Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak asi bych pilovala český jazyk, podle tvého psaného projevu
. A na takovou školu se určitě dělají talentovky. Běž na den otevřených dveří a všechno tam zjistíš.
Proc by te to nejak melo omezovat? Neni duvod. Vzhledem k tomu, ze jde o herectvi, gramatiku nebudu komentovat. A jak jako, ze si nepichas inzulin po obede?
Nejis? Mas pumpu? Proc to ma byt dulezita informace?
@Monchichik píše:
@Lenka_Hal Myslíš si, že herci nepotřebují umět gramatiku?
Do jiste miry je to treba vsude, ale potesilo me, ze nechce treba na humanitni obor Cesky jazyk nebo Zurnalistiku ![]()
@Lenka_Hal já myslím, že právě tam by měla zamířit a češtinu pilovat
a já doufám, že s takovými znalostmi na žádnou střední školu, i když bohužel to tak není ![]()
Není důvod, proč by si s cukrovkou nemohla studovat herectví.
Známky na přijímačky nejsou zas až tak podstatné, obecně učivo běžných předmětů není moc dramatické, pokud školu vyloženě neflákáš a pokud se dostatečně věnuješ uměleckým předmětům.
Primárně ale musíš udělat talentovky a prakticky to nejde bez přípravy. Teoreticky tu je šance, že jsi talent od pánaboha a vezmou tě na první dobrou, ale daleko efektivnější je najít si někoho, kdo tě připraví (rozhodně chtěj kontakty na bývalé žáky kteří se dostali a vyptej se jich na reference) , nebo alepsoň chodit do slušného dramaťáku a na zpěv a nauku. Pokud si dobrá a začneš teď, tak i kdyby si zatím vůbec netušila co je to houslový klíč, tak do roka, se připravit můžeš.
Pokud chodíš na dramatickou výchovu na základní uměleckou školu, proč ne. Taky se mi jedna známá dostala na hereckou konzervatoř. Brali pět holek a pět kluků do ročníku.
Cukrovka nevadí, sama ji mám, vše v poho, učitelé zvyklí, spolužáci poučení, na oběd jsem kdysi taky nepichala, teď už jo. A gramatiku celkem slušně ovládám ![]()
Hodně zdaru ![]()
@Jeanny21 píše:
Cukrovka nevadí, sama ji mám, vše v poho, učitelé zvyklí, spolužáci poučení, na oběd jsem kdysi taky nepichala, teď už jo. A gramatiku celkem slušně ovládám
Hodně zdaru
Jee, tak ty mi to treba vysvetlis, ze teda tak otravuju.
Jsem zvedava. Proc sis nepichala za obed? Jedlas obed,ne? Asi mi neco unika… ![]()
@Lenka_Hal jistě, že vysvětlím
první asi rok jsem na oběd nepichala, protože mi slinivka hrozně moc ještě fungovala, v podstatě to byla ta remise, jedla jsem normální porce, stejné jako teď (teď již pichám v poledne 5 jednotek) a normálně krásně to vycházelo (dlouhodoubý cukr do 40), teď už mám očividně po remisi, pichám zřetelně více než tehdy a dlouhý cukr naposledy 36. To se rozhodně nechci chlubit
, ale chci tím říct, že záleží dost na té remisi (slinivka ještě dost funguje), jakmile je po ní, zvýší se dávky inzulínu, většinou u všech jídel. Ale opravdu ten celý rok po „záchytu“ jsem poledne vůbec nemusela inzulínově řešit a jídlo normál. Myslím si ale, že to tak zezačátku bývá, postupem času k pichání u oběda asi přijde každý ![]()
@Anonymní píše:
Chtěla bych se hlásit na střední školu s hereckim zaměřením mam ale cukrovku 1.typu na oběd si inzulín nepicham nijak Mě to neomezuje nevadilo by ze mam cukrovku? a jaké je potřeba Mít ZNÁMKY? Jake jsou nejdůležitější předměty? A jak probíhající zkoušky na takové školy? A přemýšlím nad tím co po skole jestli se nejaka Prace najde?
Kolikrát mi připadá, že někteří snad ani nechodily do základky.. ![]()
Aha, tak tohle
Tady se tomu rika honeymoon, ale syn byl malinky, mel jen 2 a pul roku a tak to u nej trvalo tak 2-3 mesice. To me nenapadlo, ze se tim mysli tohle. Dekuji ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Chtěla bych se hlásit na střední školu s hereckim zaměřením mam ale cukrovku 1.typu na oběd si inzulín nepicham nijak Mě to neomezuje nevadilo by ze mam cukrovku? a jaké je potřeba Mít ZNÁMKY? Jake jsou nejdůležitější předměty? A jak probíhající zkoušky na takové školy? A přemýšlím nad tím co po skole jestli se nejaka Prace najde?