Sklerotizace metliček - komplikace

316
12.11.12 16:11

Sklerotizace metliček-komplikace

Ahoj holky, byly jste některá na sklerotizaci metliček?
Byla jsem na ní ve čtvrtek - poprvé.
Nevím, jestli je to v pořádku, nechci vypadat jako hypochondr :roll: a hned tam volat.

Byly to jen drobné metličky, kosmetická záležitost, nosím kompresní punčochy, non-stop čtvrtek - neděle, teď jen přes den, když jdu spát, sundavám si je - zdá se mi ale, že mám ty nohy STÁLE DOST BOLESTIVÉ, hlavně v noci a když si pak navléknu punčochy. Cítím, že to bolí jaksi uvnitř, hlavně v okolí vpichů

JE TO NORMÁLNÍ PROCES HOJENÍ? nebo to tak být nemá :?: :?: :?: netrvá to už nějak dlouho? (nyní 4. den po zákroku)

Bojím se, abych z toho neměla třeba nějaký ZÁNĚT ŽIL nebo co :roll: :roll: :roll:
ale snad jen plaším

Jaké jsou vaše zkušenosti? Jak dlouho vás nohy bolely a jestli vůbec???

Díky za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
12.11.12 16:46

Me to bolelo par dni hodne, prvni dny jsem lezela s nohama nahore, tak tyden to bolelo urcite. Ony se ty cevy smrskavaji. Snaz se mit nohy vys, ja sedla na zidli s nohama na dalsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
12.11.12 17:53

Ahoj. A kolik jsi dostala injekcí? Mě doktor vypichuje jen 1 žílu a bolí mě to max. 3 dny a jen trochu. Naposledy jsem byla v pátek a tentokrát úplně super, bez bolesti, jen trochu tlak, když je mám celý den dole a svědil mě obvaz.
S nohama nahoře vydržím taky max. 2 dny. Většinou jdu v pátek, abych byla v pondělí ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
12.11.12 18:18

Mně to právě taky dost bolí, nevím, jestli je to nějaký můj subjektivní pocit, ale zdá se mi, že to dnes - 4.den- bolí nějak víc nebo co :roll:

Jo - a taky nevím, jestli mi změřili správně punčochy - mám Maxis bez špičky s krajkovým lemem nahoře -když mám nohy nahoře, nebo když jsem v nich spala, příšerně mi bolí prsty u nohou, trochu i natíkají - mám to dole nějak moc zaškrcený. A nohy mám normální, nejsou tlusté :lol: Když chodím, je to lepší.
Na noc si je už sundavám, nevyspala bych se :roll:

Vypichoval mi jednu větší žílu a pak asi 5 malinkatých

Lidym - a jak často chodíš? A to nemáš punčochy? jen obvazy?

A jak dlouho nosíte punčochy nebo obvazy? Mně řekl 3 dny v kuse, pak 4-5 týdnů přes den :roll: :roll: :roll: to nevydržím!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
12.11.12 18:33

Ja ji nosila pul roku :mrgreen: v noci taky, delal mi to tchan, ale mela jsem jen podkolenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
12.11.12 18:42

No doktor dělá jen 1 žilku, kdyby byly komplikace, tak ať ví z čeho. Ono tě to bolí asi proto, že jich máš víc? Dává mi obvaz, že ho mám mít 10 dní :lol:, ale strašně mě svědí a pokud ho mám přes koleno, tak i sjíždí. Vydržím co jde, pak ho sundám a dám si podkolenku. Ještě mám dlouhé punčochy pod zadek. Taky Maxis bez špičky. Já mám hubený nárt, tlačí mě v místě paty a kde nahoře končí krátké ponožky ( neumím to místo popsat). Lýtka jakž takž, stehna silná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
12.11.12 18:43

Jo punčochy nosím dobrovolně do práce, aby mě nebolely nohy. Po práci sundám. O víkendu jen když ráno vstanu a hned mě bolí nohy. Na noc taky sundávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
12.11.12 20:17

Já mám celkem „normální“ :lol: nohy, spíš štíhlé, nárt myslím taky normál, ale dole prostě škrtí
Asi si zítra koupím ještě nějaké se špičkou. ale už se mi nechce investovat tolik peněz, ty Maxis-ky stály okolo 600 Kč (bez receptu) :roll:

Lidym - když to máš jen 10 dní - to se ti to zahojí? Já tam mám takové jako modřinky, prostě ty žilky jsou teď vidět víc než před tím, doufám, že to přejde.
A jak často na to chodíš?

Půl roku to bych tedy nevydržela! I když ty podkolenky asi nejsou tak strašné, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
13.11.12 20:22

Ty modřinky se ztratí, a žíla se ztratí taky. I když u kolena mám modřinku už několik měsíců, ale ta žíla byla velká. Já punčochy nosím hlavně v létě a podle potřeby. Jak často chodím? Protože si na to musím brát dovolenou, tak někdy 2× ročně, letos 4×. Ale na rozdím od tebe mi vždy udělá jen jednu, tak musím častěji. Prostě jak mě hodně bolí nohy, vyleze mi žíla, letím k doktorovi. Podkolenky jsou fajn, mám všechny bez špiček. Punčochy mám na recept. Nech si ho napsat, je zbytečné platit tolik peněz. Máš nárok každého půl roku na nové. Ty gumičky ztrácí pevnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
17.11.12 09:34

Lidym, díky za další příspěvek :lol: mně už ty punčochy „lezou na nervy“,ale holt pro krásu se musí něco vydržet, tak to beru.

Žilky mám stále hodně vidět :roll:, dnes je to 9 dní od zákroku, to je asi ještě brzy. Doufám, že to zmizí a to utrpení bude mít smysl. Ty největší za kolenem jsou strašný, zatím je to ještě horší než předtím.

Když si ale představím, jak dlouho ještě to budu muset nosit… :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
17.11.12 18:59

No tak pokud se ti pořád dělají, tak jsou punčochy doživotní. Teď o víkendu jsem si udělala pauzu. Metličky se mi ale neztratily. Jen ty, co mi vypíchl. Kdysi mi na metličky pomohl krém Venosan, teď je neřeším, spíš ty velké. A není špatný Varixinal tablety.
Ráda ti poradím. Jak jsem,,mladá", mám zkušenosti. Mamka je má hrozné a já jsem hodně poučená :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
19.11.12 23:55

Jestli se mi pořád budou dělat ještě nevím, ale spíše ano, lepší už to asi nebude, když se začaly dělat. Na sklerotizaci jsem byla poprvé, proto vítám vaše rady :potlesk:

Až se mi to zahojí, uvidím, co tam ještě zbylo a zkusila bych ten Venosan, když říkáš, že s ním máš dobré zkušenosti. Na ty malinké začínající metličky- těch mám dost a jsou patrné spíš zblízka- by mohl zabrat, viď?

Zatím trpím :cert: s punčochami, dnes je to asi 12-tý den. Nosit je mám 4-5 týdnů. Uf :cert:
Ta největší metlice :cert: je pořád hodně výrazná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
26.3.14 21:04

V pondělí jsem absolvovala sklerotizaci, takže bandážuju nohu, za tři týdny jdu na druhou nohu. Ale jak jsem prohlížela nohu po sundání bandáže před sprchováním, docela jsem se zděsila, protože mi připadá, že je to stéjné, možná že horšínež před tím…tak doufám, že se to spraví…má někdo zkušenost jak dlouho to trvá než ty modřiny vymizí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
19.5.16 12:09

Ahoj, oživuji téma. Taky jsem byla. Mám dotaz - za jak dlouho po aplikaci jste si holily nohy? Mám nosit punčochu 5 týdnů, tak že by až po této lhůtě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
19.5.16 12:27

@Gina108 ahoj, ja nohy neholila v te dobe temer vubec. Tyden jsem v puncose i musela spat, tak to jsem na holeni kaslala. A pak tri tydny jsem je nosila jen pres den, tak to jsem je vecer obcas oholila :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí