školka a 2 3/4l.dítě

Anonymni
17.10.08 13:30

školka a 2 3/4l.dítě

Ahoj holky,
dnes se do mě obuly paní učitelky ve školce ,kvůli „předčasnému“nástupu do školky.
Dceři je 2r+7m. a od října chodí na otrkanou na 5dní do školky.Od ledna musím bohužel už do práce ,takže dcera nastoupí od ledna taky naplno.
Dcera je vcelku v poho,sice dnes prý fňukala po mámě,ale miluje děti,do školky se těší.
Jenže paní učitelky dneska „zaútočily“,že je strašně malá,že je sice na svůj věk abnormálně šikovná(poslechne,svlékne se sama,oblékne,o vše si řekne,nají se sama),ale u žádné činnosti nevydrží dlouho(doma si hraje třeba s kostkama nebo si skládá puzzle ,sama,třeba 1/2h.Tlačí mě do toho,abych jí do 3l.dávala do školky jen dopoledne.Jenže to nejde,oba pracujeme,mě práci na půl úvazku nedají,babičky nepřipadají v úvahu…

Nevim,jak se k tomu postavit.Dcera je sice menší,ale nějak nevidim až tak velký rozdíl,jestli půjde do školky na celý den od ledna nebo za 2m.,kdy jí budou 3r.
Nevim,jestli to není jen v paních učitelkách,protože jí musí víc zabavit a mají víc práce…

Je tady některá,které dítko šlo do školky dřív a měly jste s tím nějaké problémy?Jsou opravdu 2m.věku tak znát?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2239
17.10.08 14:14

Ahoj,

chci se podporit. Dcera sla vloni do skolky od zari a tri roky mela mit az v prosinci. Ani jsem nedoufala, ze ji vezmou, ale vzali. Dcera se moc tesila, je spolecenska a na svuj vek sikovna. Zari chodila na dopoledne a od rijna tam chtela spavat. Kdyz jsem pro ni prisla ve tri, tak nechtela jit domu a ja jako pako cekala v satne az si slecna dohraje. Ucitelky to braly fajn. Mala nikdy neplakala. Jen reditelka brblala, ze chodim vyzvedavat az po ctvrte (maji do peti). Ale Sarlota driv domu nechtela!!!

Pokud neplace a bere to v pohode, tak bych to neresila. V jeslich je dost deticek taky cely den a nikdo to tam neresi.

Ucitelky maji spis vic prace. Prvni dva mesice byvaji takove silene, protoze novacci se musi prizpusobit a nektere deti (alespon u nas) dost placou.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
17.10.08 14:37

Ahoj Anonymní, já bych to taky neřešila a nechala jí normálně na celý den. Moje holky budou mít v prosinci 3 roky a do školky půjdou od ledna, já jsem chtěla aby je vzaly tak jak ty píšeš na 5 dní v měsíci a ošivali se, že možná nebudou mít volno a tak. Já myslím, že to je pouze pohodlnost těch učitelek, že se musí dítěti víc věnovat, když je menší. U nás si zase učitelky vymýšlí, že pokud jsem doma na mateřské s jiným dítětem tak že můžou holky chodit jenom na dopoledne, taky z pohodlnosti, popř. že maximálně do půl 3, že později neexistuje a honí do toho i ty maminky, které třeba pracují. Takže já bych to neřešila a pokud to jde, tak jí tam nechala. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
17.10.08 14:51

Taky bych řekla, že myslí víc na své pohodlí než na dobro tvé dcery. Nepřijde mi, že by v tomto věku byly ty dva měsíce tak zá:,–(ní; navíc, kvůli dvou měsícům přijít pravděpodobně o práci?

U nás taky dělají z kde čeho problém (Dalkovi chyběl měsíc) :roll: . Největší problém jsem viděla v tom, že se jim moc nechce věnovat mrňousovi trochu péče navíc (potřeboval to hlavně ze začátku, než pochopil tamní systém).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
17.10.08 14:58

Syn bude mít 3 roky koncem ledna a už od září chodí do MŠ na celý den. (tzn., že tam aj spí) :)

Je ve třídě nejmladší, nejmenší a dle slov paní učitelky asi nejspokojenější. A to přitom nikam chodit nemusí. Jsem s dalším synem (9,5 měsíce) doma. :oops:

Jenže do školky moc chtěl, bylo místo, vzali ho a zatím je spokojenost na všech stranách. Já vím, že částečně ho tam táhne náš nejstarší syn (předškolák), jenže oni spolu jsou max. 2 hoďky denně na zahradě. Takže jenom o tom to asi nebude. Určitě není moc šikovný (vím, co dělá doma), ale ten stádní princip na něj nějak zapůsobil a snaží se jak nikdy. :wink:

Pokud máš jednou dceru do školky přijatou, tak by tam chodit měla tak, jak potřebuješ Ty a ona, a ne jak se to hodí učitelkám. Máš právo využívat celou pracovní dobu MŠ, platíš školný, tak proč by Tě měli omezovat. A jestli se jim něco nezdá, tak proč dceru přijali? Měli přece právo dítě odmítnout.

Nedej se!! Občas si člověk musí vyskočit, a učitelky pak pochopí, že to přehnaly :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
17.10.08 15:11

Klíd ony paní učitelky rády si to ulehčují. Dcerka chodí od září, tři jí byli až teď. Ze začátku jí chválili, ale už se rozkoukala a vystrkuje růžky. Po obědě sem tam nespí, obléká se půl hodiny, obkecá všechno i to co nemá. Taky slyšívám stížnosti co všechno dělala a nedělala. Učitelky ví že jsem doma s druhou a jak jim tam nespává tak naznačují že teda bych jí měla brát už po obědě.
Ale já nevidím důvod, když Viki tam chce být a nespí jen občas, né pokaždé. Na jejich řeči dělám, že nechápu co tím myslí. Věřím, že zvládnout téměř třicet dětí je fuška a jedno dokáže nabourat celý systém, ale maj na to školu aby zvládly i méně spolupracující tipy. Já si musím s naší umanutou princeznou poradit sama.

Ehm.. Je zvláštní že si stěžuje jen jedna učitelka. :?: :idea: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.10.08 15:27

Já hlavně nechápu proč brblají, když už ji přijaly. Buďto to měly řešit předtím, nebo vůbec. Tolik k nim.
A jinak se řiď opravdu podle malé, když se jí tam líbí a vyhovuje jí to, tak není důvod něco měnit.
nepřihlášená Anik

• Citovat
  • Upravit
2114
17.10.08 16:09

Malá šla do školky přesně v 2r8m a žádný problémy nebyly, ani s učitelkama. Přeci když jí přijímaly tak věděly kolik tvé dceři je čili nechápu teď jejich jednání :roll: A 2m v tomto věku podle mě znát nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.10.08 18:08

Chua chua,
Anonymní - tak to se musím „smát“. Naše malá je přesnej opak tý tvojí. Neoblíkne se sama, nají se tak nějak… že skoro ne (umí to, ale nechce se jí, takže u toho sedí a kouká do talíře),
ale zase vydrží dlouho sedět u nějaké „své“ činnosti. Baví ji spíš věci skoro pro prvňáky, než věci pro děti jejího věku (na nějaký Zajíček v své jamce ji jen tak nenalákaj!)
A taky není „ŽÁDOUCÍ“!!!!

Takže - pravej opak, a paní učitelky mají taky pocit, že naše malá nebude stíhat a že není zralá a kdesi cosi. že si nehraje „normálně“ s ostatníma.

Já jsem taky učitelka, a možná by ty naše školkové paní učitelky mohly mít víc pochopení, trpělivosti, a měly by se snažit najít k dítěti cestu. A ne že při sebemenším problému (jakožto považuju i to, že tvoje malá třeba neposedí!!!!) hnedka frfňaj.
Tvoje malá je totiž doopravdy ještě malá, stejně jako ta moje - a ta moje je o rok starší.
jsou to nehotoví lidé, malá klubíčka pocitů a potřeb.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.10.08 19:41

Tak našemu budou 3 roky na vánoce a od ledna by měl chodit na dopolko. Když jsme se byli ve školce spolu podívat, tak se mi taky paní učitelka hned zkraje tak trošku zprotivila - byla docela hustá, trošku nepříjemně mně oznámila, že PŘIVÉST PŘESNĚ V OSUM A VYZVEDNOUT PŘESNĚ VE 12!!! ANI O MINUTU DÉLE!!!! A že se musí sám umět obléknout a obout a rozlišit oblečení na ven a dovnitř…no tak to jsem teda z toho na větvi, to asi ještě nezvládne. Jinak se těší hrozně moc, denně se ptá, kdy už tam půjde. Mám ale strach z toho, že si to ještě slíznu, že se nebude umět obléct :lol: Tak uvidím…taky nepřihlášená Blanula

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.10.08 19:46

školka

Tak našemu budou 3 roky na vánoce a od ledna by měl chodit na dopolko. Když jsme se byli ve školce spolu podívat, tak se mi taky paní učitelka hned zkraje tak trošku zprotivila - byla docela hustá, trošku nepříjemně mně oznámila, že PŘIVÉST PŘESNĚ V OSUM A VYZVEDNOUT PŘESNĚ VE 12!!! ANI O MINUTU DÉLE!!!! A že se musí sám umět obléknout a obout a rozlišit oblečení na ven a dovnitř…no tak to jsem teda z toho na větvi, to asi ještě nezvládne. Jinak se těší hrozně moc, denně se ptá, kdy už tam půjde. Mám ale strach z toho, že si to ještě slíznu, že se nebude umět obléct :lol: Tak uvidím…taky nepřihlášená Blanula

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.10.08 19:47

školka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
19.10.08 18:40

Já jsem dceru dávala do školky v době, kdy dětí ještě nebylo hodně, takže brali i dřívěji narozené a méně samoobstaratelné /dokonce tam chodilo dítě rok a 3/4, které potřebovalo na spaní plínky a světe div se, učitelkám to nevadilo, zřejmě se bály o práci, tak bez remcání vyměňovaly i plínky/. Tenkrát se k MD smělo dávat dítě do školky na 5 celých dní v měsíci /u nás tolerovali 10 půldní, než si jedna chytrá maminka pustila pusu na špacír/. Dceři bylo 2 a 2 měsíce, když nastoupila. Se mnou se doma nudila a ve školce se jí líbilo, je pravda, že jsme měli i období, které proplakala, ale protože jsem musela kvůli práci, tak jsem nepolevila a přešlo to rychle. Na „plný úvazek“ šla ve 2 a 3/4 a rovnou tam šla na spaní a v podstatě „do zavíračky“. Jsem přesvědčená, že je to lepší, než když se dítě navnadí na to, že po obědě chodí domů a pak najednou musí spát. Dcera nikdy ráno neškemrala a nebrečela, jako spoustu ostatních dětí, jestli půjde po obědě, protože prostě po obědě nechodila /vyjímečně kvůli doktorům tak 3× do roka/. Žádné následky to na ní nezanechalo :lol: vždy byla a je hodně společenské dítě a taky jsme měli období, kdy byla ve školce poslední a přesto nechtěla domů.

• Citovat
  • Upravit
1468
19.10.08 22:25

Ahoj Blanulo,
Radim je prosinčátko (i HAnča) a nastupoval loni ve 2 letech a 8 měsících na celodenní provoz (pouze první adaptační týden chodil po obědě domů). Předpokládám, že ten přesný časový interval máš kvůli souběžnému pobírání rodičáku a s tím bohužel nic nenaděláš. Ale o dovednosti se neboj. Myslím, že normální šikovný tříleťák školku zvládá. Oblékání natrénujete, vyberete takové věci, které se snadno oblékají (znám i kluky, kteří v zimě nosili ve školce šortky a pod nimi punčocháče, protože je prostě zaboha sami neoblékli), boty na sucháče, zipy a knoflíky neumí zapnout i starší. Věci na hřiště se obvykle dávají do zvláštního pytlíku - to děti poznají. Když si někdo vezme sousedovy punčocháče, svět se nezboří, od toho se věci podepisují. V naší školce jsou děti ve třídách podle věku, takže loni to bylo 25× tříleťák (někdy mu pár měsíců i chybělo). Řekla bych docela frkot - s oblékáním pomáhaly vždy obě paní učitelky i paní uklízečka. Vím, že řadu dětí dokrmovaly, tulily „békalisty“ a vše se nějak zvládlo. Jak už bylo mnohokrát napsáno, je to opravdu o lidech a malé děti prostě dávají zabrat.
Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin