skodlive puzzle ?!!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
38
25.5.05 21:32

skodlive puzzle ?!!

Pred par dny pry rikali v televizi (bohuzel jsem to nevidela), ze barevne puzzle, ktere se dava detem na zem jako podlozka nebo na hrani, je zdravi skodlive.
Udajne to ma zpusobovat vyrazky a alergie..
Nasi male bude rok a cca od 4-5mes si na tom hraje a nejaky cas to hrozne rada olizovala a „zuzlala“. Mam ted strach, co v tom je tedy za skodliviny, aby to treba nepusobilo i jine hruzy nez jen vyrazky :((( Vite o tom nekdo neco vic?

Diky za odpovedi,

Rina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1718
25.5.05 21:41

//Dětské pěnové puzzle

dovozce: GLOBAL EXPRESS Praha-Průhonice cena (v době nákupu): 140 Kč - velké s číslicemi, 30 Kč - malé s číslicemi a písmenky

Obecný požadavek zákona o obecné bezpečnosti výrobků: Bezpečným výrobkem je výrobek, který za běžných nebo rozumně předvídatelných podmínek užití nepředstavuje po dobu stanovené nebo obvyklé použitelnosti žádné nebezpečí nebo jehož užití představuje vzhledem k bezpečnosti a zdraví osob pouze minimální nebezpečí při správném užívání výrobku.

Zjištění TESTU : Dětské pěnové puzzle vykazují nepříjemný, výrazný a přetrvávající dráždivý zápach. Byla v nich zjištěna přítomnost převážně acetofenonu a alfa, alfa-dimethylbenzylalkoholu. Obě látky mají dráždivé účinky, a to jak na sliznice dýchacích cest, včetně sliznice nosu a očí.

(testováno a publikováno v roce 2004)

2005 Občanské sdružení spotřebitelů TEST, Kykalova 1, 140 21 Praha 4
e-mail: dtest@dtest.cz, tel.: 222 135 236//

Převzato z:
http://www.dtest.cz/index.php?…

https://www.emimino.cz/modules.php?…

Taky jsme je používali 1/2 roku.....
Lila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvv
1364
25.5.05 21:42

Ahojky,
mrkni na tuto starší diskusi, jsou tam zajímavé odkazy:
 https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
25.5.05 21:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
25.5.05 21:59

Ahoj Rino.
Zjištění testu zní:„dětské pěnové puzzle vykazují nepříjemný,výrazný a přetrvávající dráždivý zápach.Byla v nich zjištěna přítomnost převážně acetofenonu a alfa,alfa-dimethylbenzylalkoholu.Obě látky mají dráždivé účinky na sliznice dýchacích cest,včetně sliznice nosu a očí.“
Dovozcem je Global Express.
Já mám s puzzle taky velký problém.Koupila jsem ho v Brně v Albertu,ale bohužel si nepamatuju výrobce.Máme 4:,–(y a malý se na něm odmalička válí a když byl menší,tak si i zažužlal.Nevíte,jaký byl výrobce u puzzlíků z Alberta?????A jsou závadné všechny puzzlíky,nebo jen od Global Expressu????Nikde jsem tuto odpověď nenašla.Tak mám dilema,jestli koberec nechat,nebo okamžitě zlikvidovat!!!
Ketty+Honzík(11,5měs.) :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
25.5.05 22:27

Ahoj holky,
taky se připojuju…máme to stejný puzzle z Alberta z Brna, hned třikrát…nevíte někdo, jestli se to na ně vztahuje?
Díky moc Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
25.5.05 22:38

Ja bych nepodlehala hysterii :)
Ani u tech „zavadnych“ puzzle neni prokazano nic vic nez ze vydavaji po zakoupeni „drazdivy“ zapach. Jiste tyto podlozky nejsou urceny k tomu, aby se pouzivaly misto dudliku, ale jinak jsou vsechny testovany podle nasich velmi prisnych norem i na obcasne „ochutnavani“ a na nic „strasneho“ se neprislo.
Ja syna nenechavam to puzzle radeji vylozene cucat, ale stejne treba na plavani vodolepky (ktere jsou z toho sameho materialu) ma v puse po celou dobu plavani. Myslim, ze mnohem horsi je spousta jinych veci, ktere deti zkousi- treba piskaci zviratka z mekceneho PVC na kterych jsme vsichni vyrostli a taky to na nas nenechalo zadne nasledky :)))))
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
25.5.05 22:40

Mám taky dvoje z alberta, jedny ještě zabalené takže: EVA PUZZLE MATZ DOVOZCE A DISTRIBUTOR Ahold. Made in China.

V testu se píše :
*vykazují nepříjemný, výrazný a přetrvávající dráždivý zápach . *dráždivé účinky na sliznice dýchacích cest , včetně sliznice nosuočí.

!!! nic o sliznici úst…

problém je tedy to, že smrdí a to je fakt. Tedy smrděly. Když jsem je otevřela dala jsem je vyvětrat a pak je ještě umyla mýdlem. Zápach je už úplně pryč. Takže podle mně " logicky" už škodlivé nejsou. Nebudu dělat z komára velblouda a nic vyhazovat nebudu. Podobná kauza a panika vznikla nedávno kvůli dudlíkům a dnes už je ticho po pěšině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
25.5.05 22:50

Ja jeste jenom dodam: nase puzzle ani „nesmrdely“ po vyndani aspon mne se nezdalo a to mam fakt citlivej nos, zvlast na takovyhle chemicky pachy (napr. nemuzu jezdit v zime autobusem kdyz zatopi…) J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
26.5.05 09:05

Ahojky,
díky za diskusi, byla bych jí sama založila.
Také jsem ty zprávy neviděla, ale viděl je tchán a teď se pořád ptá kdy ty puzzle vyhodíme.
No jsem ráda, že to tu nevyznělo tak vážně.
Já mám dvoje puzzle z různých obchodů. Jedny z Carfouru, „značku“ nevím, ale byly v pěkné přenosné tašce. Druhé z dětského obchodu, ty byly jen v igelitu. Stálo na nich NETOXICKÉ! Smrděly oboje stejně.
Vyprala jsem je v pračce a doufám, že když je občas vyperu, že snad žádné nebezečí nehrozí.
Albi+Anika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.5.05 23:29

Ahoj Albi, to mě nenapadlo, že by tyhle pěn.puzzle šlo prát v pračce… já to drhnu vždycky v umyvadle ručně. Můžu se zeptat, jak to pereš? Na normální program např. na 30 st. a na kolik otáček dáváš odstřeďování? Na nejmenší, když není vlastně co ždímat? Asi se ptám blbě, ale budu ráda za nějakou radu.
Díky Johanka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
27.5.05 12:31

Ahojky:-)
Mě by to taky nenapadlo, poradila mi to Missorka:-)
Pral je muž a prý na 40 a ždímání na 1200:-).
Já bych dala 400 otáček, to by myslim bohatě stačilo. Akorát máme dvoje, pračka byla pěkně narvaná, tak je lepší nějakej program, kde je víc vody. Toť moje zkušenosti:-)
Nepřihlášená Albi

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí