Školka, nebo hlídání babičky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
123
9.12.16 14:03

Těžko říct, u nás jednoznačně vyhrála školka, ale malá nastoupila na 3× týdne dopo a to ještě před druhými narozeninami a adaptace super, školku má ráda, nepočítám to, že se jí ráno nechce :) Ve vašem případě bych asi ukecala maminku, ať se mu věnuje, zvlášť pokud je náchylný k nemocem. Dcera by osobně asi taky brala radši babičku, ale jí zrovna kolektiv nevadí, nastoupit do školky pak syn může později. A nepřemýšlela jste nad nejakou hlídačkou? Neznám samozřejmě Vaše fin. možnosti, ale taky alternativa, třeba studentka, starší paní v důchodu atp.? Mrkněte na net, ono to vyjde plus minus jako soukromá školka, teda aspoň v Brně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
9.12.16 14:03

A k těm nemocem - pokud jste to ještě neřešili, tak bych určitě začala - imunologie atd. Není běžné, aby byl takhle nemocný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
9.12.16 14:04

Já bych ho dala do školky, pokud se mu tam samozřejmě bude líbit. Ono stejně ty děti první rok marodí většinou hodně, takže babička bude i tak hlídat až až. Moje malá chodí do školky od září a s docházkou je to tak půl na půl, týden dva školka, pak dva týdny doma a tak pořád dokola.Neni to nic vážného, ale stačí trochu kašel a rýma a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.12.16 14:09

Dala bych do školky s tím, že by třeba chodil jen některé dny v týdnu. Kluk se ve školce neskutečně zlepšil s mluvením.

A tedy tu nemocnost bych už teď řešila s doktorkou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.16 14:13

@Nowuka2 babička buď bude hlídat na 100%, nebo chce ještě rok chodit do práce. Takže budu muset řešit i nemoci. To je to, co mě asi děsí nejvíc, že bude marodit a já budu během října nezaměstnaná…

@lecijasek je to učitelka, takže je na děti zvyklá. Navíc ona je asi přírodní úkaz. O prázninách má doma 3-4 děti vlastně pořád, kromě 2 týdnů, kdy jezdí na tábor jako kuchařka.
Navíc letos byla říjen-listopad doma s úrazem a prakticky denně měla u sebe buď moje děti nebo děti od kamarádky - na vlastní žádost, aby se nenudila, takže u ní s tím problém nebude.
@lecijasek @lucenka nemoci řešíme dlouhodobě, efekt to má do prvních atb.

Já se právě taky přikláním ke školce, ale s jeho nemocností je mi blbé blokovat tam zbytečně místo.

• Citovat
  • Upravit
4697
9.12.16 14:16

@Nowuka2 však píšu, že byl doma s rýmou nebo kašlem, taky nic jiného nedostal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
9.12.16 14:19

Anonymní a vyšetření alergologie, imunologie? Doporučení do lázních jste nedostali… Pokud je takhle nemocný doma, tak ve školce to může být peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.16 14:32

@lecijasek všechno za námi a dlouhodobě se to řeší.
Lázně snad na jaře.
Právě proto mě ta školka ta děsí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.16 14:36

Na druhou stranu na něm vidím, že by mu to prospělo.
Asi se zeptám ve školce ředitelky, jak moc bude vadit, když tam skoro nebude.

• Citovat
  • Upravit
3348
9.12.16 14:44

Jsem toho názoru že školka pro čerstvě tříleté děti je velká zátěž. jsou některé, které to berou dobře, ale myslím že víc je těch, pro které je to hodně náročné. kor školka když maminka pracuje - tedy ne jen dopol, ale až do čtyř, nebo pěti. takže pokud to jde, volila bych babičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.16 14:52

Ještě doplním, že nepočítám s tím, že bude ve školce spát. Budu ho vyzvedávat buď já, máma nebo tchán. Tedy aspoň pokud nebude chtít sám. Takže ve školce bude cca od 7:00 do 12:00.

• Citovat
  • Upravit
444
9.12.16 15:42

Ahoj, jsem zakladatelka příspěvku. Syna jsem do školky nakonec dala. Chodí už třetím rokem a moc se mu líbí. Když tam chodil první rok, tak se strašně moc zlepšil v oblékání (do té doby si neuměl obout boty ani zapnout bundu), v kreslení atd. Jelikož jsem na mateřské s druhým synkem, tak tam chodí ráno na 8hod a po obědě, tj. v 12hod ho vyzvedávám. Co se týká marození, tak ten první rok byl strašný - syn byl 14 dní doma, 14 dní ve školce a takto snad celý rok. Ale teď už je to lepší…
Za mě do školky určitě ano!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
9.12.16 17:31
@Anonymní píše:
@lecijasek všechno za námi a dlouhodobě se to řeší.
Lázně snad na jaře.
Právě proto mě ta školka ta děsí.

hm, tak to bych hodně váhala… zkus se poptat na názor i doktora…
Ve školce jim to bude jedno, jestli chodí nebo ne. Spíš mi přijde, že jsou rádi, že je o dítě méně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.16 20:45

@lecijasek doktorka to nechává na mně, ale taky tomu moc nedává.
Třeba dneska jsme opět skončili na pohotovosti…

@terka85 já to právě řeším kvůli hodně nemocnému dítěti. Jemu by to prospělo na mluvení a komunikaci, ale takhle opravdu nevím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML