Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jde Ti o peníze nebo o zájem dítěte? V příspěvku máš větší podíl toho, co cítíš Ty, co peníze, ale o tom, co na to malá, o tom tam není ani slovo. Zkus ten příspěvek napsat ještě jednou z jejího pohledu. Na Tvé straně může vidět zajištění a úplnou rodinu, ale menší prostor pro věnování se jí, nějakýho cizího chlapa a konkurenční spratky
, na straně otce díky tomu že je doma, tak se jí může více věnovat atd. Netvrdím, že to tak je, ale skutečně si to zkus rozebrat hlavou toho prcka a pak teprve přemýšlej. I střídavka, i výlučná Tvoje má své výhody a nevýhody a neexistuje jednoznačné doporučení.
Aha. Chlap co to zase pochopil po svém. Nezlobte se ale váš přispěvek je uplne mimo misu ![]()
já to od sedmého řádku vůbec nechápu ![]()
Jestli jsi se střídavkou souhlasila, tak ti asi nic jiného nezbude, než se podle toho řídit. To se mělo řešit dřív, co bude pro malou lepší. A on bude jako teď dostávat mateřskou? Já tomu vůbec nerozumím.
No a jestli chceš radu ze zkušenosti a při tom aby nebyla zaujatá, tak to půjde těžko. Každá rada ze zkušenosti je svým způsobem zaujatá
Jo se střidavkou souhlasim
chci aby byla jak u me tak u sveho tatinka. Ale mu kdyby slo jen o malou tak ty penize neresi,ale ja jsem bohuzel na nich zavisla. No a podle nej ma narok na materskou tak jako ja. No nevim asi budu muset zajit na socialku. A jde mi o malou,vicemene vim ze do skoly bude chodit do jedne. Soudkyne dala jasne najevo ze male by mela byt u maminky. Tata ji asi tezko bude vysvetlovat co a jak v zivote chodi ma ji jen pro radost a to je v poradku. Ale kdyz je nemocna vola me a ja kolem ni litam. Nikomu tohle nevycitat ale jen se urvzuji v tom ze jako mam jsem dobra a nechci male plest hlavicku. Pritel ji ma rad a sourozence chceme i kvuli ni aby mela doma si s kym hrat,nebyla uplne sama a ucila se delit a tak. Nevim proc by mela sourozence brat jako konkurecni ,,spratky´´ Uz temhle pouzivany vyraz mi mluvi o osobnosti pana tata Pavel ![]()
Ja sama mam 3 nevlastni sourozence a beru je jako plnehodnotne sourozence
Miluji je a zivot bez nich si nedovedu predstavit. To jen k tomu vlastni nevlastni nemam rada tyhle rozdily.
A spis jestli nekdo delal ty psychologicky posudky a pod. Nejake slovo co pohladi na dusicce
Jsem opravdu utahana jeho vyhruzek vydirani,pozde placenych alimentu az 3mesice apod. Kdyby mohla vymazu kus tohodle zivota ![]()
mimo ot pokud budeš mít další děti, tak to přece nebudou nevlastní sourozenci, ale vlastní ne? Nevlastní sourozenci by byly, kdyby měl děti tvůj bývalý partner.
No taky. Ikdyž nekdo tomu tak rika. My mame bohuzel jiny rodice protoze muj tata umrel,sestry utekl za jinou a s pritelem co ted mama je mam nejmladsiho brasku. A sem tam mi nekdo rekne ze neni vlastni. tak je i neni
Ale pro me jsou vlastni
ja jen narazena ze nevim proc by to mel byt konkurencni spratek???
Ja nevim proc na sebe lidi nemuzou byt jen hodni ![]()
Ahojky,jdu se pridat s troskou do mlyna..mam pritele,ten ma ve stridave peci kluka,je mu 6 let a v zari jde do skoly.prisla jsem do jejich zivota a ze dne na den jsem se stala ,matkou, v tech dnech,kdy ho mame. Pritel je dost pracovne vytizeny,tak jsme se domluvili,ze zustanu doma a budu se starat o maleho.skolku mame vyresenou nasledovne-stridame dny,ale ja mam maleho po,st,a jednou za 14 dni pa+so+ne.maminka v ut,a ct a taktez vikend.jinak ve skolce to to ditko vubec neresi..ma to tak od 2,5let a zadny problem.ja ho mam od jeho 5 ti let..od zari jsme domluveni na stridavce kvuli skole tyden a tyden..kvuli malemu bydlime blizko sebe a pritel by nesel bydlet jinam. Musela jsem udelat mnoho ustupku a kdybych vedela,co to znamena ,tak bych si nikdy chlapa se stridavou peci nenasla..na druhou stranu maleho miluji jako vlastniho a nechce se mi ho vracet.preci jen vychova nikdy nemuze byt jednotna..ale k tvemu problemu,ver mi,ze ten otec miluje malou jako ty..a je schopen se o ni postarat..ne po tvem zpusobu,ale to neznamena,ze je to spatne! Chlapi to maji jinak,ale nebrala bych dite od taty..
S pritelem ted cekame miminko,a je to dobre..malej potrebuje sourozence jako sul!
Drz se a kasli na penize..jsou strasne dulezite,ale dulezitejsi je vztah tve dcery s otcem!!! Drz se a mysli hlavne na jeji prospech!
Ja tim jen chtela rict ze tohle vse beru. A male tatu neberu ani pred ni skarede o nem nemluvim coz se o nem rict neda a dalsi silene naschvali ale tohle pry casem prejde rikala soc. pracovnice,pokud pry ne tak o ni prijde. Nevim nani jak to myslela.Ale bydlime kady na druhym konci republiky. Ja se odstehovala. Kvuli bydleni nemela jsem kam jit.A penize resit musim je to jeden z jeho naschvalu,on ma rodice co mu pomahaji dostava kc od pojistovny plus dela na cerno on nestrada ale ja si sice neco privydelavam ale mam vse tak tak zatim nez pritel preskoci spatne obdobi do ktereho se dostal,ale zase o neni povinny me zivit. Vse jde na pul dava i penize na malou kdyz nekam jedem plati vstupy a tak. Ale ja mam jinak vse spocitane a on furt neco narokuje.Ale rikam malou mu ani za nic brat nechci vim ze ji mame oba stejne radi a mame stejne prava i povinnosti. Tak jen nevim a obavam se toho co bude az bude skolka ci skola na takovou vzdalenost.
@Anonymní píše:
Nevim proc by mela sourozence brat jako konkurecni ,,spratky´´ Uz temhle pouzivany vyraz mi mluvi o osobnosti pana tata Pavel
Ty si myslíš, že když ty jsi to měla nějak, že dcerka to nemůže mít jinak. Vztahy jsou různé a záleží na rodičích, jak dalece dokážou vytvořit takové prostředí, aby se polorodní sourozenci nevnímali navzájem jako „spratci“. Jsou rodiny, kde to je bez problémů, jinde jsou z toho problémy obrovské. A zvážit, zda je dítěti lépe v konkurenčním prostředí sourozenců nebo jako jediné dítě u táty, stojí za to. Podle mého názoru je lepší konkurenční prostředí, ale takové, aby vztahy právě nebyly v rovině „spratek“.
Je vidět, že jsi můj příspěvek vůbec nepochopila, ale s tím nic nenadělám. I v dalších příspěvcích řešíš zase peníze, ale o postavení dítěte v různých situacích tam opět je jak šafránu.
@Anonymní píše:
coz se o nem rict neda a dalsi silene naschvali …
Ale bydlime kady na druhym konci republiky. Ja se odstehovala.
A uvažovala jsi u toho odstěhování, jestli to není naschvál z Tvé strany? Jestli tohle přesně je v zájmu dítěte, odstěhovat se na druhý konec republiky? Ty způsobíš odstěhováním problém a partnerovi vyčítáš naschvály? To bylo jediné dostupné bydlení? Neříkej.
@Táta Pavel píše:
A uvažovala jsi u toho odstěhování, jestli to není naschvál z Tvé strany? Jestli tohle přesně je v zájmu dítěte, odstěhovat se na druhý konec republiky? Ty způsobíš odstěhováním problém a partnerovi vyčítáš naschvály? To bylo jediné dostupné bydlení? Neříkej.
Proč by mělo být odstěhování se přes celou republiku naschvál?Sama zakladatelka psala, že neměla jinou možnost.
Kdyby se něco stalo u nás, musela bych se odstěhovat 450km ke své rodině, protože v Praze bych z rodičáku žádné bydlení neutáhla.
Zakladatelko, celý tvůj příspěvek je nějak zmatený ![]()
Kdo u vás pobírá rodičák?Ty nebo přítel?
Nechápu, že soudkyně souhlasila se střídavkou, když to znamená pro dítě dvě různé školky a školy ![]()
A teD´to praktikujete jak?Jeden týden je u tebe a týden s tátou?
Zatim beru mateřskou já. Střidavou peci mame teprve dva mesice. Skolku budu resit tak za dva roky zatim ji tam davat nechci ale on udajne bude davat prihlasku uz ted. Coz nechapu. ![]()
To odstehovani bylo presne jak jsem psala. Opatovna dedukce zaujateho svateho pana otce pavla ![]()
@zichisek píše:
Proč by mělo být odstěhování se přes celou republiku naschvál?Sama zakladatelka psala, že neměla jinou možnost.
Kdyby se něco stalo u nás, musela bych se odstěhovat 450km ke své rodině, protože v Praze bych z rodičáku žádné bydlení neutáhla.Zakladatelko, celý tvůj příspěvek je nějak zmatený
Kdo u vás pobírá rodičák?Ty nebo přítel?
Nechápu, že soudkyně souhlasila se střídavkou, když to znamená pro dítě dvě různé školky a školy
A teD´to praktikujete jak?Jeden týden je u tebe a týden s tátou?
Nedáš 3 tis. na bydlení v sharu z rodičáku a alimentů, kdyby to bylo potřeba? A myslíš, že by táta nepřispěl nějakou tisícovkou za to, že mu nezmizíš s děckem 450 km daleko?
@Anonymní píše:
Zatim beru mateřskou já. Střidavou peci mame teprve dva mesice. Skolku budu resit tak za dva roky zatim ji tam davat nechci ale on udajne bude davat prihlasku uz ted. Coz nechapu.
To odstehovani bylo presne jak jsem psala. Opatovna dedukce zaujateho svateho pana otce pavla
Hlavně že Ty jsi s dedukcemi rozvážná. Jsem přesvědčen o tom, že tahle stěhování maminek do tramtárie od tatínků jsou dost často podvědomým naschválem, aniž by hledaly jiné řešení, třeba právě tu spoluúčast otce na úhradě bydlení za to, že zůstanou poblíž dítěte. A v případě střídavky dvojnásob, protože se ušetří obrovské náklady na transport děcka.
Tak schválně, kolik peněz vás měsíčně oba dohromady stojí přesun dítěte?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahojte. Prosim o radu nejlepe ze zkusenosti a pod. Zadne zaujate nazory,dekuji
Chtěla jsem se zeptat mam malou ve střídave péči mala na 2,5roku moc jsem nesouhlasila ani soudkyni se to nelibilo, ale hold lepsi nez peklo co byvaly delal. Beru ze mala ma tatu jak mamu. Ale taky vim ze u me ma vetsi zazemi i soc pracovnice potvrdila. Pred sebou ale mame asi nejspi psychologické posudky apod. Malá jak pujde do skolky a skoly. Zatim nechodi. Ale co az pujde jak to bude. Opravdu nechci aby mela dve skolky a skoly. Delal jste nekdo tyto posudky? Ja se o prazdninach vdavam a planujeme male sourozence byvaly je mladej svobodnej a u skoro rok na neschopence. Nebude snad male lip v uplne rodine a u nej muze byt kdykoliv jindy nez je skola? Skolu asi nejak vyresime. A co materska
jako ja souhlasila ses tridavkou aby s ni mohl byt ne aby dostaval navic posledni rok pitomych 3800 jak to mam udelat
uz tak ziji tak tak navic on dostal i alimenty 1500 soudkyne proste usoudila ze ma jeste prispivat. Ja nevim ale zlatokopka kvuli pitomym cca 5tis se nebude pretahovat ale jsou to penize co do male opravdu vrazim a on mi to chce vzit. No pribeh je opravdu kompikovany a opravdu me je lito nasi vlastni dceri
Ikdyz se snazim aby bylo vse ok tak on toho jen vyuziva
Uz me to fakt nici