Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Sice doma nemáme, takže moc neporadím, ale nemyslim že to neni dobré, když vidim jak v tom to dítě chudák visí, to je stejný jak chodítko, chudák záda dítěte..
Příspěvek upraven 01.06.13 v 11:50
Skákadla, chodítka a klokanky, všechno na jedno brdo, viselec za rozkrok a koledování si o skoliózu. Za mě ne.
No já vím právě chodítko nechci, ale jak tedy zabavit dítě když potřebuji něco udělat? mám doma ještě takové ty kšírky, ale když budu chtít uvařit, přece mi nemůže líst pod nohama.( díte ještě nemám, teprve se má narodit)
Já bych tam rozhodně nedávala dítě od 6 m. Ale může to být prča pro dítě, které už pevně sedí, samo stojí, nebo už třeba chodí. Ale to je zase otázka jak dlouho bude mít do 11 kg.
Mně tuhle kamarádka dovezla nezdravé chodítko a občas tam malou posadím. Už pevně sedí a staví se, tak snad už to není takové zlo. Ale ona tomu stejně nijak zvlášť nehoví
@bara 1 píše:
No já vím právě chodítko nechci, ale jak tedy zabavit dítě když potřebuji něco udělat? mám doma ještě takové ty kšírky, ale když budu chtít uvařit, přece mi nemůže líst pod nohama.( díte ještě nemám, teprve se má narodit)
ohrádka?
@bara 1 já ho nechávám lézt nomrálně na zemi, když vařim tak mi vyndavá ze skříní hrnce, poklice, atd., já ho nechávám, aspoň to prozkoumá
a nebo vařim když spí.. a pokud ještě mimčo nemáš tak by to zatim neřešila, ze začátku bude spát (snad
) a až bude větší se bude muset zabavit stejně samo, přeci ho nemůžeš pořád ty zabavovat, bude se muset naučit hrát chvíli samo
@bara 1 deka s hračkama, ohrádka, miska s vařečkou… mám dvě děti (jsou od sebe 20měsíců) a ač máme kuchyn volně přístupnou, tak jsem zvládla uvařit i když se mi tam motala dvě šídla
a žádné chodítko, skákátko jsem nepotřebovala ![]()
@pet01 no já mám psa a hrozně líná, jinak by mi nevadilo kdyby lezla…je sice brzy to řešit, ale uteče to jako voda a tak možná jak jsem doma a nemám co na práci, vymýšlim blbosti
![]()
@Samara5 myslela jsem, že zabavit dítě je složitější než dát obyčejnou vařečku na hraní
děkuju
Náš ani ohrádku nemá, když jsem ho tam dala tak řval, tak je volně na zemi a je spokojenej.. když už ho to nebaví tak chvíli nechám vaření, pohraju si s nim, zabavim a jdu pokračovat..
@bara 1 píše:
kšírky?
Co to je? ![]()
Děti mám tři, obešla jsem se bez kšírků, skákadel, chodítek, oběd dostanou vždycky ![]()
Můj jediný „hřích“ jsou lehátka, mám jedno, kde nad dítětem je zrcadlo, hraje to písničky, vibruje a cca od 2m mi tam vydrželi, viděli na mě, stačil jim většinou můj hlas, že jsem povídala. No a u staršího dítěte (třeba těch 6m) vrazím do ruky křupku, rohlík a to je zábavy. Jinak vařím i s dětmi pod nohama, bych ty starší musela svázat do kozelce ![]()
@bara 1 právě že děti nejvíc berou věci co hračky nejsou, nádobí, mísy - pak taky mobily, ovladače, atd ![]()
@bara 1 když jsem byla malá měla jsem ho, skoliozu páteře z toho nemám, máma říkala, že jsem v něm byla ráda, viselo mezi kuchyní a chodbou, takže máma měla čas na vaření a omně přehled. Uchycený bylo na železný háky, vyvrtaný do kovových futer dveří. Myslím, že by se na tom oběsil i dospělej ![]()
Dnes je mi 39 a svýmu dítěti ho s klidem koupím, ale v půl roce ho do něj ještě nedám.
Za mně ANO ![]()
Ahoj,
chci se zeptat, co si myslíte o hopsadlech nebo skákadlech do dveří pro malé děti. http://www.malvik.cz/…ri-6m-do11kg např toto. Máte to někdo doma? je to dobrá věc nebo je to zbytečné? mě se to moc líbí ale docela jsem se podivila jak to může držet a možná bych se bála. Poradíte mi třeba i jaké z nich je lepší? koukala jsem, že je více druhů.
Děkuji za reakce:)