Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj Marie, skate je buď od 2-5 let, některý výrobce uvádí až od 3let… Vlastní zkušenost sice nemám, ale do skatu bych nešla, kočárek pro dvě děti mi přijde pohodlnější řešení jak pro dítě, tak pro matku… M.
Myslím, že se nedá říct od kolika let je to vhodné, záleží, jak ti ten starší chodí, jestli vydrží… od tří let mi přijde přehnané, když u většiny píšou max.do 15-20kg…
navíc děti 3+ už toho většinou dost nachodí, tak není nutný…
Ahoj,
my za pár týdnů čekáme druhého prcka a budou přesně 1,5 roku od sebe. Skate jsem zavrhla. Šíma sice chodí od cca 10.M, ale bez kočárku se nikam nedostanem. Prostě nemá rozum, neumí poslechnoout, když chce jít jinam než já, tak se vzteká...... Nedovedu si ani představit, že bych s ním šla nakoupit, on stál na skatu v Albertu a já dávála věci do ručního košíku a druhou tlačila kočár. Pro takového prcka mi skate přijde i nebezpečný - ještě jsem neviděla, že by mi někde vydržel pár minutek v klidu stát, takže by určitě na tom hopsal, strkal nožky všude možně a slízal za jízdy.
Takže já budu shánět sourozenecký kočár. Dle mého názoru varianta bezpečnější, pohodlnější pro mne i děti ![]()
My jsme také skate nepořizovali, ani sourozenecký kočár, ale vozila jsem je oba na jednom kočáru. Jasně není to na dlouhé tůry - neb starší neměl žádnou oporu zad, ale na ten nákup a zpět to bohatě stačilo. Zato teď se mi dere sourozenecký kočár na mysl čím dál tím víc, neb mám strach že dva „navolno“ prostě neuhlídám…
Ahoj, my jsme skate měli, ale dceři bylo 26 měsíců. Jezdila na něm asi půl roku, takže pro tříletý dítko už je fakt zbytečný. Mladší dceři je teď 19 měsíců a na skatu by určitě ještě jezdit nemohla. Nevydrží na místě a myslím si, že by to ani neustála. Takže já bych asi spíš uvažovala o sourozeneckém kočáru.
Taky si myslím, že pro 18m dítě skejt ještě není… My ho měli pro staršího, jezdil na něm od dvou a čtvrt (když se narodil mladší) a velmi ochotně se na něm vozil ještě minulý podzim, to mu byly 4 pryč
Takže u nás byl využitý maximálně.
Kluci se na něm občas vystřídali, že Tomík vlezl do sporťáku a Ondra se vezl na stupátku, to mu byly necelé dva, ale vydržel vždycky jen chviličku.
Mam deti presne 18 mesicu od sebe, ze zkusenosti pro tak male dite skejtik neni. Zacal na nem jezdit az ve 2 letech. Dvojkocar jsem taky nechtela, takze jsme to resili satkem pro mimco a golfkama pro starsiho. Je ale fakt, ze mladsi se narodila na jare, takze to bylo fajn, v zime to asi neni idealni reseni.
Jana
Ahojky,
tak mi tak yuvažovali o skejtu nebo o sourozeneckém a po předchozí domluvě i s naší dětskou doktorkou a manželem........jsme si pořídili tandemový kočár.
A musím říct, že je to super.
I když prostřední syn samozřejmě umí chodit a když byl sníh, tak jsme do školky nebo do parku bobovat občas vyšli jen s mono kočárem pro malou, tak do města, na nákupy, k lékařům, po úřadech...........je dvojkočár nejlepší.
Taky mi totiž všude utíká (samozřejmě jinam než chci já).
A vzít s sebou jen monokočár a malého pak tahat v náruči (jako jsem to né jen u jedné maminky viděla) se mi teda nechce.
Jsem pro jejich i svoje pohodlí, protože i když budou synovi 2 roky, tak pořád ještě občas v kočárku usnu (dokonce se mi stalo, že mi usnul i když jsme byli na bobování v parku, tak jsem ho držela a on mi usnul v náručí- a to se mi hodilo, že jsem zrovna ten tandemový kočár s sebou měla).
Ale je to o zvyku, financích...............třeba moje máti měla moje dva starší bratry o 10 měsíců od sebe a tenkrát nebívali dvojkočáry pro sourozence a pokud ano, tak máti rozhodně neměla na to kupovat další kočár, tak je prý vozila oba na kočáru (nějak si to tedy nemůžu pořád představit, ale je to tak) a nebo prostě starší cupital vedle kočárku.
Ale zase moje máti třeba oproti mě nechodila moc ven- tenkrát se asi tak moc nemohlo (stará škola......) a já jezdim denně ven a najezdim s kočárem průměrně 10 km. Takže je to asi fakt o tom, jak je člověk zvyklí..........
Přeji dobrý výběr.
Martina a spol ![]()
Moc děkuji za názory, rozhodla jsem se pro tandemový kočárek, jelikož se druhé miminko narodi v září a malému bude 1,5 roku je to fakt nejlepší řešení, použít jen jeden kočárek a malého na nej posazovat se mi moc nezamnouvá, jelikož to máme do města drošičku dál, přeji všem krásný den a děkuji
Majka
Prosila bych poradit, zda je už vhodné použit skate pro 1,5 roční dítě uvažuji o této variantě , zdá se mi zbytečné kupovat kočár pro dvě děti, prosím o radu Marie