Školkové dítko a bacily, v hlavní roli je kašel

24
10.4.26 08:04

Školkovské dítko a bacily

Zdravím všechny mamči..

K věci.
Jsem vyčerpaná..syn chodí druhým rokem do školky, a nevydrží ani týden bez toho, aniž by začal být nemocný.
Mám pocit že pořád jen sedíme doma..
Mám pocit, že prostě moje dítko chytne i nemožné..
V hlavní roli kašel.
Má alergií, a hodněkrat už nevím, jestli je kašel z alergie, nebo nemoci..
Teda nevím, ale mám pocit jakoby ani ty ostatní děti ve školce nebyly tak nemocné, jako to moje..
Jako je to fakt normální?
Sem vyřízena..
Strašně dlouho trvá, než se z nějaké nemoci vyléčí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
pujda
10.4.26 08:16

Není to normální. Zaměřte se na životosprávu a stravu, všechny potřebné živiny, budování imunity. Otužování. Roli může hrát taky stres, chodí do školky rád?

• Citovat
  • Upravit
35762
10.4.26 08:26

Jj naše malá byla 14 dní doma hnusný kašel, už to vypadalo že půjde a vrátilo se jí to zpět, nebo chytla něco dalšího od sourozence takže celkem tři týdny doma. Teď byla týden a kousek ve školce a je doma opět s kašlem a rýmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.4.26 08:34
@pujda píše: Více
Životosprávu? Pojďme si to tedy trochu rozebrat.
Jí všechno úplně normálně.
  • tedy není milovník zeleniny, to ale vždy vyřeším. Vymýšlím jídla, aby měl dostatek všech potřebných živin. Zeleninu komponují do jídel, aby mu to nevadilo:)

Ovoce je na Denním pořádku.
Pohyb, sport, dostatečný.- každodenní, pokud nemoc nezakaže. ( Horečky) - ty ale v podstatě vůbec nebývají.
Takže rýma nebo " Kašlík" nás fakt nezastaví. - dokud to není opravdu moc, samozřejmě vše má své hranice.

Dodávám ještě každý den kolostrum. Školka, no, víte co, syn je velký introvert..
Takže neskáče dva metry vysoko z toho, že jde mezi děti.
Ve školce ale vše v pořádku..
Jinak jako stres že školce vyvolá infekt? :D
Nebo, moc nerozumím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pujda
10.4.26 08:42

@Kika841 Ano, stres snižuje imunitu, pak je náchylnější chytnout každý školkový bacil. Logicky asi nemohu tušit, jak se stravujete, proto jsem to napsala, je to základní bod. Nevím, zda jí cukr a kolik, taky může hrát roli. Za mě je velký průšvih normalizovat školkové nemoci v takové míře, nějakou příčinu to mít bude.

• Citovat
  • Upravit
35762
10.4.26 08:48

To bude spíš tím, že malé děti nemají ještě základní hygienické návyky, jako dát si ruku před pusu když kýchají apod. Pak stačí jedno nachlazene dítě, které prská všude a už to jede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.4.26 08:54

Cukr jí, ale ne ve velké míře, jen když je chuť. Úplně nejsem zastáncem cukru, takže spíš minimálně..
Určitě nic nenormalizuji..

Cele to začla od zimy🫣
Jinak třeba minulý rok v létě, bylo vše v pořádku. Jako prostě klasicky..
Kašel jsme „léčily“ 3 měsíce. Než jsme přišli na to, že je to kvůli alergie..
A tedy absolutně nevím, co by to tedy za příčinu mělo mít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.4.26 08:55
@JancaS84 píše: Více

Moc děkuji za váš komentář 🫶🏽

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.4.26 08:58

Taky dost často vídám ve školce uchrchlane děti.. jsem z toho strašné naštvaná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35762
10.4.26 09:22
@Kika841 píše: Více

Jako já chápu obě strany. Je to blbý, ale když ten rodič to dítě nemám kam dát a musí jít třeba do práce, tak co má dělat. OCR je placené 9 dní, samoživitele mají teda myslím 16 ale když máš dítě doma 3 týdny, tak si prakticky skoro bez výplaty. A další měsíc to může být znova. My jsme to teď taky horko těžko kombinovali babičky, HO, OČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2709
10.4.26 09:35

A proč sedíte doma? Já bych kvůli kašli teda doma neseděla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
10.4.26 09:35
@Kika841 píše: Více

Nám trvalo stabilizovať kašel tak trištvrte roka od prvej návštevy alergológie. A choroby chytá kúsok menej až teraz tretí rok v škôlke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.4.26 09:44
@Elfido píše: Více

Moc vám děkuji! 🙏🏽
Co se týče kašle, tak ono je to někdy v klidu, že nemusím ani ventolin podat, a někdy právě úplně strašné šílené, jako třeba teď par dní.. hlavně ze spaní, přes den to jde zvládnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.4.26 09:46
@Yasmen píše: Více

Ne Ježíš, takhle to myšleno nebylo, šlo mi o školku:) určitě ho s kašlem do školky nedám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.4.26 09:49

Jasně, taky teda nějak dokážu pochopit..
Jenže já mám pak pocit že je moje dítě pořád a pořád jen nemocné. A prostě dát ho do školky s kašlem, mi přijde nepřípustné.. nebo s rýmou..
Pak tam něco do toho chytne, a je to 2× horší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí