Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím měla bych dotaz studoval už někdo naaa střední škole spektrum? Mám vyucni list a chci si dodělat maturitu (pracuji v zahraničí )
A je to obrovská výhoda ze do školy osobne musíte jen 2 za rok na zkousku.
Jak to tam vše funguje? Jsou učitele ochotní vysvětlit třeba něco co člověk nechápe?
Je to hodně narocny? Přece jenom jsou to jen 2 roky😊 Mockrát dekuji vsem za odpověď ![]()
MATURITU JSEM ZVLÁDLA!!
jdete do toho vsichni a nevzdávejte se!
Příspěvek upraven 05.08.25 v 18:25
Spektrum je dost draha škola. Maturitu dnes lze udělat bez studia. Proste se pripravis a prihlasis se do školy, která to umožňuje (i Spektrum nabízí ) Na dálkovém moc nečekej, ze ti někdo něco bude individuálně vysvetlovat
@jahuhudka Pracuji v zahraničí, takže peníze je něco co vůbec neresim.. A 30 tisíc mi nějak extra naštěstí neprijde ![]()
Právě jsem chtěla přímo někoho kdo ma s touto skolou přímo zkušenosti, protože paní ředitelka psala, z 2krat v tydnu je on-line studium na 4 hodiny a pak dle potřeby učitele vypisují kondice kdy studenti mohou přijít v případě jakýkoliv nejasnosti
@jahuhudka A hlavně na to abych se připravila sama, tuším na webu psali že bych musela pravidelně docházet jednou tydne do školy.. Což bych si proste nemohla dovolit (kvůli práci )litat kaazdy týden do ČR
@Janaka614 nikam chodit nemusíš https://www.skolaspektrum.cz/…a-bez-studia
A nejde o to na co mas
ale, ze totéž nabízí i jiné školy levněji ![]()
@jahuhudka Tak toto vypadá super, kdybych nemela takový problem se čtením tak bych do toho určitě šla abych to měla rychleji, ale s cj to snadné nebude😂 a jaké jsiu prosím předměty u maturity kromě CJ a Aj?
A Mockrát dekuji😊 Rozšířil/a jste mi obzory
Státní maturita je z českého jazyka a pak je na výběr: angličtina nebo matematika
@Elza 1 Ahaaa, tak to jsem docela pako já jsem prave myslela že je potřeba i nějaká praktická část jako praxe a tak…Tak super angličtina bude snadná ale s tou češtinou to bude těžší tak uvidime moc diky ![]()
@Janaka614 píše:
@Elza 1 Ahaaa, tak to jsem docela pako já jsem prave myslela že je potřeba i nějaká praktická část jako praxe a tak…Tak super angličtina bude snadná ale s tou češtinou to bude těžší tak uvidime moc diky
Nelze maturovat jen ze 2 předmětů. Povinné jsou 2 státní, mají státní (test a sloh v případě jazyků) a školní část a 2-3 jsou školní.
@Havlova píše:
Nelze maturovat jen ze 2 předmětů. Povinné jsou 2 státní, mají státní (test a sloh v případě jazyků) a školní část a 2-3 jsou školní.
Jo tak jsem to myslela, státní je jasná, sní mne nenapadlo, ze to tak bylo myšleno. Pak dost záleží na škole i oboru
Tak školu jsem začala studovat na 1 rok ( samostudium) tak kdyby někdo chtěl vedet info pište snad příští rok na jaře budu maaturovat držte palce ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.