Co je pro vás v mateřské škole důležité

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76661
10.10.25 13:05

@VeraPec1 vymýšlíš problémy tam, kde žádné nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
10.10.25 13:57

Jako bývalá učitelka v MŠ a máma tři děti mám jedinou radu: hledej ty pozitivní věci. Chyby najdeš vždy. Jestli je spokojeny, tento rok to určitě nech. Zápisy jsou až na jaře, do té doby uvidíš, jaká školka je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
10.10.25 14:00

@VeraPec1 a ještě, brala bych, že žádná informace o dítěti znamená, že vše bylo a je v pořádku,
kdyby to nebylo v pořádku, učitelky by určitě měly touhu si to s tebou vyříkávat,
a jinak se klidně můžeš při vyzvedávání každý den ptát, jak se syn měl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
10.10.25 14:15
@Anonymní píše: Více
Žádné zprávy - dobré zprávy :-D Né, vážně, dítě je spokojené, neřešila bych. Když něco potřebuješ, zeptáš se…nějak mně nenapadá, když tak vzpomínám, na co bych se každý den ve školce vyptávala…GDPR jsi podepsala, myslím, že by tam mělo být uvedeno, s čím vším souhlasíš? A nedá mi to: „blbé“ dceři by se líbilo všude, nebo jak to myslíš s tou základkou :-D? Ona může být Tvoje dcera nadaná, nebo abnormálně chytrá, ale dokud není v tom reálném školním prostředí a sama za sebe :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7690
10.10.25 14:57

Taky bych se dívala hlavně na to, že je spokojený on :) Já mám teď čerstvě srovnání soukromá skupinka, kam syn chodil než ho vzali do státní x teď státní a jako je to rozdíl…Ve skupince byly fotky každý den (v soukromé skupině na FB), každý den mi řekli, že jedl a spal (samozřejmě když už tam chodil pak dýl tak ne nějak dopodrobna každý den), o aktivitách ani nemluvě, ve státní na tohle nemají čas, taky jsem se asi po týdnu sama zeptala, jak tam jí jinak bych nevěděla (ale asi kdyby by nějaký problém tak by řekli sami). fotky nedělají ani když má nějaké dítě oslavu atd., ale je spokojený (on je teda naštěstí ten typ, že je odmalička celkově se vším spokojený), máme to blízko, mají zahradu, takže zase takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.25 15:31

No já třeba ten koment o nekomunikaci chápu. Nám se třeba objeví na hromadném whatsappu, že máme pilovat oblékání, jezení příborem a nevím, zda se to týká i nás, takže se pak musím sama vyptávat. V předchozí dětské skupince ucitelky skoro každý den říkaly, zda jedl, co dělal a tak.
Jo to jídlo mi vlastně asi vadí nejvíc. Syn dojde domů a že má hlad. Tak nevim, zda tam vůbec jí svačinky, to v dětské skupince říkali, dneska moc nejedl atd.

• Citovat
  • Upravit
Ounou
10.10.25 18:58

Když už tam syna máš a je spokojený, neměnila bych. Mně by vadily jak fotky na FB, tak nulová komunikace. Jenže proto jsem předem vybrala školku, kde toto funguje dle mých představ.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.25 20:47

@Zita Aussig s tou základkou to myslím tak, aby se uměli učitelé věnovat i chytrým dětem, zabavit je…aby se furt jen nečekalo na ty pomalejší…teď o tom i všechny paní učitelky diskutují na kroužkách, že jsou velké rozdíly mezi dětmi a těžce se hledá rovnováha…vím, že jedna škola si i v popisu zakládá na tom, že umí pracovat s nadanými dětmi a rozvíjet je…chodíme teď na setkání předškoláků do různých škol a uvidíme :-) ale ve školce jsem byla ráda, že už dcera hodně mluvila, když nastoupila a vše co zakladatelku zajímá, to mi odvypravuje…co kreslily, co jedly, s kým si hrála, kde byly venku, co jedly, kdo jí pomohl obléknout, když byla malinká…jestli ji někdo neubližoval…na jedné škole jsem se byla podívat a tam právě s chytrými moc neuměli pracovat a hodně se věnovali těm pomaleji chápajícím…kamarádka už dávala šikovnou holčičku letos do školy a na té jedné ji taky řekli, že takovou šikovnou tam ještě neměli a že s ní nebude práce, tak ji tam nedala…a je moc spokojená na té jiné…hlavně aby ten kolektiv moc nezlobil, nebyla tam šikana a nenudila se tam…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin