Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, hlásili jste sociálce, že dítě nastupuje do školky, nebo jste pak rovnou odevzdaly potvrzení o návštěvě školky?
Myslí když jsi jětě na rodičáku?
Nosila jsem tam až ten papír ![]()
tohle téma mě zajímá, když budu chtít skončit pobírání příspěvku dřív, stačí když jim pošlu formulář s tím, že tam zaškrtnu že dcera navštěvuje nějaké zařízení, nebo musím mít nějaký papír od školky?
Já nechci aby to věděli, jaká školka to je.
já jsem na sociálku dodávala papír, když Dalí chodil do jeslí a já byla doma na rodičáku…byla tam konkrétně vypsaná školka, ičo, dič a podobné informace, takže myslím že anonym zklamu ale budou vědět přesně kam chodí…
Anonymní píše:
tohle téma mě zajímá, když budu chtít skončit pobírání příspěvku dřív, stačí když jim pošlu formulář s tím, že tam zaškrtnu že dcera navštěvuje nějaké zařízení, nebo musím mít nějaký papír od školky?Já nechci aby to věděli, jaká školka to je.
Papír ti potvrzuje školka,ale nevím jak to je s předčasným ukončení rodičovské dovolené.Jestli tam musíš udávat důvod ![]()
Taky bych se potrebovala na to zeptat
Starsi dcera jde zitra poprve do skolky,jsou ji3 a ja mam rodicak na mladci,takze na tu co pujde nemam,mama mi rikala ze si pry mam zajit pro ten papir na socku a dat do skolky a pak odevzdat zpet,ale kamaradky rikaji ze ne kdyz mam rodicak na mladci
kacerval píše:
Starsi dcera jde zitra poprve do skolky,jsou ji3 a ja mam rodicak na mladci,takze na tu co pujde nemam,mama mi rikala ze si pry mam zajit pro ten papir na socku a dat do skolky a pak odevzdat zpet,ale kamaradky rikaji ze ne kdyz mam rodicak na mladci
Já myslím že ty nic dokládat nemusíš,ale lepší bude když jim zavoláš ať máš jistotu ![]()
verenika píše:kacerval píše:Já myslím že ty nic dokládat nemusíš,ale lepší bude když jim zavoláš ať máš jistotu
Dekuju,zavolam
Hm, už ty formuláře vidím… ![]()
No já si tam pak zavolám, až to bude akutní.
Za ten anonym se omluvám, ale já to mám s rodičákem trochu složitější, tak jsem radši opatrná…
Syn má 3r a 9 m a jde poprvé do školky.
NA dvojčata začnu tento měsíc brát rodičák.
Ani mě nenapadlo někam něco hlásit, že jde starší do školky, když na něho neberu žádné dávky aj.
![]()
verenika píše:
Myslí když jsi jětě na rodičáku?Nosila jsem tam až ten papír
Jojo, jsem na rodičáku. Tak děkuji. ![]()
Raduš.ka44 píše:verenika píše:Jojo, jsem na rodičáku. Tak děkuji.
Myslí když jsi jětě na rodičáku?Nosila jsem tam až ten papír
Jen jsem si tgen papír tam musela vyzvednout a pak jim ho tam zpátky zanést.Předem jsem nic nehlásila.Jen mě štvalo,že mi nechtěla dát víc papírů najednou a já každý měsíc lítala pro jeden ![]()
Hlavně ho dávej do školky včas,ono jim několik dní trvá než to vyplní.Aby jsi ho tam stihla do té jejich lhůty zanést ![]()
verenika píše:Raduš.ka44 píše:verenika píše:Jojo, jsem na rodičáku. Tak děkuji.
Myslí když jsi jětě na rodičáku?Nosila jsem tam až ten papírJen jsem si tgen papír tam musela vyzvednout a pak jim ho tam zpátky zanést.Předem jsem nic nehlásila.Jen mě štvalo,že mi nechtěla dát víc papírů najednou a já každý měsíc lítala pro jeden
Hlavně ho dávej do školky včas,ono jim několik dní trvá než to vyplní.Aby jsi ho tam stihla do té jejich lhůty zanést
Já si ten formulář vytiskla z portálu MPSV a i kdybych si pro něj musela osobně, tak u nás je naštěstí mají volně přístupné ve skříni u informací.
Jojo, včas ho určitě zanesu, hned na konci měsíce, dřív mi ho ředitelka nepotvrdí, akorát přemýšlím, že ho na úřad budu posílat poštou, snad nebude problém. ![]()
Příspěvek upraven 31.08.11 v 14:21
Anonymní píše:
tohle téma mě zajímá, když budu chtít skončit pobírání příspěvku dřív, stačí když jim pošlu formulář s tím, že tam zaškrtnu že dcera navštěvuje nějaké zařízení, nebo musím mít nějaký papír od školky?Já nechci aby to věděli, jaká školka to je.
tohle jsem řešila dneska - jelikož spadám pod jiný úřad, než bydlím, domluvila jsem se telefonicky s úřednicí, že napíšu žádost o ukončení rodičáku z důvodu nástupu do školky, přiložím ofocené rozhodnutí o přijetí a kopii občanky (kvůli adrese - aby mi mohli poslat oznámení) a odešlu doporučeně na adresu jejich úřadu. Při osobním jednání stačí OP a rozhodnutí, žádost sepíše úřednice a matka jen podepíše.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.