Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky. Včera jsme našli malému za uchem klíště. Dost mě to překvapilo na březen. Chytil ho nejspíše na procházce ze školky. Tak teď přemýšlím, jak ho chránit. Pochybuji že ho bude pí. uč. před procházkou stříkat repelentem. Máte z něčím zkušenosti?
Pokud se bojiš nemocí, nechat naočkovat. Myslím že existují náramky, ale nevím jesli je vhodný pro takhle malé dítě.
Jojo, u nas uz jsou taky klistata aktivni (poznala jsem to na psovi), tak jsem malemu nastrikala repelentem boty a kalhoty od kolen dolu. A rekla jsem to ucitelkam - skolka je vedle v ulici a deti si chodi hrat na stejnou louku a do parku, kam chodime se psem. ![]()
@admenL Poprosit učitelku určitě můžeš, jen se bojím, že se to rozkřikne a hodinu nebudou dělat nic jinéhonež patlat všechny děti repelentem…a pak se na to vybodnou. Hlídat, hledat, očkovat…nic jiného asi nevymyslíš. Můžeš to napatlat už doma, ale pak se převlékne a je po ochraně. Náramky bych nedala, vstřebává se z toho pěkný sajrajt.
@admenL No stříkat každý den cca 20 dětí fakt nebude, na to není čas…jako můžeš mu ráno sama stříknout kalhoty a bundu…
Moc to teda vonět nebude, ale lepší než mít klíště. Jestli to pomůže, toť otázka…???
Nejlepší by asi bylo to očkování…ale na Boreliozu není, je jen proti encefalitidě… ![]()
@Gobca píše:
Jojo, u nas uz jsou taky klistata aktivni (poznala jsem to na psovi), tak jsem malemu nastrikala repelentem boty a kalhoty od kolen dolu. A rekla jsem to ucitelkam - skolka je vedle v ulici a deti si chodi hrat na stejnou louku a do parku, kam chodime se psem.
Klíště může chytnout i na školkové zahradě…u nás loni 3 klíšťata ze zahrady…ještě lezla po těle, nepřisátá…
Pokud školka nechodí na procházky vyloženě do lesa zamořeného klíšťaty tak bych to asi neřešila
Syn taky jednou chytil klíště v městském parku, to bysme museli být narepelentovaní pořád. Ale jinak firma Predátor dělá repelenty přímo naoblečení, mělo by to účinkovat tak dlouho dokud se nevypere. Tím bys mu mohla našplíchat boty a kalhoty na celý týden školky.
@SIMONA1234 píše:
Klíště může chytnout i na školkové zahradě…u nás loni 3 klíšťata ze zahrady…ještě lezla po těle, nepřisátá…
Souhlasim. Klistata jsme loni meli i na nasi zahrade doma. Proste preventivne strikam boty a kalhoty a maly zatim kliste nemel.
@Ainy píše:
Pokud školka nechodí na procházky vyloženě do lesa zamořeného klíšťaty tak bych to asi neřešilaSyn taky jednou chytil klíště v městském parku, to bysme museli být narepelentovaní pořád. Ale jinak firmaPredátor dělá repelenty přímo naoblečení, mělo by to účinkovat tak dlouho dokud se nevypere. Tím bys mu mohla našplíchat boty a kalhoty na celý týden školky.
No, konečně rada do života…
![]()
@Ainy Dá se to koupit v obchodě nebo jen on line??? Ten sprej..
@dituleska očkování je sice super, ale očkuje se jen proti encefalitidě, proti borelioze ne a to je taky „hnus fialovej“.
@admenL když jsem byla malá, tak se říkalo, že klíšťatům nevoní vitamín B a všichni se na táborech dopovali B-komplexem. Tak bych možná zkusila to.
A viděla jsem i náramky, která jsou vhodná od miminka.
Syn půjde do školky v září a asi ho ráno budu stříkat sama, než budeme vyrážet. Hlavně boty a kalhoty.
@SIMONA1234 Normálně v drogerce. Tuhle značku prodává i DM tak snad i tam ![]()
My dali očkování…
jednak bydlíme u lesa (kluk měl první klíště v 5 měsících, jen ležel na dece na terase u domu) a jednak začal chodit do lesní školky, takže venku v lese celý den…
jinak dávám dlouhé oblečení celoročně, i v létě. na léto dlouhé kalhoty z lehounké košiloviny.
@Ainy píše:
@SIMONA1234 Normálně v drogerce. Tuhle značku prodává i DM tak snad i tam
Díky…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.