Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, prosím, syn byl v kontaktu během 6 posledních týdnů s člověkem, kterému se potvrdil na začátku týdne svrab. Dnes mu vyskákalo toto. Byli jsme i u lékaře, ale ten prý zatím nepozná. Nesvědí ho to a zatím se to nemění.
Vypadá takto svrab? Má to v míste u plenky.
Já ti nevím, co od nás čekáš, když to nepoznal lékař, který viděl vyrážku naživo…
tak já si vezmu křišťálovou kouli a ta mi říká, že to svrab možná je a možná není…
@Babymama6699 Ahoj, jsem kozni doktorka a pokud to nesvedi, není to svrab ![]()
Svrab opravdu výrazně svědí. Hlavně po zahřátí (v noci pod peřinou).
@Myska1984 jo tohle jsem už slyšela taky od kožní. Nedalo mi to a druhá kožní potvrdila svrab, seškrabem.
Vnuk byl s babičkou a dědou na dovolené v jižních Čechách. A od tamtud si to přivezli.
Na mě to skočilo až po dvou měsících, ač jsme byli přeléčeni taky. Nic nesvědilo, jen mapy byly.
@stinga Spousta věcí na kůži vypadá jako svrab. Na kůži můžou být pouze pupínky, šupinky, stroupky, mokvání a červený zbarvení. Takže skoro každá nemoc může za určité situace v něčem připomínat jinou nemoc.
Každopádně ale jedno kožní přísloví praví: pomyslíš-li na svrab- přeleč ho. Léčba je extra jednoduchá. Složité je všechno to uklízení a desinfekce kolem. ![]()