Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj syn jde letos poprvé do školky, tak se chci podělit o nějaké typy a td. Jaké máte pro děti třeba bačkory máte nějaké lepší, než ty za 180,–? ![]()
Jak máte označené věci? Chtěla jsem koupit samolepky ale ty vyjdou skoro na 800,– tak nevím..
Co oblečení? Malý zrovna ze všeho vyrostl tak budu kupovat nové, tak jestli nemáte typ na něco co se bude hodit. ![]()
@Venesí když šla dcera do školky, tak první rok, jsem oblečení značila razítkem s jejím jménem, později už nic - to už si dcera poznala sama, co je její,
papuče jsou nejlepší ty úplně obyčejné, jinak ještě pohodlné pyžamko na spaní, a oblečení na zahradu-
nikdy jsem do školky nedávala žádné top věci, vše se tam brzy ušpiní a roztrhá, takže klidně dávat oblečení na „donosení“
@Venesí tak když budeš kupovat nové - kup věci co nejpohodlnější, nejlépe kalhoty na gumu, se zipy se to blbě obléká a není to tak pohodlné, mikiny dcera chtěla zase jen se zipem, aby nemusela převlékat přes hlavu
Dcera uz bude predskolak, backory mela vzdycky farebare. Kupuju ale jedine v nejaky akci.
Veci mam podepsany normalni fixou nebo propiskou. Nebo taky vubec. Nikdy tam nic neztratila ani nezamenila s nicim jinym.
Oblecena je ve tride v tom, v cem prijde z domova. Na ven ma v kapsari teplaky/kratasy, nejake znicenejsi. Nahradni triko, ponozky. Zadna veda. Nic specialniho nepotrebujes:) obleceni by melo byt hlavne pohodlny, zadny dziny..
A jaké jsou papuče za 180 Korun?
já jsem oblečení popisovala fixou, ale nějak mě to nebavilo, stejně dávám takové věci u kterých bych mě ztráta zase tak nemrzela, tak už to nepopisují
Jedině ty papuče a softku má dražší.
@Venesí Bačkory za 180 detem nikdy neseděly, takže měly takové, které padly jejich nohám.
Oblečení jsem s výjimkou bot a bund nepodepisoval. Na cedulku jsem lihovkou napsala iniciály.
Do školky dávat takové oblečení, které dítě z zvladné samo obléknout a svléknout, funkční, ideálně starší, žádné „to se nesmí umázat či zničit“.
Dítě oblékat s ohledem na předpověď počasí.
Papuče nosí barefot pegres, nalepky rozlišovací na pravou a levou do bot a označení na bundy mame z mamalabels. Obědy zaplacený, hadry nakoupený, už muže byt zaří.
Vzala jsem už i celoročky Froddo za 1500 na podzim…jo, papuče za 180
tak určitě ![]()
Jako bačkory máme cvičky z Decathlonu (kompromisní, téměř barefoot) za 200. Na oblečení a boty nálepky Minilabels, ten arch vyšel asi na 300. Oblečení Pepco, Kik, Lidl. Na těch pár měsíců než z toho vyroste nebo to roztrhne bohatě stačí.
@debra.morgan existujou ilevnejsi
tchyne mi jedny takovy prinesla z vyprodeje z Alberta… takovy, co jsme kdysi nosili do skolky my..:) tvrdy, obout to neslo, ale zato byly levny ![]()
@Euforia píše:
@debra.morgan existujou ilevnejsitchyne mi jedny takovy prinesla z vyprodeje z Alberta… takovy, co jsme kdysi nosili do skolky my..:) tvrdy, obout to neslo, ale zato byly levny
Njn, jenže já ty moje za 500 ještě za 230 prodám
bf boty vždycky prodám za skoro půlku ![]()
Papuče hlavně takové, aby seděly, synovi se třeba poti noha, tak míval sandálky od Befada.
Oblečení do školky, hlavně, aby se umělo dítě samo obléct.
Z 90ti procent jsem měla bazarové věci, i tak byly hezké a to jak se děti umí vyststajlovat pro procházce, nebo na zahradě, na to nepotřebuju být oblečený jak na módní přehlídku.
Jako nejlepší „vychytávka“ mi přišla kukla, jedna věc se narazí na hlavu a je vyřešeny i holý krk…
Někde mít náhradní ponožky, spodní prádlo a tepláky a tričko. A hlavně velkou zásobu zubní pasty, protože ta se ve školce konzumuje ve velkém ![]()
Oblečení jsem popsala obyč. propiskou, nikdy jsem ty drahé samolepky nepochopila
ji a ještě rukavice na gumu.
Nic se nám nikdy neztratilo…
Tak my vždycky bačkůrky z lékárny, dítě v tom je přeci jen dost času. Chtějí často pláštěnku, gumovky, já nosím, jen když je na to počasí (škoda to tam nechat ležet), boty vzdy dle počasí, samozřejmě na podzim softshellky, na zimu oteplovaky, kombinézu atd. Nic jsme nikdy nepopisovali, veci, ke kterým se nikdo nehlásí jsou na jednom místě v šatně ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.