Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anais Brno píše:
Papuče hlavně takové, aby seděly, synovi se třeba poti noha, tak míval sandálky od Befada.
Oblečení do školky, hlavně, aby se umělo dítě samo obléct.
Z 90ti procent jsem měla bazarové věci, i tak byly hezké a to jak se děti umí vyststajlovat pro procházce, nebo na zahradě, na to nepotřebuju být oblečený jak na módní přehlídku.
Jako nejlepší „vychytávka“ mi přišla kukla, jedna věc se narazí na hlavu a je vyřešeny i holý krk…
Někde mít náhradní ponožky, spodní prádlo a tepláky a tričko. A hlavně velkou zásobu zubní pasty, protože ta se ve školce konzumuje ve velkém
aha - zubní pasta - u nás se s nástupem covidu zuby ve školce přestaly čistit a už se to nezavedlo, kdybys to nepřipomněla, tak už si na to ani nevzpomenu
@stinga píše:
aha - zubní pasta - u nás se s nástupem covidu zuby ve školce přestaly čistit a už se to nezavedlo, kdybys to nepřipomněla, tak už si na to ani nevzpomenu
U nás se čistí bez pasty ![]()
@stinga píše:
Co má čištění zubů společného s covidem u dětí které jsou spolu celý den a vyměňují si kdejaké tekutiny?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Za mě. Cokoliv nějak extra drahé ( krom bot a dejme tomu funkčního oblečení na ven) nemá smysl.
Děti tam hodně tvoří a fixky mají k dispozici. Takže takový ty běžný trička, mikiny případně i kalhoty.. jednou mě přemluvila abych ji dala do školky triko - šatičky za 500 že si dá pozor a samozřejmě ho odpoledne od krve ( pro cizí) a ještě od fixy. Nevypratelny.
Asi taky záleží dítě od dítěte ale to mě je na tohle expert.
Pak mikiny určitě takové, které se jednoduše zapínají rozepínají a kalhoty nějaké slušivé a hlavně pohodlné asi u kluků ty tepláky. U holčiček vedou legíny ale třeba v zimě mívají legíny i kluci.. líp se na to obléká svrchní oblečení na ven do zimy.
Co se bačkor týče zase hlavně mysli na to ať se mu dobře obouvaji a sundávají.
Co se označovacu obleceni týče. U nás to bylo skoro zbytečne. Ale u nás je malá školka a malá si věci bezpečné pozná. A tím že nakupuju věci trochu jinak ( vinted) má většinou něco úplně jiného než vsichni ostatní. Tak se nestane aby tam měla jinak holčička stejnou bundu.
Pokud budeš mít pepko, Lidl atd obzvlášť nějaký nový set bundy, svrchních kalhot atd tak je skoro jistota že to tam to samé bude mít i jiné dítě a to je opravdu dobré mít označené. to ti může pak klidně sbalit i nějaký tatínek omylem.
Mám vyzkoušené samolepky mamalabel na textil ( lepí se na štítky) a drží jak židovská víra.