Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, prosím moc o rady.
Za měsíc nám mají přijít dělat kuchyň a já ještě nemám žádné obklady do kuchyně.
S manželem se nám moc líbí skleněná deska, ale vůbec nemáme představu a ceně.
Budeme rádi za každé připomínky ![]()
Skleněnou desku jsem taky chtěla, ale rozmluvili mi ji, že na ni vše uvidím (kuchyň bude vedle franc. oken) takže každý odlesk na skle a je drahá, řekli nám 6000,– za metr to jedost teda.
Klasický obklad už taky nechci, tak máme naceněnou tu desku k lince, aby to bylo ve stejné barvě, akorát mám pocit, že se bude ničit, tak jsem uvažovala nad plexisklem že by se na to dalo na tu desku, aby ji chránilo
.
My jsme teď ve fázi vybírání a objednávání
.
Všechno na tom uvidíš.
My máme místo obkladů to stejné, jako pracovní desku.
My máme místo obkladů vytaženou na zeď a parapet pracovní desku z corianu, nemá to žádné spáry, dobře se to čistí.
šest tisíc za metr?! Tak už víme, proč nikde neuvádějí ceny ![]()
Já mám momentalně v kuchyni světlou mozaiku a musím říct, že jen drhnu spáry.
na ty desky jsem taky koukala. Jen nás trošku tlačí čas.
Jsem zaměstnána u výrobce skl. obkladů, tak mohu podat nějaké info.
Co se týká toho leštění, tak to není o moc složitější než u klasických obkladů. Stačí jen lehce přeleštit hadříkem. Na druhou stranu se špína nemá kam usazovat (nepronikne do poru) jako třeba u klasických obkladů. Skl. obklady se dělají jako velkoformátové, takže odpadá čištění spár.
Ad cena. Je třeba holt pátrat mezi jednotlivými výrobci a jejich akčními nabídkami. Cena se odvíjí od tlouštky skla, jeho vlastnostmí a designem. Nižší cena je u lakovaného skla jednou barvou. Nějaký design, vzor je vždy za vyšší cenu. Tlouštku doporučuji 6 mm pro obklad (do tenčího bych nešla). Taky cenu ovlivnuje to, zda požadujete sklo kalené či nikoli. Já bych si nekalené sklo nikdy nekoupila. Kalení zvyšuje odolnost skla vůči nárazu a hlavně teplu (např. za sklokeram. deskami). A co dále má vliv na cenu, jsou růžné otvory na zásuvky, výřezy a neprav. tvary. Kolikrát tyto doplňky tvoří větší část ceny obkladu.