Školka, nebo hlídání babičky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
444
28.3.13 17:02

Školka nebo hlídání babičky?

Ahojky holky, prosím o Váš názor. Synovi budou 3 roky v lednu 2014. Jelikož jsem byla do mateřské zaměstnaná na dobu určitou, nemám se kam vrátit a budu si hledat nové místo. Bydlíme s našimi rodiči v baráčku. Mamka je v důchodu a navrhla mi, že bych nemusela dávat malého do školky, že by ho hlídala. Příští týden jdeme k zápisu a protože jsem nezaměstnaná, tak si myslím, že mi ho stejně pro tento školní rok nevezmou.
Na jednu stranu se mi to zdá jako super nápad (to hlídání od mamky), na druhou ale váhám. Ve školce by přeci jen byl v kolektivu, něco by se naučil, atd.
Nebo mě také napadlo, dávat ho třeba na 2 dny v týdnu do soukromé školky a zbytek dnů by hlídala mamka. A do státní ho dát třeba až ve 4 letech nebo ten poslední rok před nástupem do školy…
Díky za Vaše názory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
alli_li
28.3.13 17:05

@terka85 Ja bych zkusila statni skolku, vzhledem k tomu, ze 3 roky mu budou az v lednu 2014, je tu realna moznost ze Ti ho nevezmou.
Pokud by toto nastalo a financne by jsi to zvladla ja osobne kvuli kolektivu bych cast tydne davala prcka do soukr. skolky a zbytek tydne poprosila babicku o hlidani.
Dalsi skolni rok uz bych syna prihlasila do statni skolky.

• Citovat
  • Upravit
Lamicka
28.3.13 17:08

Příspěvek upraven 18.09.15 v 17:20

• Citovat
  • Upravit
alli_li
28.3.13 17:11

@Lamicka to jsme meli stejne. Ja taky nechodila do skolky a nastup do skoly byl pro me utrpeni. Neumela jsem se skamaradit, byla jsem stydliva, vystrasena a vsechny deti se uz znaly ze skolky - no pamatuji si to porad. Takze i kdyz jsem doma, dcerka ted byla na zapisu a pokud to nevyjde je v zaloze soukr. skolka

• Citovat
  • Upravit
3580
28.3.13 17:23

Dceru mi ve 3 letech do školky nevzali, tak rok hlídala babička. Na jedné straně to nebylo špatný, byla jsem bez starostí, navíc mi ještě šel čtvtým rokem rodičák, když holka nechodila do škollky.
Jenže - za ten rok holka tou babičkou načichla natolik, že prostě mluvila jako ona, znala její problémy zdravotní i jiný, protože chodily na návštěvy k mamčiným kamoškám a tam se probíralo to jejich a holka slyšela pořád jenom to. A byla pořád jenom s nima, s dětma vpodstatě vůbec, jen o víkendech jsem se trošku snažila stýkat zase se svýma kamoškama s dětma, jenže spousta jich právě na víkendy odjíždí na chalupy, tak to nebyla žádná sláva.
Ve čtyřech a půl letech šla konečně do školky a chvilku trvalo, než se jí vrátila dětská mluva. Ale jinak s babičkou teda byla v pohodě, to musím říct.

Školku bych každopádně zkusila, kdyby ho nevzali, tak samozřejmě hlídání babičky bude fajn. ale rovnou školku odpískat, to néééé. Třeba budete mít štěstí a vezmou ho, zázraky se někdy dějí,,, nebo je to spíš o štěstí.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
28.3.13 17:43

V tomto veku dite potrebuje kolektiv jinych deti, tleni doma jen s mamou ci jinou dospelou osobou povazuju skoro za skodlive :mrgreen: zkusila bych skolku statni, pak to namixovat se soukromou…neboj, deti byvaj bohuzel hodne nemocny po nastupu, babicky si jeste uzije habakuk.

moje segra jeden rok chodila k babicce a dedovi a deda bejvalej ucitel ji ted docela vzdelaval :mrgreen:, tak to nebylo tak spatny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
28.3.13 17:58

Já jsem to vyřešila tak, že malá chodila na půl dne do školky, pak jí vyzvedla babička a u ní byla dokud jsem nepřišla z práce :mrgreen: ideální kombinace. Od čtyř let pak chodila do školky na celý den, aby byla plně „kolektivizována“ (se všemi nemocemi atd…) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
29.3.13 08:40

Jestli to je hlidani 5 dnu v tydnu..coz asi je, tak mi to prijde hodne pro tvoji mamku i pro maleho. Taky bych byla bud pro kombinaci, nebo pro skolku a tvoje mamka muze kdydkoliv hlidat v pripade nemoci. Nase deti byly nemocne, takze prilezitosti by bylo dost. Bohuzel bydli 800 km daleko. Prijde mi to opravdu velka zatez pro babicku, i kdyz to sama navrhla. Kolektiv je taky dulezity.

Příspěvek upraven 29.03.13 v 08:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
29.3.13 08:43

Ted ctu, ze 3 mu budou v lednu, takze je jeste dost maly. Pracovat chces uz nyni, nebo az za par mesicu? Jestli uz odted, tak bych to hlidani babickou na urcitou dobu brala. Prece jen, je jeste dost maly na to, aby byl 5 dni v tydnu ve skolce. Mozna by ta kombinace nebyla spatna. Nase deti byly ve skolce od 2 let, ale pouze na par hodin tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iji
249
29.3.13 08:50

Ahoj. Já mám 4 letou holčičku. Dala jsem jí do školky ve 3 letech, ale já teda nemám možnost hlídání. A ze zkušenosti bych ti poradila tohle. Pokud ti to mamka nabídla, tak bych dala malého do školky až ve 4 letech a teď bych ho nechala doma s babičkou. Ve 3 totiž nemají dětičky ještě moc dobrou imunitu a lecos chytnou. Od doktorky vím, že od 4 už je to lepší a taky ve 3 letech jsou ty dětičky hodně nesamostatné a ve 4 přece jen už lecos zvládnou sami. Třeba oblíkání a jedení. Mě malá od těch 3 let dost marodila, právě díky školce. Ale od 4 let bych ho rozhodně do školky už dala. Protože děti potřebujou pak už kolektiv. Malá si teda začala s dětmi hrát opravdu až kolem těch 4 let. Takže ve 4 určitě nebude zmeškáno. Do předškolního věku bych ale nečekala, protože pak by malý nemusel zas mezi děti zapadnout. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24128
29.3.13 09:14

Zakladatelko, myslím si, že babička (i když ti to sama navrhla) neví jaký to na ni bude velký nápor. Já sama bych volila kombinaci buď dní (pár dní ve školce, pár s babičkou) nebo kombinaci školka dopoledne, babička odpoledne.

Já s dcerkou řeším stejný problém akorát s tím rozdílem, že já jsem doma s mladším dítětem. Školku zkoušíme a pokud vyjde budu jedině ráda, protože dcera už potřebuje kolektiv dětí. jinak od září zvažuji nějakou miniškolku nadvě dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
29.3.13 09:19
@terka85 píše:
Ahojky holky, prosím o Váš názor. Synovi budou 3 roky v lednu 2014. Jelikož jsem byla do mateřské zaměstnaná na dobu určitou, nemám se kam vrátit a budu si hledat nové místo. Bydlíme s našimi rodiči v baráčku. Mamka je v důchodu a navrhla mi, že bych nemusela dávat malého do školky, že by ho hlídala. Příští týden jdeme k zápisu a protože jsem nezaměstnaná, tak si myslím, že mi ho stejně pro tento školní rok nevezmou.
Na jednu stranu se mi to zdá jako super nápad (to hlídání od mamky), na druhou ale váhám. Ve školce by přeci jen byl v kolektivu, něco by se naučil, atd.
Nebo mě také napadlo, dávat ho třeba na 2 dny v týdnu do soukromé školky a zbytek dnů by hlídala mamka. A do státní ho dát třeba až ve 4 letech nebo ten poslední rok před nástupem do školy…
Díky za Vaše názory!

Pokud je sebenepatrnější šance dostat ho do školky, skočila bych po ní. Babička s dědečkem ho můžou vyzvedávat po obědě nebo odpoledne, to už se dá nakombinovat.

Ale ani omylem bych nespoléhala na jejich trvalé hlídání a neobětovala tomu možnost získat školku. Babička s dědečkem jsou staří lidé - krom toho, že dítě potřebuje i kolektiv vrstevníků, tak mohou u prarodičů snadno přijít nějaké zdravotní problémy a máš po hlídání.

Moje maminka to měla taky bezva vymyšlené, jak bude hlídat vnučku a vodit ji do školky i ze školky… nakonec se jejího nástupu do školky ani nedožila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
29.3.13 11:32

@elen-ka tak s tim souhlasim, nevim, jaky je zakladatelcin syn povahove, ale i nasi, kteri radi hlidaji toho maji po par dnech dost..Tim myslim celodenni hlidani. Prece jen uz maji min energie, zato nase deticky ji maji spoustu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
29.3.13 12:51

Holky díky za názory. Pracovní místo bych si chtěla začít hledat až tak po prázdninách (ještě si užít poslední léto). A nastoupit klidně až v lednu.

Školku určitě zkusíme, příští týden je zápis. Ale bydlíme ve velkém městě a třeba v jedné školce berou jen 32 dětí. To je hrůza. Pokud napíšu do přihlášky, že chci dát syna třeba jen na půl dne, tak asi dají spíš přednost těm dětem, které tam budou celý den…

Pokud se tam nedostane, tak asi bude do září 2014 hlídat babička (+ třeba 2 dny ta soukromá školka) a pak snad už by se do školky dostal. To mu bude 3,5

No uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
29.3.13 12:55
@terka85 píše:
Pokud napíšu do přihlášky, že chci dát syna třeba jen na půl dne, tak asi dají spíš přednost těm dětem, které tam budou celý den…

A proč bys to tam jako psala? :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect