13:45

Chtěla bych synovi povlečení, kapsář do koupelny, sukni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30904
14.1.15 13:48

@Míša91 umelluzinky.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
14.1.15 13:51

@Míša91 tak u povlečení si naměř velikost deky a pak postupuj podle šířky látky. Šila jsem pro syna povlečení, látka měla šíři 140 cm, deka 130×90 cm, takže jsem vzala 2,5 m látky, aby mi to zbylo i na polštář.
Na povlečení bych koupila bavlněné plátno, na kapsář taky a u sukně záleží na tom, co si představuješ, ale třeba u Mráze (dumlatek.cz) máš krásně rozdělené kategorie - oděvní látky… Takže bych koukla tam a i když nic nevybereš, tak se aspoň inspiruješ.

• Citovat
  • Upravit
Billi
14.1.15 13:53

Ještě jsem si vzpomněla na: http://eshop.mechulka.cz/

• Citovat
  • Upravit
shellmyska
14.1.15 13:56

@Míša91 na bavlny zkus do mistniho textilu, aspon si je osahas a nekoupis ridce tkanou nekvalitni. Pripadne na dumlatek.cz lze koupit kvalitnejsi bavlny.

Sukni jakou? Typ, material?
Spolecenska/letni/jarni/romanticka sukne - od zorzetu, pres hedvabi, k brokatum apod. Sartor.cz, latka.cz, evi-latky.cz
Sportovni sukne - od platen, pres keproviny, skotska kara, tvidy apod. Dumlatek.cz, latka.cz, alfastoffe.de, myfabrics.co.uk, latky-mraz.cz,
kaskadove sukne - bavlnene platna s nizkou gramazi, zorzety, sifony, popeliny - vse co bylo napsano + mistni metrovy textil
super sexy umele minisukne se zvirecim potiskem nebo flitry - mistni metrovy bude zasoben :nevim:

• Citovat
  • Upravit
shellmyska
14.1.15 14:05

Odkud jsi? Vyborne se nakupuje u Kalcu v Brne - poradi ti, kdyz bys nevedela z ceho a maji igalantetii, takze bys mela vse v jednom. V praze je taky dost obchodu, vc. pobocky dumlatek.

Hlavne na povleceni hlidej sirku latky - delaji se 90, 130, 140, 180, 200 a 240. Podle toho kupujes metry. Ale ne u vsech materialu (ted nemyslim zrkvna platna na povleceni) muzes sit ruznymi smery, naopak nektere vyzaduji smer sikmy (sateny), nektere presnd urceny podle toho v jakem smeru jsou pruzne, jestli v pricnem nebo podelnem smeru. Vetsinu budes skladat po smeru, nektere nesmis pokldat opacne (samety, brokaty, manzestry), ale jen v jednom smeru. Hlidat vzory, sezazeni je nejviditelnejsi v karu, kostce, pruzich. Co jeste?

• Citovat
  • Upravit
25090
14.1.15 14:27

@Míša91 Záleží na co, hodně koukám na MMB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
14.1.15 17:23

Já teď objednávala na látky Miruš , výběr velký a nejen látek. I kovová galanterie a výplně.
Místní galanterku nedoporučuju, bývá min. jednou tak drahá než e-shopy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
14.1.15 20:08

Děkuju moc vám všem za užitečné tipy!!! :) sukni jsem měla představu kolovou, našla jsem fajn video s návodem ( :D ), a zdá se velmi snadná… :) no a s tím povlečením děkuji, to by mě nenapadlo s tím šitím… a taky si myslím že místní bude draží než na netu
mimibazar už mi byl doporučen, zkusím tam kouknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4517
25.7.18 08:27

Nazdárek švadlenky :kytka:

chtěla bych manželovi ušít jako překvapení originální trenýrky. Je náročný ;) a ty kupované moc nevyhovují a upravuji je.
Nevíte, kde bych na ně sehnala kvalitní látku, jako je třeba na trenýrkách andrie. Klidně i rovnou výrobce látky.

Děkuji za pomoc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat