Školka - začátky

Anonymní
19.9.26 08:09

Školka - začátky

Zdravím, syn k 1.9. nastoupil do školky. Školku má na první pohled rád, co nás teď trápí je spánek, ale to přikládám tomu, že někdy ta hlavička zpracovat to všechno prostě musí a jsem ráda že nepláče protože to by mi asi zlomilo srdce.

Ale co mě trápí ještě víc - nechce vůbec odpočívat po školce. Minulou sobotu měl jednodenní teplotu. Myslím že to bylo z nedostatku odpočinku, z velké únavy, ale on prostě po příchodu domů nelehne ani za nic. Kdo má taky takové dítko? Myslíte že pomůže, když ho budu nechávat ve školce i na spaní? Říkám si třeba když uvidí jak leží ostatní děti tak taky bude odpočívat…

Taky se chci zeptat na jídlo jak tam vaši triletaci jí? Paní učitelka mi říká že syn papá hezky, ale když přijdeme domů snědl by jídlo i s talířem pomalu :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66452
19.9.26 08:23

Tak to jídlo je normální. Vnuk si přidává a doma se shání po jídle, má necelých pět. A co vím, moje děti to taky dělaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9339
19.9.26 08:28

Já spaní ve školce nesnášela, bylo to pro mě za trest. A jestli ti učitelka řekla, že ve školce jí, tak není důvod jí nevěřit ne? To, že si doma dal jídlo přece nemusí znamenat, že ve školce nejedl/hladověl ;) neboj se tak, kdyby nastaly nějaké problémy, věřím, že by ti o tom ve školce řekli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1864
19.9.26 08:30
@Anonymní píše: Více

Syna vyzvedávám po obědě a ještě v šatně mi leze do tašky, co jsem přinesla k jídlu, takže je to asi normální. A co se týká spánku, tak syn už nespí od cca 2,5 let a to ani ve školce. Má problém usnout a pokud usne, tak ho před 11 do postele nedostanu. Takže chodí spát dřív večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9277
19.9.26 09:03

A tim jidlem je to normalni, dělají to snad vsechny deti. Nacpou se obeda a kdyz je hned po obede vyzvedneš, snědli by pul světa. Nechápu, ale viděla jsem to nenej u svych deti, ale i u vsech ostatních, co chodily po obede… a se spánkem je to vlastne tak bezne. Dcera mi nespala doma od roka a pul, ve skolce usínala první a museli ji o půl 3 budit. Prvni týden, co chodila po O, byla totálně KO, ale odpočívat nechtela. Pak musela začít spát a bylo to viz vyse. Takze ano, nechala bych ho ve skolce spát a uvidis, jestli to prospěje nebo uškodi. Počítej samozrejme s tim, ze kdyz se prospi po obede, bude chodit spát pozdeji vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.26 09:36
@Anonymní píše: Více

Naše dcera spí jenom ve školce po obědě. Doma ani prd… Když už by usnula tak někdy ve 4 a to pak je na houby. Spát nechce vůbec v noci.
Taky se jí tím ale prodloužil večerní spánek na desátou. Až půl jedenáctou. Takže jde do školky rozespalá, tam po O usne a zase jedem..

• Citovat
  • Upravit
16952
19.9.26 09:40

Syn běžně doma spal po obědě. Pak začal chodit do DS a poté do MŠ a doma nespí, když je víkend, nebo do školky nejde :nevim: Vstává později a spaní nevyžaduje, tak nevidím důvod, proč to řešit, nebo ho nutit ležet :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37133
19.9.26 09:45

Nenutila bych ho spát/odpočívat když nechce. Dala bych ho večer dřív spát.
Jídlo normální, to naše děti dělali taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11581
19.9.26 10:11

Syn po příchodu ze školky taky futruje jako by tyden nejedl, ale ve skolce jí normálně. Nesni vse, ne vse mu chutná. Chodí domu kolem pul 3 a tam odpociva, nespí (za což jsem rada). Do prazdnin chodil po obede a doma mi odpocivat nechtěl, neměl potrebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85845
19.9.26 10:30

Doma by mi pres poledne do skolce dite nikdy neusnulo, ve skolce usnul vzdy az do 6,5 let. Tak bych ho urcite vyzvedavala az po spani, nebude unaveny a uzijete si odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
19.9.26 10:53

Máme to stejně. Navíc tam syn odmítá čůrat. Začal se venku počůrávat, jak se snaží to tolik hodin udržet. Učitelka to se mnou řešit nechce. Večer jsem se dozvěděla, že ho někdo sprchoval. Ode mne se vysprchovat nenechá…Celkově to vypadá, že se mu ve školce líbí, těší se tam. První dojem z učitelek byl velmi dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2014
19.9.26 11:22

Syn bude mit 3 a od 2,5 chodil do DS. Ze začátku byl také problem s usnutim a take bylo videt, ze to potrebuje. Doma po skolce/DS chodi spat o cca 30 minut později než normalne. Hodne se nam osvedcilo prijit domu, dat ho do dětské stolicky a pustit pohadku, aby najel na svůj rezim a uklidnil se. Take jsem asi 1t davala v poledne sedalii a podle mě ta kombinace pomahala a on měl cas si zvyknout, jak to chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11981
19.9.26 13:58

Zdravím. Obě moje děti by po příchodu domů ze školky snědly snad slona. Jinak starší doma nespala od 2 let..když nastoupila do školky tak jsem jí že začátku taky vyzvedávala po o…byla jsem doma na řidičáku s mladším…a že si třeba dojdeme na hřiště apod. Mladší bude spát v kočárku apod…nefungovalo to…narušovalo mi to režim s mladším se kterým jsme museli obědvat buď už v půl 11 což bylo hodně brzo…nebo pak až po návratu ze školky, což bylo zase už pozdě…cestou mi stejně neusnul a ukládala jsem ho až doma po návratu…jenže mi ho právě starší neustále budil a starší byla většinou protivná že se jí nic nechce, je unavená atd…ale spát nesla…pak vytuhla v 5 odpoledne a noc byla pekelná…takže tam začala spát…já měla klid na oběd a usínání s malým, starší ve školce spokojeně spala, i když usínání ji trvalo trochu déle, ale učitelky byly vpohode…navíc jsem tak získala po 3 letech i pravidelný čas pro sebe ;) nějakou dobu trvalo než si zvykla na nový rezim. Ne že by plakala nebo tak..ze školky jsem ji musela vyloženě tahat a přemlouvat že už jdeme…ale. Večerní usínání byl trochu problem. Často pak usínala až po půl 11, což v kombinaci s v té době špatně spícím mladším, který se několikrát v noci budil a zásadně vstával před 5 ráno bylo peklicko… ale to se cca po 2 měsících začalo taky srovnávat. Zvlášť když jsem učitelky přesvědčila že ji mají budit společně s ostatnimi, protože oni ji nechavali spát tak o půl hodinky déle, že když pozdeji usnula tak ať si pospí… :roll:
A odpoledne jsme pak měli všichni ještě dost energie jít třeba na hřiště nebo si vymyslet nějaké aktivity doma kdy k tomu nebylo počasí…mladší ten teda ani na výběr neměl, ten spal ve školce hned od třetího dne…ale ten mi teda spal doma po obědě ještě v době kdy do školky nastupoval a problém s večerním usínáním tedy nebyl. Na to jak mě potrápil se spaním jako miminko tak mi to tady asi vynahrazoval :lol: takže jsem mohla pak i bez problémů nastoupit do práce…
Jinak ještě k tomu jídlu. Obě moje děti v době když nastupovali do skolky byli zvyklí na porce v podstatě dospělá je (ne že bych je nutila, prostě tolik snědli) a ve školce mají porce tak poloviční…navíc moc nejedí svačiny…chleba u nich není zrovna oblíbené pečivo…aspoň ne klasická sumava…takže doma pak opravdu zblajzou klidne každý 2 rohliky. Dcera začala letos třetí rok, syn druhý a jsou ve školce moc spokojeni…většinou mě posílají pryč že jsem přišla moc brzo a o i zrovna začali něco zajímavého delat…a to jsou tam o často od 6 od rána a vyzvedávám mezi 3 a 4 🫣 🤭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1617
19.9.26 15:47

Ve školce mi spalo ochotně dítě až asi po půl roce, ač mělo školku rádo. Nerado mělo polévky a doma odmítalo chleba. Asi ho mělo ve školce často. Někdy chtělo něco k jídlu hned po příchodu, jindy jsme šli ven odpo a pak si dalo teprve svačinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
20.9.26 00:26

S tím jedením po školce mi připadalo, jako by to byl uvítací rituál - ahoj mami, máš něco k jídlu? A jsem přesvědčena, že ve školce jedli.

Dcera od 2 let přes den nespala doma ani ve školce. Syn spí ve školce i teď, a to mu bude za pár dní 6. Takže myslím, že to můžete zkusit a uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin