Skákadlo do dveří

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
1.6.13 12:00
@bara 1 píše:
@pet01 no já mám psa a hrozně líná, jinak by mi nevadilo kdyby lezla…je sice brzy to řešit, ale uteče to jako voda a tak možná jak jsem doma a nemám co na práci, vymýšlim blbosti :jazyk: :mrgreen: :mrgreen:

jednou ti po té zemi stejně bude lízt :nevim: Tomu se nevyhneš, jen ten problém oddálíš.
Jestli chceš nějaké ulehčovadlo v domácnosti, zkus se zaměřit spíš na ergonomická nosítka nebo přímo šátky na nošení. A za sebe teda můžu říct lehátko, plyšová chrastítka (malé děti mají tendence setím mlátit po hlavě, takže umělohmotné až později)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
1.6.13 12:00

@Gladys vypadá to trošku jako kšíry na psa :mrgreen: je to takový srandovní a dítě vlastně budu tahat na vodítku. Je to dobrý třeba až bude chodit trošku aby mi neutekla v obchoďáku:D Sama jsem zvědavá. To houpátko mám taky, dávala jste ho od narození miminka? Někteří jsou pro a někteří proti

• Citovat
  • Upravit
4441
1.6.13 12:04

@bara 1 tak stejně když jsou to kšíry na vodění a budev nich dítě tak moc neuvaříš, když bys ho musela vodit :-) ty lehátka mi přijdou neškodný když v tom bude dítě chvíli, ale ty skákadla, mně se nelíbí jak v tom to dítě visí za rozkrok, byť jen chvíli.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
1.6.13 12:04

@bara 1 úplně pidimimino tam stejně být nechtělo, tak cca od 2m. Přijde mi to jako menší zlo jak skákadlo :twisted: Důležité mi přišlo, aby se dítě nehroutilo do stran, samozřejmě jsem ho tam nenechávala hodiny, zkrátka na tu chvilku, než udělám nejnutnější.
Jinak mezi futra pro malý mimčo je dobrá hacka, látková houpačka, ve které dítě leží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
1.6.13 12:19

Já to měla na prvního syna, měl i chodítko, v 10 ti letech mu zjistili skoliozu, takže mě takové věci už nesmí přes práh, druhé dítě se mi při vaření batolilo pod nohama, tak jsem vytáhla misky, vařečky a byl klid od něj :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
1.6.13 12:25

Tohle jsem našla na netu „Ani hopsadlo není ideální. Miminko se v něm dostane do gravitačního pole, na které není jeho tělo připravené. Nezvládá vlastní těžiště, může dojít k přetížení bederní a krční páteře. Pokud se ale používá s mírou, třeba 10 minut denně a ne pokaždé, není nebezpečné."

Podmínkou je dosažení určitých dovedností: miminko se musí umět točit na bříšku za hračkami na obě strany, hrát si na boku, zvládnout šikmý sed s oporou o loket, otočení z bříška na záda, a symetrické lezení. Podle toho se pozná, že jsou šikmé svalové řetězce dostatečně silné, aby udržely bederní páteř napřímenou, a tudíž že hopsadlo neuškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
1.6.13 12:27

Ahoj, my hopsadlo máme, neb jsme ho zdědili po neteři. Jako chvilková zábava je to pro dítě dobrý. Malá měla období, stejně jako neteř, kdy chtěla pořád držet v rukách jakoby nad zemí a skákala, takže hopsadlo byla pohodlná varianta, ale stejně v tom vydržela vždycky tak 5 minut. Já bych řekla, že je to pro děti kolem půl roku, když začnou lézt, už je hopsadlo stejně nezajímá. Takže já bych se bez něho klidně obešla a problém jak zabavit dítě během vaření to určitě neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
1.6.13 12:32

.

Příspěvek upraven 30.01.14 v 19:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.6.13 12:33
@Gladys píše:
jednou ti po té zemi stejně bude lízt :nevim: Tomu se nevyhneš, jen ten problém oddálíš.
Jestli chceš nějaké ulehčovadlo v domácnosti, zkus se zaměřit spíš na ergonomická nosítka nebo přímo šátky na nošení. A za sebe teda můžu říct lehátko, plyšová chrastítka (malé děti mají tendence setím mlátit po hlavě, takže umělohmotné až později)

to jsem přesně chtěla říct, mám jen jedno, a když byl mimino, tak jsem měla lehátko, ale pak jsem od ortopdky za něj dostala vynadáno.
Na druhé dítě bych použila šátek.
Jinak ohrádku jsem taky neměla, jen jsme měli mezi kuchyní a děcákem zábranu do dveří, když jsem slejvala něco horkého, aby se mi nemotal pod nohama, ale stejně jsme jí nepoužili.
A taky jsem zvládla uvařit, uklidit.
Chodítka, skákadla, hopsadla, to je o skoliozu pateře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
1.6.13 12:34

Ahoj, reaguji jen na úvpdní příspěvek - za mě žádné hopsadlo (ani chodítko), nepřijde mi to jako správná věc pro vývoj zádíček :nevim: A stejně tě za chviličku bude dítě chtít násldovat do jiného pokoje, bude chtít se jinam odplazit/odlézt a budeš ho z fixního hopsadla vyndavat 8) To raději ohrádku (tu nemáme, není potřeba) nebo lehátko(u prvního syna jsem ho striktně odmítala, u druhého je to pomocník tak na 30minut) s vibrací, hrazdičkou a nebo do ruky křupky/rohlík. POkud bude dítě sedící, posaď ho do kuchyně s plastovou miskou, vařečkou, kvalitní pokličkou a máš o zábavu vystaráno. Nebo mu dej košík s kolíčky či muchlat noviny :mrgreen: JInak šátkuji a mám Manducu, ale do kuchyně si kluka nevážu z bezpečnostních důvodů.

Příspěvek upraven 01.06.13 v 12:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartickaNela
1.6.13 12:36

Malá leze všude, v kuchyni se mi motá pod nohama, když vařím to je nejhorší. Na dečce s hračkami ji teda opravdu neudržím. Končíme 7 měsíc a máme téměř 10kg, takže pokud to není pro půlroční dítě, tak našu malou bych tam ani dát nemohla. Ale taky ji držím v rukách a skáče, to ji baví.

Ale jestli je to jak píše @Misula.vdf tak bych ji tam dát mohla ;)

• Citovat
  • Upravit
2429
1.6.13 12:40

@bara 1 přesně tohle skákadlo mi přivezla před pár týdny kamarádka, protože její dcera už z něho vyrostla.. zatím jsem tam malou nedala tak nevím jak se jí v něm bude líbit..hlavně ho nemám kam zavěsit, leda tak za strom na zahradě :think: jinak naši mi říkali, že jsem taky měla skákadlo, moc se mi v něm prý líbilo a záda mám v pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
1.6.13 12:42

Hopsadlo rozhodně ne. Můj názor je ten, že dítě se má všechno (nebo co nejvíc) naučit samo. Není třeba ho stavět, posazovat, dávat do hopsadla, protože to není přirozené, slouží to jen rodičům. Moje mamka často používá argument - ale jim se to líbí. Moje odpověď bývá, že kdyby se synovi líbilo viset hlavou dolů z lustru, tak ho tam mám dát? Podle mě dítě patří na zem a naučí se všechno samo. :)

• Citovat
  • Upravit
4247
1.6.13 13:33

Kdyz jsem byla malá, taky jsme meli tohle skákadlo mezi futra. Já i ségra máme skoliózu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
1.6.13 14:40

Psa máme taky a líná úplně příšerně - takže každé ráno rychle luxnu (skoro každé ráno), máme to tu malinké. Stejně ti to dítě dřív nebo později po zemi poleze, to jinak nejde. A co hůř bude se ti o tvé nohy stavět a zuby nehty se jich držet a to je teprve sranda období (to máme právě teď). Takže si zvykej ;)

Jinak kšíry na vodění dětí mi teda přijdou jako dost příšernost. Ale tak každému vyhovuje něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí