Váhám, zda pustit dceru 3 roky na výlet se školkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10956
30.5.25 17:26

Největší bariéry pro své děti vytváří rodiče.
A ty jsi jeden z nich.
Dcera chce jet.
To je podstatné, už i ona ví, že ji tam bude dobře a to znamená, že se cítí v bezpečí.
Dítě, které nechce bych tak malé nenutila.
Co a jak a nač a proč, nechej na učitelkách a riď se instrukcemi od nich.
Polovina dětí od mladší dcery nejezdí na školy v přírodě, neúčastni se přespávačkek, nechodí na plavání a to vše skrz rodiče, kteří vidím ve všem problém…třeba v Kinedrylu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76430
30.5.25 17:36
@Kelsey1 píše: Více
že? od nás školka roky jezdí do Buchlovic za sovicí sněžnou ze Záchranné stanice - kolik to je? cca 15 km max,
ale ze Starého Města u UH jezdí školka do Brna do Vida centrum nebo podobné akce - to také hledím, že se na to dají, je to minimálně hodina a čtvrt a dost blbou cestou - ty slavné Buchláky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.25 18:27

@Trojlístek ale tak to nemůžeš posuzovat, zda takový rodič jsem nebo nejsem na základě jedné aktivity.

• Citovat
  • Upravit
10956
30.5.25 19:29
@Anonymní píše: Více

Jistě že ne, nicméně máme dvě děti školou povinné, nejsme z úplně velkého města, takže se neustále potkávají nejen děti, ale i rodiče.
Takže u většiny děti vím, proč se neúčastni akci mnou zmiňovaných.
Obyčejně to začalo ve školce, podobnou událostí jako popisuješ ty.
Na školy v přírodě nejezdí proto, že není zvyklé ze školky, přespávačky ne, protože nezvládá tu školu v přírodě a lyžák taky ne, protože nelyžují a vodácký kurz taky ne, protože to dítě dosud nikde nebylo a nechodilo na to plavání a cyklo výlet taky ne, protože nemá kolo a oblečení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.25 21:00

@Trojlístek já nevím jestli si tu diskuzi četla, ale taky tam zmiňuji, že jednak je to její první výlet. A když jsem se s učitelkou domlouvala, že jí dám Kinedryl a klasicky balíček - oblečení, sáčky na zvracení. Tak ta reakce nebyla úplně taková jakou jsem čekala.

Jinak naopak, já chci aby se účastnila všeho, když bude chtít, nechci právě, aby byla mimo.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
30.5.25 21:03

Já učitelkám normálně řekla, že Kinedryl jim dát nemůžu, ale budou mít ty snadno obslužné sáčky a náhradní oblečení. A děti opravdu zvracely, ale přežili všichni zúčastnění.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.25 10:13

Tak to zvládla na výbornou, bez zvracení. Bez spaní. Učitelky chválily.

• Citovat
  • Upravit
76430
7.6.25 11:23

no vidíš, ono děti to zvládají většinou daleko lépe, než maminky :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin