Skákání v těhotenství

5.10.22 21:46

Skákání v těhotenství

Dobrý den mám hodně blbý dotaz, a strach, jsem v 17tt ale můj dotaz je takový jestli smím skočit jako z jednoho menšího schodu ne nějak hodně, dneska jsem si sundavala tapety ze zdi ale musela jsem si stoupnout na komodu protože jsem malinká, ale dolů jsem musela seskočit, tak jestli je to v pořádku a jestli to nemůže něco udělat, mám vždycky obavy že můžu potratit nebo tak a jsem z toho už špatná že nevím přesně co a jak, děkuju za rady :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36178
5.10.22 21:51

Ne, dítě z tebe nevypadne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
5.10.22 21:58

Já bych raději neskakala. Dala bych si tam něco po čem mužu v pohode sejít. Známa sice až v 5. měsíci, ale jen vybehla schody do 2 patra a skončila na měsíc v nemocnici a museli ji dat nohy nahoru, aby se dítě udrželo. A to do te doby bez problemu… Teď budeš v pohode, jestli ti nic není, ale příště bych volila raději lepší způsob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15443
5.10.22 22:03

Jestli ti nic není, bude to v pohodě, ale už se skákání pro příště vyvaruj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36994
5.10.22 22:14
@Kristýna324 píše:
Dobrý den mám hodně blbý dotaz, a strach, jsem v 17tt ale můj dotaz je takový jestli smím skočit jako z jednoho menšího schodu ne nějak hodně, dneska jsem si sundavala tapety ze zdi ale musela jsem si stoupnout na komodu protože jsem malinká, ale dolů jsem musela seskočit, tak jestli je to v pořádku a jestli to nemůže něco udělat, mám vždycky obavy že můžu potratit nebo tak a jsem z toho už špatná že nevím přesně co a jak, děkuju za rady :,(

Z výšky jednoho menšího schodu fakt nic nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1613
5.10.22 22:18

No tak, ptát se,,smím skočit",když už jsi skočila je zvláštní. Nestalo se určitě nic, ale těhotná by se měla skákání a otřesů vyvarovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2443
5.10.22 22:22

Záleží, jakou máš fyzičku. Normální zdravé holce nic neudělá ani ranní 10 km běh, pokud je na to zvyklá. Kdo ale celé dny proleží na peci, tak musí být opatrnější. U těch skoků záleží na pevnosti břišních svalů a možná i pánevního dna, prostě core - když skáčeš blbě, tak to ucítíš, ani tak by se ale nic stát nemělo. Ono se to kdysi i radívalo těm, kdo se potřebovaly těhotenství zbavit, aby skákaly (opakovaně, třeba půl hodiny v kuse), a zdaleka ne každé to bylo něco platné, i když skákaly jak divé. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
6.10.22 00:51

Nám říkali na jumpingu, že rozhodně není vhodný pro těhotné, ale tam se skáče pořád..
Takže ideálně pro jistotu neskakat, ale když uz jsi skočila, tak čas zpět nevrátis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44319
6.10.22 02:12

Jednorázově se u zdravého těhotenství nic nestane. V tomto stádiu je dítě ještě poměrně malé a má kolem sebe dost prostoru, volně se pohybuje v děloze.

Ale jinak platí, že poskoků a otřesů by se těhotná měla vyvarovat a neprovozovat. Terén si uprav tak, abys seskakovat nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.22 05:27

@Adaneli naštěstí to bylo v pořádku nebylo to takový skákání že bych cítila fakt tlak a bolest do nohou ale tak abych se zvládla uchytit a slézt ❤️️jen mně chvíli po tom malinko bolelo bříško ale nic víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.22 05:29

@Janadzus děkuju, jsem prvorodička tak netuším jestli můžu nebo ne, přijde mi trapné se na tohle ptát ale nikde jsem nic nezjistila tak jsem to zkusila tady o nějakou radu nebo pomoc❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.22 05:33

@alun-ka ano zní to divně, a ne že bych vyloženě skočila ale potřebovala jsem se dostat dolů nebyl to skok že by to bolelo do nohou jako při normálním, a cítila tlak ale jen takový lehký, a nikde jsem nemohla přijít na to jestli můžu nebo vůbec, protože mi přijde zvláštní že bych nemohla ani trošičku abych se třeba něčemu rychle vyhla nebo tak 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.22 05:35

@1Pears1 děkuju moc za radu, jsem právě malinká tak nemám moc možností 😅 ještě se poradím s gynekologem co a jak, co přesně mužů a nemůžu ať se pak nemusím furt radit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí