Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, ženy máte někdo zkušenost s koupi domu, kde je věcné břemeno? Kupujeme domeček a majitelé ho ještě nezrušili, už teda na tom pracují, ale potřebujeme aby nám banka na, ten domek dala uvěr, ale nevím jestli to klapne, když je dům zatím v katastru nemovitosti zapsán s tím břemenem. Udajně stačí papír, že se ruší a vše by mělo jít, ale i tak se chci zeptat jestli jste tohle někdy řešili, případně na co si dát pozor
děkuji moc
@Marsmeli Tak bance je putna, co si kupujete a s kým si to kupujete
Kdo tam to věcné břemeno má?
Nemyslím si že by nějak břemeno mělo brátit k získání úvěru. čeho se to břemeno týká? výmaz VB je tak záležitost na měsíc
Ahoj, banka aby pustila penize, tak tam to vecne bremeno byt nesmi. Stejne jak budou mit papir, tak jej budou davat na katastr, takze v prubehu muzete zarizovat uver. Zalezi taky banka od banky jake budou mit podminky. Hlavne kdyz se dela odhad, tak vecne bremeno ho zasadne snizuje, ale taky to muze byt pripravene v prubeuu vymazu na katastru.
Jediné, co mě napadá, že věcné břemeno by mohlo snížit tržní cenu nemovitosti. Třeba babička na dožití. Pak by to možná banka řešila. Co třeba sepsat s majiteli nějakou dohodu o dohodě budoucí, že se věcné břemeno bude rušit?
@RadkaCh no právě, že ani moc jim to putná není samozřejmě záleží na bance my jsme se informovali a problém by to byt neměl, ale u jiné banky mají s tím velký problém, proto mě to zajíma a raději se o to víc informuji.
Kupovali jsme domek, během procesu se přišlo na věcné břemeno, majitelka všechny vyplatila. Lidé, jichž se to týkalo, podepsali souhlas s prodejem. Dříve banka nechtěla povolit úvěr. Koupi to zpomalilo, ale nebyl to velký problém.
@RadkaCh píše:
@Marsmeli Tak bance je putna, co si kupujete a s kým si to kupujeteKdo tam to věcné břemeno má?
Bance to opravdu nemůže být jedno, pokud jde nemovitost do zástavy.
Pro banku je to zasadni rozdil, nemovitost je pak nelikvidni, tedy neprodejna. Kdo si koupi dum bremenem bydleni nekoho jineho…
My tedy koupili dum s vecnym bremenem a banka vubec problem nemela, proc by taky? Je to ciste vase vec…
Jen se to vse uvedlo do listu vlastnictvi na katastru.
@Emilie to věcné břemeno je na pána který už nežije syn taky ne a paní, která v tom domečku už nebydlí starají se o ni děti oni už to dali zrušit, ale nějakou dobu to trvá nějakých 20 dní než se to zruší, tak by to bylo fajn, kdyby nám mezitím běžel už ten uvěr, než se to vymaže, ale říkam záleži jestli nám to povolí.
@Marsmeli píše:
@Emilie to věcné břemeno je na pána který už nežije syn taky ne a paní, která v tom domečku už nebydlí starají se o ni děti oni už to dali zrušit, ale nějakou dobu to trvá nějakých 20 dní než se to zruší, tak by to bylo fajn, kdyby nám mezitím běžel už ten uvěr, než se to vymaže, ale říkam záleži jestli nám to povolí.
tak pak je to asi opravdu nějaká vnitřní směrnice jednotlivé banky
že třeba v jedné to neřeší ALE jiné podmínky úvěru vám tolik envyhovují, atd. Já cos i vybavuju, když jsme řešili hypotéku před deseti lety - to byla tabulka, kam jsem zaznamenávala každej prd o té bance a hypotéce a pak teprve jsme se rozhodli, kam to dát