Školky v Praze

3200
2.9.11 23:06

školky v Praze

Zdravím :mavam:

Mám skoro dvouletého syna,na školku máme ještě čas,ale chtěla bych aby šel příští rok…Chtěla jsem se zeptat jak je to ted s přijímáním do školek v Praze,vím,že je to tady v Praze pěkně našlapané.Tak nevím jestli je vůbec šance,že ho za rok vezmou,chtěla bych se vrátit do práce…a co všechno musí dítě splnovat,aby ho přijali…ptám se zasvědcených kdo mají s tímhle zkušenosti..díky za odpovědi :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1438
3.9.11 07:14

Jak - splňovat? Myslíš dovednostmi? U nás nic, prostě pokud mu ve školním roce jsou tři, tak ho zapíšou do seznamu, obodují (předškolák? sourozenec ve školce? pracující rodiče?) a podle toho sestaví pořadí. Kdo se vejde, toho vezmou. U nás (Praha 4) se každý rok otevírají nové třídy, takže třeba kamarádka, co se jí dítě nedostalo do vybrané školky, měla možnost umístit ho v nově otevřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
3.9.11 08:06

Dítě nic…spíš rodiče :mrgreen: pokud je nátřesk, většinou neberou 3leťáky, pak děti, které mají maminky doma, u nás je třeba potřeba mít trvalé bydliště v místě školky (oba rodiče)…ale vždy se najde někde nějaká skulinka, jak to někdo obejde a přečůrá…resp. pokud víš za kým jít nebo máš někoho, kdo pak rozhoduje o přijetí/nepřijetí dítka…a nebo pak jedině volit soukromou MŠ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
3.9.11 08:23
kecačka píše:
Zdravím :mavam:Mám skoro dvouletého syna,na školku máme ještě čas,ale chtěla bych aby šel příští rok…Chtěla jsem se zeptat jak je to ted s přijímáním do školek v Praze,vím,že je to tady v Praze pěkně našlapané.Tak nevím jestli je vůbec šance,že ho za rok vezmou,chtěla bych se vrátit do práce…a co všechno musí dítě splnovat,aby ho přijali…ptám se zasvědcených kdo mají s tímhle zkušenosti..díky za odpovědi :kytka: :mavam:

Ahoj. Ono to dost záleží na konkrétní školce a místě. U nás třeba děti mladší 3 let i přijímají (oba rodiče ale musí pracovat), ale asi spíš takové, které mají 3 roky do konce kalendářního roku. Naše mladší dcera je únorová, takže to příští rok moc nadějně nevidím, ale zkusíme to (ve školce, kde máme starší dceru, je letos hodně předškoláků, tak třeba se na nás usměje štěstí). Co se týká požadavků na dítě, tak by mělo být bez plen a tak nějak normálně samostatné (obléknout se, najíst se, dojít si na WC - ne nočník, ale záchůdky tam mají malinké, umýt si pak ruce atp). Hlídej si dny otevřených dveří a hlavně zápis, třeba u nás probíhá už v únoru (takže Mája v té době bude čerstvě dvouletá :roll: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
3.9.11 08:27

Pokud nevyjde školka, můžou být řešením jesle (nebo soukromé zařízení). Já teda tak trochu spoléhám na to, že tam, co pracuju, je součástí i školka, takže doufám, že když mě budou potřebovat přesně ve 3 letech (tj v průběhu školního roku), bude moct Mája chodit do školky tam. Ale je to hodně daleko od bydliště a musím být v práci dost brzy, takže bych radši, kdyby mi ji vzali tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
3.9.11 09:49

Trvale bydliste v dane casti Prahy ve ktere se skolka nachazi. Prednost maji deti samozivitelek, obou pracujicich rodicu, sourozenci, predskolaci a znamosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
3.9.11 14:16

No my jsme oba pracující a trvalé bydliště tady samozřejmě máme.No uvidíme…

Díky za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin